Zadeva: Vabilo na dogodek Demonstracija GEORIS tehnologije in mreženje, 24. april 2024

Zadeva: Vabilo na dogodek Demonstracija GEORIS tehnologije in mreženje, 24. april 2024

Partnerji projekta GEORIS vas vabijo na predstavitev GEORIS tehnologije in mreženje – izobraževalni seminar, kjer bodo podali več informacij o projektu, o tehnologiji geopolimerizacije in proizvodnji tlakovcev iz sekundarnih surovin.

Natečaj za nagrado Okoljski trajnostni menedžer 2024

Natečaj za nagrado Okoljski trajnostni menedžer 2024

Vabimo vas, kot prepoznane akterje okoljske trajnosti v slovenskih družbah, da sodelujete v natečaju, ki ga drugič zapored organizira Gospodarska zbornica Slovenije, Služba za okolje, podnebje in energijo.

Webinar

Webinar "Predstavitev programa koržnega gospodarstva IF CEED", 5. april 2024

TECES vabi, da se seznanite s priložnostmi, ki jih prinaša program "Inkubacijski forum za krožno gospodarstvo evropskega obrambnega sektorja (IF CEED)". Skupaj z Ministrstvom za obrambo (MORS) in predstavniki EDA vam jih bodo predstavili na SYeNERGY webinarju, ki bo v petek, 5. aprila 2024, s pričetkom ob 10.30 uri.

INDUSAC - priložnost brezplačnega reševanja poslovnih in tehnoloških izzivov podjetij

INDUSAC - priložnost brezplačnega reševanja poslovnih in tehnoloških izzivov podjetij

Platforma INDUSAC omogoča podjetjem možnost sodelovanja z mednarodnimi skupinami študentov in raziskovalcev iz Evrope in širše pri iskanju brezplačnih rešitev tehnoloških in poslovnih izzivov.

AMULET WEBINAR -  Save the date 23rd April 2024!

AMULET WEBINAR - Save the date 23rd April 2024!

Vabljeni na webinar, ki bo obravnaval evropsko regulativo gradbenega sektorja, tehnične zahteve in pravne postopke pri dajanju gradbenih proizvodov na trg EU.

Greentech Global Forum, od 29. do 30. maja 2024 v Rimu

Greentech Global Forum, od 29. do 30. maja 2024 v Rimu

Vabljeni na Greetech Global Forum v Rimu, 29. in 30. maja 2024. Forum se bo osredotočil na najsodobnejše tehnologije za energetski prehod in uporabo v pametnih mestih, na zeleno energijo, e-mobilnost, napredne storitve za državljane in krožno gospodarstvo.

Generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na FOMI 2024: Ali bomo vodilni v svetu z zelenimi in digitalnimi tehnologijami ali pa nas ne bo.
SRIP MATPRO sodeloval na delavnici
Nagrade GZS: 4 nagrajenci, 4 navdihujoče zgodbe uspeha  - Med nagrajenci tudi SILIKO, član SRIP MATPRO
Razpis RR na področju tehnologij in zmogljivosti mornarice -  U.S. Navy Global-X Challenge

Razpis RR na področju tehnologij in zmogljivosti mornarice - U.S. Navy Global-X Challenge

Objavljen je razpis RR na področju tehnologij in zmogljivosti mornarice, pri katerem lahko sodelujejo tudi podjetja.

Utrinki iz posveta SRIP MATPRO  - Materiale potrebujemo - ali jih bomo izdelovali mi, ali kdo drug
Brošura KOMPETENCE ZA SRIP MATPRO

Brošura KOMPETENCE ZA SRIP MATPRO

SRIP MATPRO je na področju razvoja človeških virov pripravil brošuro z naslovom »KOMPETENCE ZA SRIP MATPRO«, Napovedani profili in potrebe po kompetencah za SRIP MATPRO.

SRIP MATPRO o pomenu in vlogi materialov pri prehodu v zeleno, brezogljično družbo

O vlogi kovinskih materialov, razvoju novih naprednih lahkih materialov, pomenu raziskav, reciklaže in trajnosti kot potencialnih priložnostih za rast in razvoj so na strokovni konferenci z naslovom Vloga materialov pri prehodu v zeleno, brezogljično družbo razpravljali predstavniki Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO). Dogodek je potekal v okviru »Meseca Industrije 4.0 in robotike« v Digitalnem središču Slovenije.

SRIP MATPRO na EXPO 2020 Dubaj

SRIP MATPRO na EXPO 2020 Dubaj

Osrednji dogodek dvodnevnega obiska je bil poslovni forum ADVANCED MATERIALS FOR THE GREEN FUTURE 22. novembra v slovenskem paviljonu. Govorci iz znanstveno raziskovalnih ustanov in podjetij so osvetlili slovensko industrijo naprednih materialov in tehnično-tehnološke rešitve za pametne tovarne. Predstavili so slovenska razvojna prizadevanja in dosežke na navedenih področjih in poželi zanimanje obiskovalcev foruma, z odzivom poslovne javnosti pa so zadovoljni.

SRIP MATPRO za zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo: Skupaj zmoremo več

7. oktobra 2021 je v Portorožu potekal tradicionalni letni posvet Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO). Osrednje teme srečanja predstavnikov gospodarstva, znanstveno-raziskovalne sfere in države so se navezovale na nove priložnosti za sodelovanje ter možnosti dostopa do domačih in evropskih finančnih sredstev za uspešen prehod v zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo v luči nove raziskovalne in inovacijske strategije Slovenije.

#poročilo: Uspešno zaključena virtualna razstava Materiali Prihodnosti / Future Materials15

15. januarja 2021 se je uspešno zaključila trimesečna spletna razstava Materiali prihodnosti / Future Materials, ki je bila postavljena v virtualnem prostoru GZS. Na njej so svoje inovativne materiale predstavila podjetja Beti, Helios, I

#koronainfo: Likvidnost in finance: vaša vprašanja in odgovori

Poslovni nasveti v času koronavirusa s področja likvidnosti in financ.

SRIP MATPRO z odlično popotnico v tretjo fazo delovanja

Predstavniki Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO) so 17. 10. 2019 na posvetu z naslovom »Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov« v Portorožu premierno predstavili modularni izobraževalni program na področju kompozitov. Po najvišje ocenjenem vmesnem vrednotenju SRIP-a pa so pred partnerstvom že novi cilji, usmerjeni v raziskave in razvoj, ravnanje s človeškimi viri, internacionalizacijo in trajnostno delovanje vseh deležnikov SRIP-a.

Predstavniki SRIP-ov, gospodarstva in institucij znanja Vladi RS: Sprejmite pet sklepov za Slovenijo prihodnosti

Predstavniki devetih strateških razvojno inovacijskih partnerstev (SRIP-ov), gospodarstva in institucij znanja so 19. 10. 2017 na posvetu Povezovanje, kadrovski izzivi in vključevanje v mednarodne verige sprejeli pet sklepov z naslovom Za Slovenijo prihodnosti, ki jih predlagajo Vladi RS in relevantnim ministrstvom v sprejem in izvedbo. Med sklepi izpostavljajo dolgoročno napovedovanje potreb po kadrih in kompetencah, ki bo učinkovito podpiralo pravočasno prilagajanje kadrov na razvojne spremembe. Država naj v ta namen vzpostavi pilotni projekt in zagotovi sistemsko financiranje karierne platforme s ciljem zmanjševanja strukturnih neskladij in povečevanja konkurenčnosti podjetij na globalnem trgu. Sklepe je predsednik GZS Boštjan Gorjup ob koncu posveta predal državnemu sekretarju na SVRK Francu Matjažu Zupančiču.