Sciencetech

Novice


Poročilo rednega zbora članov sekcije ScienceTech

Na letnem srečanju članov Sekcije  znanstveno tehnološko naprednih podjetij - ScienceTech, ki je 1.6. 2018 potekala v prostorih GZS so člani razpravljali o delovanju in sekcije. Vsi prisotni so se strinjali, da smo v tem času dosegli lepe rezultate, hkrati pa ostaja odprtih nekaj vprašanj in pobud za nadaljnje delo. Srečanje je vodil in povezoval predsednik sekcije g. Janko Burgar. Uvodoma je predstavil dnevni red, nato pa je sledila predstavitev delovanja sekcije, izvedenih aktivnostih in doseženih rezultatov.  Člani sekcije so potrdili poročilo o delu in program aktivnosti za naslednje obdobje.  V nadaljevanju je g. Samo Tuma predstavil poročilo o ILO aktivnostih v CERN.   Podrobneje o dnevnem redu seje in sprejetih sklepih si lahko preberete v priloženem zapisniku.  Na koncu je g. Gregor Molan iz podjetja Comtrade predstavil novo pogodbo za članstvo v CERN openlabu za obdobje 2018-2021 in pogodbo za raziskovalni projekt s Cernom. Njegovo predstavitev si lahko ogledate tukaj. 

Sekcija je bila sicer ustanovljena 25.5. 2017 na pobudo sodelovanja GZS in MIZŠ v procesu pristopa k CERN in v postopku pridobivanja statusa članice CERN. Pomembne korake za ustanovitev ScienceTech so izvedli predstavniki Arctur d.o.o., Cosylab d.d¸, DEWESoft d.o.o., Gorenje, d.d., INEA d.o.o., Instrumentation Technologies, d.d. ter Zbornica elektronske in elektroindustrije pri Gospodarski zbornici Slovenije, ki so vsi tudi ustanovni člani ScienceTech. 

V letu 2017 je ScienceTech s triletnim mandatom predsedovala družba Cosylab d.d. in kot podpredsednik družba I-Tech. Sekcija si bo še naprej prizadevala za poglobitev, uveljavitev, širitev in skupen nastop slovenskih podjetij na ScienceTech trgu, povezovanje s predstavniki države in mednarodnimi inštitucijami (CERN, ITER, ESFRI, FAIR, ESA idr.) ter pridobivanje relevantnih referenc skozi sodelovanje na največjih in najzahtevnejših evropskih ter svetovnih projektih ter zastopanje deležnikov Slovenije v najvidnejših mednarodnih inštitucijah s področja ScienceTech.


 

Fotogalerija