Zapri

Novice


Arhiv: Spletni forum o dobavnih verigah med EU - Tajvanom

Slovenska podjetja iz elektroindustrije obveščamo, da bo v sredo, 10. marca 2021 ob 9. uri potekal spletni forum o dobavnih verigah med EU in Tajvanom.


Evropska komisija zasleduje dva politična cilja: evropske zelene pogodbe in digitalne agende. S tem želi doseči trajnostni gospodarski razvoj, hkrati pa okrepiti varnost svojih dobavnih verig, s tem da bi zagotovila strateško avtonomijo EU. To ustvarja ogromen potencial in priložnosti za sodelovanje v dobavni verigi med Tajvanom in EU ter priložnosti za podjetja iz elektroindustrije.

Pandemija COVID-19 je kritično poudarila pomen enako mislečih partnerjev pri vzpostavljanju prožnih in raznolikih svetovnih dobavnih verig. Tajvan je s svojim naprednim položajem v sektorjih, kot so IKT, elektronika, polprevodniki, biotehnologija, obnovljiva energija in proizvodnja obdelovalnih strojev, že dolgo igral ključno vlogo v globalni dobavni verigi.

Evropski inštitut za azijske študije (EIAS) in Kitajsko združenje za mednarodno gospodarsko sodelovanje Tajvan (CIECA) organizirata spletni forum, ki bo služil kot platforma za tajvanske in evropske podjetnike in podjetja za krepitev medsebojnega sodelovanja v dobavni verigi ter za spodbujanje naložb, trgovine in izmenjave tehnologij med tajvansko industrijo in EU.

Več o dogodku in prijavo najdete na POVEZAVI >>>Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.