Zapri

Arhiv: #priznanja: SIJ Acroni d.o.o. prejemnik zlatega in bronastega priznanja za inovacije GZS-Regionalne zbornice Gorenjske

GZS-Regionalna zbornica Gorenjska je ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Javne agencije SPIRIT Slovenija 3. septembra podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji.

Zlato priznanje je prejela inovacija Razvoj nove vrste jekla za električna vozila EV22AL1 inovatorjev Ermine Pašić, Anice Pesjak, Stanislava Jaklja, Romana Robiča, Janeza Katnika, Martina Jerama, Igorja Smoleja, Antona Jakliča, Zmaga Jeraja in Mojce Smolej.
Z inovacijo se družba SIJ Acroni odločno usmerja na obetavne in hitro rastoče trge neorientiranih (NO) pločevin. Uspešno so zaključili drugi sklop poglavja razvoja izdelkov zahtevnejših specialnih neorientiranih elektro pločevin za vgradnjo v pogonske motorje električnih in hibridnih vozil, ki jih odlikujejo znatno izboljšane elektromagnetne lastnosti. Razvoj novega jekla v skupini specialnih neorientiranih elektro pločevin velja za eno od pomembnih usmeritev znotraj strateških smernic razvoja hladno valjanega programa v SIJ Acroni, saj so izboljšali končni izplen materiala, znižali stroške izdelave in obenem postavili novo stabilno platformo za nadaljnji razvoj najzahtevnejših končnih NO pločevin.

Bronasto priznanje je prejela inovacija Razvoj in vpeljava lastne realno-časovne mobilne storitve inovatorjev Aljoše Visterja, Jureta Siege in Aleksa Kobentarja.
V podjetju so razvili in vpeljali novo informacijsko arhitekturo za razvoj informacijskih rešitev v oblaku. Nova platforma za mobilne storitve z uporabo najboljših praks razvoja omogoča avtomatiziran in hiter razvoj novih informacijskih rešitev, skladnih s poslovno strategijo organizacije. Prednosti z vidika uporabnika so boljša uporabniška izkušnja, preglednejši uporabniški vmesnik, enostavna uporaba, hitra ter zanesljiva odzivnost mobilne naprave s čitalcem črtne kode ter možnost hitrega prilagajanja vseh delov programa glede na želje uporabnika.

SIJ ACRONI je proizvajalec ploščato valjanih izdelkov iz jekla različnih vrst. Sodi med vodilne svetovne proizvajalce nerjavne debele pločevine ter debele pločevine iz visokotrdnostnih, obraboodpornih, orodnih in ostalih specialnih jekel, program neorientirane elektro pločevine ter toplo in hladno valjanih trakov iz specialnih jekel.
Družba SIJ Acroni spada v jeklarsko divizijo skupine SIJ – Slovenske industrije jekla.

Inovatorkam in inovatorjem iskreno čestitamo!

Fotogalerija