|
VABILO
SREČANJE PARTNERJEV SRIP HRANA
na 61. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA
Spoštovani,
vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 30. avgusta 2023 ob 12.30 uri v dvorani 2, kjer bo potekalo srečanje partnerjev strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA s področja Trajnostne pridelave hrane.
Tradicionalno srečanje partnerjev je priložnost za izmenjavo informacij, mnenj in idej ter za razpravo o sodelovanju in implementaciji akcijskega načrta v prihodnje.
|
|
|
|
|
Glavne aktivnosti SRIP HRANA 2022-2023 iz vidika koordinatorja
dr. Tatjana Zagorc, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
|
|
|
Z znanjem do kakovostnih jabolk
izr. prof. dr. Jerneja Jakopič, Katedra za sadjarstvo, vinogradništvo in vrtnarstvo, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
|
|
|
Določanje virusov pri rastlinah z molekularnimi pristopi in njihova eliminacija z in vitro tehnikami
prof. dr. Nataša Štajner, Katedra za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
Analiza in možnosti semenarjenja v Sloveniji
doc. dr. Katarina Rudolf Pilih, Katedra za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
Žlahtnjenje rastlin z uporabo novih tehnik tarčnega preurejanja genomov
dr. Ester Stajič, Katedra za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
|
|
|
Žlahtnjenje krompirja za ekološko pridelavo na Kmetijskem inštitutu Slovenije v okviru projekta ECOBREED
dr. Peter Dolničar, Kmetijski inštitut Slovenije
Digitalizacija podatkovnih zbirk v živinoreji
dr. Daša Jevšinek Skok, Kmetijski inštitut Slovenije
Občansko raziskovanje v sklopu evropskega projekta INCREASE
dr. Barbara Pipan, Kmetijski inštitut Slovenije
|
|
|
Avtomatizacija namakanja
dr. Maja Podgornik, Inštitut za oljkarstvo, ZRS Koper
Potencial oljčnih tropin, kot izboljševalca tal
dr. Maja Podgornik, Inštitut za oljkarstvo, ZRS Koper
|
|
|
|
Potencial namakalnih sistemov v porečju reke Drave za pridelavo in predelavo hrane
doc. dr. Štefan Čelan, ZRS Bistra Ptuj
|
|
|
METROFOOD-SI: slovensko vozlišče na področju živilstva in prehrane
prof. dr. Nives Ogrinc, Inštitut Jožef Stefan
|
|
|
Predstavitev projekta COST PIMENTO - Promoviranje inovacij na področju fermentiranih živil
dr. Bojana Bogovič Matijašić, Inštitut za mlekarstvo in probiotike, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
|
|
|
Z raziskavami od vil do vilic – najnovejše z Nacionalnega inštituta za biologijo
dr. Darja Stanič, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo, Nacionalni inštitut za biologijo
|
|
|
Predstavitev projekta lokalne samooskrbe Lokalno GOR
Gaber Terseglav, Optifarm d.o.o.
|
|
|
Zeleno podjetništvo - zakaj ... in če, kdaj?
Borut Zrim, Pomurski tehnološki park d.o.o.
|
|
|
|
*Organizator dogodka si pridružuje pravico do spremembe programa.
|
|
|
Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko prijavnega obrazca najkasneje do petka, 25. avgusta 2023.
Prijavljeni udeleženci bodo vstopnice prejeli po pošti.
V upanju, da se srečamo ob tej priložnosti, vas lepo pozdravljam!
dr. Tatjana Zagorc,
direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij
koordinatorka SRIP HRANA
|
|
|
|
Dodatne informacije:
dr. Petra Medved Djurašinović (T: 01 58 98 296; M: 031 593 182; petra.medved@gzs.si).
|
|
|
|
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
|
|
|