Zapri

Novice


Vabilo na spletno delavnico MSP in obrambne pobude: Predstavitev priložnosti in reševanje izzivov


SBRA, Ministrstvo za obrambo in Evropska obrambna agencija (EDA) 30. novembra vabijo na spletno delavnico MSP in obrambne pobude: »Predstavitev priložnosti in reševanje izzivov«. Predstavitve in razprave bodo osredotočene na vključevanje in sodelovanje MSP v obrambnih pobudah in konzorcijih, da bi zagotovili mehanizme za čim večjo odprtost evropskih dobavnih verig.

Cilj novih obrambnih pobud Evropske unije, vključno s stalnim strukturiranim sodelovanjem (PESCO) in Evropskim obrambnim skladom (EDF), je povečati sodelovanje med državami članicami in obrambno industrijo, kjer so skupne naložbe v raziskave in razvoj zmogljivosti ključnega pomena. Slovenija podpira stališče, da je nadgradnja evropske obrambne tehnološke in industrijske baze, ki temelji na vključevanju malih in srednje velikih podjetij (MSP), še posebej pomembna za države, ki nimajo svoje velike namenske obrambne industrije.

Delavnica se bo osredotočila na vključevanje in sodelovanje MSP v obrambnih pobudah in konzorcijih, ki iz tega izhajajo, za zagotavljanje mehanizmov za čim večjo odprtost evropskih dobavnih verig. Delavnico bo vodil dr. Daniel Fiott, urednik za varnost in obrambo na Inštitutu EU za varnostne študije (EUISS).

Delavnica bo potekala od 09:30 do 12:30 preko WebEx spletne platforme. Agenda programa je na voljo preko povezave:

https://www.gov.si/assets/ministrstva/MO/Dogodki/2021/november/SMEs-DEFENCE-INITIATIVES-AGENDA-30-NOVEMBER-2021-draft-as-of-15-November.pdf

Registracija je možna preko povezave:

https://www.sbra.be/en/content/smes-defence-initiatives


Fotogalerija