Novice


Javni poziv za sofinanciranje tržnih raziskav, mednarodnih forumov in certifikatov v letu 2018

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) je objavila Javni poziv za sofinanciranje tržnih raziskav, mednarodnih forumov in certifikatov v letu 2018, ki je namenjen povečevanju konkurenčnosti mikro, malih in srednjih podjetij (v nadaljevanju MSP) na tujih trgih ter zviševanju stopnje internacionalizacije teh podjetij.

Za pilotne in demonstracijske projekte je razpisanih 56,6 milijonov evrov »DEMO PILOTI II 2018«

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo javni razpis za izbor operacij za pilotne in demonstracijske projekte »DEMO PILOTI II 2018«, ki je namenjen razvoju in predstavitvi prebojnih in inovacijskih projektov na področjih uporabe Strategije pametne specializacije Slovenije (S4). Razpis je vreden 56,6 milijonov evrov, od tega je 41,4 milijonov evrov namenjenih za Kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija in 15,17 milijonov evrov za Kohezijsko regijo Zahodna Slovenija. Rok za prijavo je 23. oktober 2018, projekti pa se bodo lahko izvajali do največ treh let.

IKT Horizontalna mreža za razvoj digitalnih kompetenc v Sloveniji

IKT Horizontalna mreža za razvoj digitalnih kompetenc v Sloveniji

Danes vse več delovnih mest zahteva višjo raven digitalnih kompetenc in to nikakor ne velja le za panogo informacijsko komunikacijske tehnologije. Prelomni procesi v gospodarstvu, hitre spremembe poslovnih modelov in nove tehnologije se močno odražajo tudi na področju pridobivanja in izobraževanja kadrov, ki bi lahko sledili in sooblikovali nove razvojne in poslovne priložnosti.

Prihajajoči razpisi za IKT sektor

Prihajajoči razpisi za IKT sektor

Mateja Elin Praznik iz RR & CO je na dogodku za člane SRIP PMiS in IKT Horizontalne mreže predstavila nekatere vsebine o prihajajočih razpisih za sofinanciranje raziskav in razvoja, demonstracij, pilotov, digitalizacije in internacionalizacije v gospodarskih družbah.

Predstavitev Razvojno Inovativnega oblaka in odprti dialog z MJU

Predstavitev Razvojno Inovativnega oblaka in odprti dialog z MJU

IKT Horizontalna mreža je 4.7.2018 organizirala delovno srečanje članov IKT horizontalne mreže in članov sekcije SeGOV Združenja za informatiko in telekomunikacije z Ministrstvom za javno upravo. Delovna skupina je uvodoma povzela doslej opravljene aktivnosti. G. Marko Ambrož iz Ministrstva za javno upravo je predstavil visokonivojski načrt Razvojno Inovativnega oblaka, scenarije uporabe in okviren terminski plan ter IKT podjetja povabil k odprtemu dialogu in predlogom.

Srečanje članov PMiS in IKT Horizontalne mreže

Srečanje članov PMiS in IKT Horizontalne mreže

IKT Horizontalna mreža je gostila srečanje članov Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva Pametna Mesta in Skupnosti, kjer smo na kratko pregledali opravljene aktivnosti, prihajajoče dogodke in iniciative, predstavili prihajajoče razpise za razvojna in druga sredstva, s katerimi lahko podprete razvoj inovativnih produktov ter možnosti za internacionalizacijo.

IKT Horizontalna mreža je soorganizator 31. mednarodne Blejske e-konference »Digital Transformation: Meeting the challenges«

Letošnja rdeča nit konference je »Digital Transformation: Meeting the challenges«, povezano z ostalimi aktualnimi temami, kot so e-zdravstvo, internet stvari, pametna mesta, analitika masovnih podatkov, blockchain, inoviranje poslovnih modelov, turizem 4.0 in druge. Za poslovno javnost so posebej zanimivi poslovni paneli, ki jih organizirajo strokovnjaki iz prakse in katerih cilj je diskusija o najbolj vročih poslovnih temah in priložnostih.

Hitra akademija digitalnega marketinga 1 modul: Z digitalnim marketingom elegantno do novih kupcev v B2B in B2C.

Hitra akademija digitalnega marketinga 1 modul: Z digitalnim marketingom elegantno do novih kupcev v B2B in B2C.

Izobraževanja v okviru Hitre akademije digitalnega marketinga in prvi modul Z digitalnim marketingom elegantno do novih kupcev v B2B in B2C so namenjeni podjetnikom, managerjem, zaposlenim v marketingu in prodaji, zaposlenim na področju spleta in spletnega komuniciranja, vodjem marketinga in prodaje in informatiki, ki želijo razumeti koncepte digitalnega marketinga.

Datum: 22. 6. 2018 / 9:00 - 13:00
Kraj: GZS dvorana F
Predavatelj: Mag. Simon Meglič
Kontakt: Andreja Abram, andreja.abram@gzs.si, T: 01 5898 129