Zapri

V sodelovanju s članom  Zbornici elektronske in elektroindustrije smo organizirali dogodek v hibridni izvedbi z naslovom

Vsebina dogodka je bila še kako aktualna, saj živimo v času turbulentnih sprememb kjer stoletja staro poslovno pravilo »Kupec je kralj«, absolutno ne velja več. Takšna situacija je v zadnjih letih še posebej značilna za trg surovin kjer smo priča že povsem nasprotnemu pravilu »Dobavitelj je kralj«. Pri tem ne gre le za dejstvo, da so se mnoge surovine v zadnjih letih krepko podražile, gre žal tudi za to, da nekaterih surovin občasno na trgu sploh ni možno dobiti in je njihova cena postala praktično irelevantna. Evropski trg kamor sodi tudi naša regija, je še posebej občutljiv za to tematiko, ker Evropa večino vseh potrebnih surovin dobi iz uvoza.

Proizvodnja je žal permanenten proces kjer se ni možno zanašati na srečo ali enkratne uspehe v procesu nabave elementarno potrebnih surovin. Potrebujemo torej načrtno sistematsko dejavnost oziroma strateški princip permanentnega zagotavljanja surovin za nemoteno proizvodnjo. Pomanjkanje vhodnih surovin je lahko v negotovih časih COVID-19 za Slovensko predelovalno industrijo usodnega pomena, zato je zelo pomembno, da morajo podjetja v teh panogah bolj kot kdaj koli prej obvladati svoje dobavne verige in stroškovno učinkovitost nabave, če želijo preživeti v zelo zahtevnih razmerah na tržiščih.

Team strokovnjakov  je udeležencem B2B kave podal pregled na trenutne razmere in praktične odgovore vezane na nabavo vhodnih materialov in surovin za industrijo v navezavi z naslednjimi temami:
Makroekonomski kazalci in trendi na področju plemenitih kovin,
Trajnostne zelene tehnologije: redke zemlje in njihova dostopnost,
Podražitve na trgu surovin v prihodnjih letih?,
Zaključna misel in sinteza obravnavanih tem.

Vsebino si lahko ogledate na povezavi >>

Utrinki iz dogodka: