Projektno povezovanje

Aktualne novice


CIRCOTRONIC: RAZSTAVA UNPLUGGED

Letošnje leto se je začelo izjemno! 17. in 18. januarja smo partnerji projekta CIRCOTRONIC gostovali na Poljskem, kjer pa se nismo družili samo zaradi sestanka, tembeč tudi in predvsem razstave, ki smo jo pripravili v okviru projekta. Odgovorni partner za koncept in izvedbo razstave je bil Media Dizajn iz Szczecina, ki se je povezal s študenti oddelka za oblikobvanje Akademije Academy of Arts in Stettin (Akademia Sztuki w Szczecinie), ki so sodelovali pri razvoju razstave.

Media Dizajn je skupaj s študenti izhajal iz naslednjih vprašanj:  Kdo danes potrebuje razstave? Od kod izvira kreativnost? Kaj pomeni oblikovati trajnostno prihodnost? Kako lahko to storimo skupaj? Kako nas lahko pri tem navdahnejo električne in elektronske naprave?

Razstavo si trenutno lahko lahko do konca februarja ogledate v Inkubatorju kreativnih industrij INKU Szczecin, od marca do konca aprila 2024 pa bo na ogled v Regionalnem centru za inovacije in prenos tehnologij, prav tako v Szczecinu ma Poljskem. Iz Szczecina bo razstava UNPLUGGED potovala naslednji dve leti, in sicer od Slovaške, prek Avstrije, Nemčije, Slovenije do Italije. Ko bo na ogled v Sloveniji, vas bomo o tem seveda obvestili!

Razstavo, ki jo je omogočil program Interreg Central Europe, sta kurirali  Magdalena Małachowska in Teresa Outlak, utrinke iz razstave pa si lahko pogledate spodaj.

 

 

Fotogalerija