|
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
vabi na:
Seminar o preprečevanju potvorb živil
ki bo v četrtek, 26. oktobra 2023 na GZS
(dvorana C, 1. nadstropje) na Dimičevi 13, v Ljubljani.
|
|
|
|
|
Uvodne besede organizatorja
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
|
|
|
|
|
“Ten years after Horsegate” – An EU perspective
Mr. Ghislain Marechal, Directorate General Health and Food Safety (European Commission)
spletno predavanje v angleščini
|
|
|
Stanje glede potvorb živil na slovenskem trgu
mag. Nadja Škrk, UVHVVR
|
|
|
Najbolj pogosto potvorjena živila
mag. Jana Ramuš, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
|
|
|
Uporaba DNA metabarkodiranja za ugotavljanje potvorb živil
doc. dr. Tomaž Skrbinšek, Biotehniška fakulteta, Oddelek za biologijo
|
|
|
|
|
|
SPONZORSKO PREDAVANJE 1. del: Preverjanje avtentičnosti prehranskih izdelkov s pomočjo masne spektrometrije
Tilen Oražem, Labtim, d. o. o.
|
|
|
SPONZORSKO PREDAVANJE 2. del: FTIR analiza mleka in mlečnih izdelkov
Denisa Krevh, Labtim, d. o. o.
|
|
|
Zavajujoče označevanje in oglaševanje živil ter potvorbe v živilih
dr. Mira Kos Skubic, UVHVVR
|
|
|
Potvorbe živil: uporaba stabilnih izotopov pri zagotavljanju pristnosti
dr. Lidija Strojnik, Institut "Jožef Stefan"
|
|
|
Analitski izzivi pri ugotavljanju potvorb živil
dr. Boštjan Križanec, NLZOH
|
|
|
|
|
|
Sledljivost z upravljanjem lotov in identifikatorji sistema GS1
Matjaž Martini, GS1 Slovenija
|
|
|
Večplastnost problematike pristnosti medu
izr. prof. dr. Mojca Korošec, Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo
|
|
|
Potvorbe oljčnega olja
dr. Vasilij Valenčič, ZRS Koper, Inštitut za oljkarstvo
|
|
|
Določanje napačno deklariranih mesnih proizvodov v Sloveniji z molekularno biološkimi metodami
dr. Marko Cotman, Veterinarska fakulteta
|
|
|
Razprava in zaključek seminarja
|
|
|
|
Rok za prijavo je
torek, 24. oktober 2023.
|
|
|
Kotizacija:
Člani GZS-ZKŽP: 240 € brez DDV (292,80 € z DDV)
Nečlani GZS-ZKŽP: 360 € brez DDV (439,20 € z DDV)
V ceno je vključen zbornik s predstavitvami in pogostitev.
Posebna ponudba:
V primeru nakupa knjige Kultura zagotavljanja varnosti živil (cena 41,90 € z DDV),
je kotizacija sledeča (nakup knjige zapišite v opombo k prijavnici):
Člani GZS-ZKŽP: 225 € brez DDV (274,50 € z DDV)
Nečlani GZS-ZKŽP: 345 € brez DDV (420,90 € z DDV)
|
|
|
|
|
Plačilo:
Kotizacijo vsaj dva dni pred izvedbo dogodka nakažete na poslovni račun GZS,
Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, odprt pri NLB d.d.,
TRR št. SI56 0292 4001 7841 495 s sklicem 2150 - 5191.
Vsi udeleženci poleg zbornika prejmejo tudi potrdilo o udeležbi.
Parkiranje:
Parkirate lahko v 1. kleti GZS do zasedenosti parkirnih mest ali na zunanjem parkirišču.
Če se dogodka ne utegnete udeležiti, lahko na izobraževanje pošljete zamenjavo. Odjava od izobraževanja brez stroškov za prijavitelja je mogoča do petka, 20.10.2023. Za odpovedi po tem roku zaračunamo polovico vplačane kotizacije, po koncu zbiranja prijav pa kotizacijo v celoti.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa oz. zamenjave predavatelja.
|
|
|
|
Kotizacija in plačilo:
Barbara Podržaj
E: barbara.podrzaj@gzs.si
T: 01 5898 227
|
|
Vsebina seminarja:
Barbara Lončarek
E: barbara.loncarek@gzs.si
T: 01 5898 232
|
|
|