Matpro

Uspešen zagon projekta KOC MAT 2.0

Glavna usmeritev kompetenčnega centra je razvoj kompetenc s področja digitalizacije in avtomatizacije procesov.

Industrija potrebuje spremembe na področju okoljevarstva in raziskovalne dejavnosti

Ljubljana, 13. september 2019 – Predstavniki ključnih slovenskih metalurških podjetij ter izobraževalnih in raziskovalnih ustanov, povezanih v Strateški svet za metalurgijo, so na srečanju z mag. Vojmirjem Urlepom, državnim sekretarjem v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, predstavili nujnost sprememb v zakonodaji Republike Slovenije na področju okoljevarstva in raziskovalne dejavnosti, ki vplivata na poslovanje ključnih podjetij v panogi.

Vabilo na posvet Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov

Vabilo na posvet Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov

Vabimo vas, da se nam pridružite na srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja, ki bo potekal pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo in pod pokroviteljstvom SRIP-a MATPRO v četrtek, 17. oktobra 2019 v GH Bernardin v Portorožu.

Na konferenci o izzivih industrije prihodnosti tudi Marko Drobnič in prof. dr. Jožef Medved

Na konferenci Industrija prihodnosti, ki je potekala v organizaciji GZS, MGRT in Spirit Slovenija 12. junija 2019 na Brdu pri Kranju, sta sodelovala tudi Marko Drobnič, predsednik uprave TALUM d.d. in predsednik Sveta SRIP MATPRO ter prof. dr. Jožef Medved z Oddelka za materiale in metalurgijo Fakultete za naravoslovje in tehnologijo UL.

Projekt MARTINA uspešno povezal gospodarstvo in znanost

V novomeškem TPV-ju 6. junija 2019 predstavljeni dosežki programa MARTINA

Ključne aktivnosti SRIP-a MATPRO v letu 2019

Video predstavitev ključnih usmeritev dela SRIP-a MATPRO v leti 2019.

4. zbor članov Partnerstva SRIP MATPRO

4. zbor Partnerstva SRIP MATPRO in 5.sestanek Sveta MATPRO sta bila 5. 4. 2019 na GZS.

Razvijanje kompetenc za prihodnje izzive

Razvoj človeških virov je eden najpomembnejših elementov tako za dvig konkurenčnosti kot tudi za uspešno vodenje sodelavcev. Za dobre poslovne rezultate ni dovolj vlaganje v tehnologijo, temveč so potrebna vlaganja v človeške vire, so se strinjali udeleženci posveta Razvoj kompetenc za prihodnje izzive. Dogodek je bil organiziran v okviru 26. Mednarodne konference o materialih in tehnologijah pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo ter pokroviteljstvom SRIP MATPRO, ki ga vodi GZS.