Dobro je vedeti


Slovenski podjetniški sklad: Program Startup Plus

Program Startup Plus, ki ga izvaja Slovenski podjetniški sklad, na enem mestu združuje vso ključno podporo, ki jo potrebujejo inovativna startup in scaleup podjetja za hitro globalno rast. Gre za enega najboljših javnih programov podpore startup in scaleup podjetjem in zajema finančne spodbude, mentorstvo in usposabljanja. Več…

KorpoStart

Cilj projekta KorpoStart je povezovanje korporacij z inovativnimi MSP-ji. Gre za pomemben vidik "vrhunskega inovacijskega okolja", za katerega si skupaj prizadevamo. V projektu sodelujejo CorpoHub, Gospodarska zbornica Slovenije in SAŠA inkubator.

Priporočamo v branje: Kakšna je agilna organizacija?

Med najvidnejše dosežke SRIP-a MATPRO v obdobju 2017-2019 sodi tudi modul neformalnega izobraževalnega programa na področju kompozitov (EduCOMP), premierno predstavljen na posvetu 17. oktobra 2019 v Portorožu. EduCOMP je strokovno usmerjen in razvojno naravnan. Odlikujejo ga specifičnost, fleksibilnost, agilnost, pa tudi dolgoročnost, saj gre za kompetence, ki se nakazujejo kot prihodnja potreba podjetij znotraj SRIP-a MATPRO. Več o tem, kakšna je agilna organizacija, lahko preberete v članku 'Agilnost je treba živeti, ne le uporabljati' avtorja Voranca Kutnika v decembrskem Glasu gospodarstva (str. 91).

Priporočamo v branje:  Microwave-Assisted Chemical Recycling of Polyamides

Avtorji: Urška Češarek, David Pahovnik in Ema Žagar, Kemijski inštitut, Ljubljana.

Članek je bil objavljen oktobra 2020 pri ACS Sustainable Chemistry & Engineering/ACS Publications. Do članka lahko dostopate preko povezave >>>

Priporočamo v branje: Circular Change Newsletter

Circular Change Newsletter, junij 2020: Circular Change for Circular Chance >>>

Priporočamo v branje:  Newsletter Vanguard Initiative

Besedilo je dostopno na povezavi: https://mailchi.mp/centralsweden/vanguard-initiativ-newsletter-march-2018?e=895eefb4d3.

Horizon 2020: Work Programme 2018-2020