SREČANJE PARTNERJEV SRIP HRANA 

 

Vabilo s programom Sreanje partnerjev SRIP HRANA 2023 V2 Gospodarska zbornica Slovenije

VABILO

 

SREČANJE PARTNERJEV SRIP HRANA

na 61. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

 

Spoštovani,

 

vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 30. avgusta 2023 ob 12.30 uri v dvorani 2, kjer bo potekalo srečanje partnerjev strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA s področja Trajnostne pridelave hrane.

 

Tradicionalno srečanje partnerjev je priložnost za izmenjavo informacij, mnenj in idej ter za razpravo o sodelovanju in implementaciji akcijskega načrta v prihodnje.

PROGRAM DOGODKA:

12:00-12:30

Registracija udeležencev

12:30-12:40

Glavne aktivnosti SRIP HRANA 2022-2023 iz vidika koordinatorja

dr. Tatjana Zagorc, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

12:40-12:50

Z znanjem do kakovostnih jabolk

izr. prof. dr. Jerneja Jakopič, Katedra za sadjarstvo, vinogradništvo in vrtnarstvo, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

12:50-13:15

Določanje virusov pri rastlinah z molekularnimi pristopi in njihova eliminacija z in vitro tehnikami

prof. dr. Nataša Štajner, Katedra za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

 

Analiza in možnosti semenarjenja v Sloveniji

doc. dr. Katarina Rudolf Pilih, Katedra za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

 

Žlahtnjenje rastlin z uporabo novih tehnik tarčnega preurejanja genomov

dr. Ester StajičKatedra za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, Oddelek za agronomijo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

13:15-13:40

Žlahtnjenje krompirja za ekološko pridelavo na Kmetijskem inštitutu Slovenije v okviru projekta ECOBREED

dr. Peter Dolničar, Kmetijski inštitut Slovenije

 

Digitalizacija podatkovnih zbirk v živinoreji

dr. Daša Jevšinek Skok, Kmetijski inštitut Slovenije

 

Občansko raziskovanje v sklopu evropskega projekta INCREASE

dr. Barbara Pipan, Kmetijski inštitut Slovenije

13:40-13:55

Avtomatizacija namakanja

dr. Maja Podgornik, Inštitut za oljkarstvo, ZRS Koper

 

Potencial oljčnih tropin, kot izboljševalca tal

dr. Maja Podgornik, Inštitut za oljkarstvo, ZRS Koper

13:55-14:10

Odmor

14:10-14:20

Potencial namakalnih sistemov v porečju reke Drave za pridelavo in predelavo hrane

doc. dr. Štefan Čelan, ZRS Bistra Ptuj

14:20-14:30

METROFOOD-SI: slovensko vozlišče na področju živilstva in prehrane

prof. dr. Nives Ogrinc, Inštitut Jožef Stefan

14:30-14:40

Predstavitev projekta COST PIMENTO - Promoviranje inovacij na področju fermentiranih živil

dr. Bojana Bogovič Matijašić, Inštitut za mlekarstvo in probiotike, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

14:40-14:50

Z raziskavami od vil do vilic – najnovejše z Nacionalnega inštituta za biologijo

dr. Darja Stanič, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo, Nacionalni inštitut za biologijo

14:50-15:00

Predstavitev projekta lokalne samooskrbe Lokalno GOR

Gaber Terseglav, Optifarm d.o.o.

15:00-15:10

Zeleno podjetništvo - zakaj ... in če, kdaj?

Borut Zrim, Pomurski tehnološki park d.o.o.

15:10-15:15

Zaključek

*Organizator dogodka si pridružuje pravico do spremembe programa.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko prijavnega obrazca najkasneje do petka, 25. avgusta 2023.

Prijavljeni udeleženci bodo vstopnice prejeli po pošti.

 

V upanju, da se srečamo ob tej priložnosti, vas lepo pozdravljam!



dr. Tatjana Zagorc,
direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij
koordinatorka SRIP HRANA

 

 

Dodatne informacije:
dr. Petra Medved Djurašinović (T: 01 58 98 296; M: 031 593 182; petra.medved@gzs.si).

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.