Slovenija Bere

Novice


Strmenje v sonce

Strmenje v sonce je knjiga, ki brez Mance Košir in projekta Slovenija bere, ter brez podjetja Žale, ki je pogumno pristopilo k sodelovanju, gotovo ne bi bila na voljo slovenskim bralcem.

Ponudniki storitev znanja beremo, pišemo, prevajamo

28. novembra je Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti na svoji letni konferenci pristopila h kampanji s podpisom partnerske pogodbe pod sloganom: »Ponudniki storitev znanja beremo, pišemo, prevajamo«. Predsednici UO ZPSD Viljenki Godina, je potni list v Deželo branja izročil Zdravko Kafol.

Boštjan Gorenc Pižama, ambasador kampanje, na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče, ki je postala partner kampanje

Navdušil je 80 dijakov (in nekaj dijakinj) s svojimi humornimi vložki in pozivom k branju. Ko so ga vprašali, kaj priporoča bolj, medije ali knjige, je rekel, da medije samo do drugega leta, potem odrastejo in postanejo nevarni medvedi :). Branje nam pomaga razumeti druge in svet okoli sebe, pravi.

Računovodje ne beremo samo zakonov! (Nacionalna kampanja Slovenija bere)

Na letošnjem 10. Zboru članov ZRS smo pod sloganom »Ne beremo samo zakonov!« slavnostno podpisali pristopno izjavo in tako kolektivno postali partner kampanje »Slovenija bere« ter prejeli potni list v deželo branja.

POSLANICA 5. TEMATSKE KONFERENCE Navdihovanje za branje, 11. 5. 2017

Udeleženci 5. tematske konference »Navdihovanje za branje« Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS se zavedamo, da predstavlja bralna kultura pomemben razvojni potencial in je eden od ključnih elementov ekonomskega uspeha in odločilen pogoj za osebnostno rast.

Branje je najlepše potovanje

V okviru kampanje Slovenija bere je bil 18. aprila dogodek z naslovom Branje je najlepše potovanje. Na vlaku Ljubljana – Postojna je evropska komisarka za promet Violeta Bulc, skupaj z Milanom Deklevo in Manco Košir naključnim sopotnikom brala odlomke iz različnih knjižnih del.

GZS je posvojila knjigo

Generalni direktor GZS, Samo Hribar Milič, je 1. marca 2017 na začetek meteorološke pomladi, podpisal izjavo, da GZS pristopa h kampanji in posvaja knjigo Peter Wohlleben, SKRIVNO ŽIVLJENJE DREVES.

Branje je najlepše potovanje

18. aprila bomo v sodelovanju z Združenjem za promet in zveze in Slovenskimi železnicami pripravili dogodek Branje je najlepše potovanje.

Predsednik RS podelil častno pokroviteljstvo kampanji Slovenija bere

7. februarja je predsednik RS, g. Borut Pahor, podelil kampanji listino o častnem pokroviteljstvu.