Sekcija za Kibernetsko Varnost

Novice


Povabilo na 1. srečanje skupine lokalnih deležnikov projekta Cyber Interreg

Spoštovani,

 

Ker se uporabni pristopi zagotavljanja kibernetske varnosti stalno razvijajo, lahko na tem področju pričakujemo preboje, ki jih bodo verjetno dosegla prilagodljiva majhna ali srednja podjetja. V skladu s temi pričakovanji se na GZS v sodelovanju s regijskimi partnerji Evrope trudimo vzpostaviti okolje, v katerem bodo takšna podjetja uspevala. Zato iščemo načine, kako olajšati sodelovanje med podjetji na področju kibernetske varnosti, kako razširiti potrebna znanja in kako zmanjšati razdrobljenost trga s storitvami na tem področju. Rezultat našega dela bodo predlogi odločevalcem, kakšne ukrepe je potrebno sprejeti za pospešen in trajnostni  razvoja malih in srednjih podjetij na področju kibernetske varnosti v Sloveniji in Evropski uniji.


 

V tej fazi projekta Cyber Interreg se osredotočamo na analizo razmer v Sloveniji in vabimo k sodelovanju organizacije, ki vplivajo na okolje razvoja malih in srednjih podjetij saj staro slovensko reklo pravi, da več glav več ve. Na srečanju vam bomo predstavili izhodišča in pričakovanja projekta tako na evropski kot lokalni ravni projekta.

 

Srečanje bo v petek 16. 11. 2018 v dvorani G GZS od 12.00 do 14.30.

 

V skladu z metodologijo projekta Cyber Interreg smo zbrali manjši nabor prednosti, slabosti, priložnosti in ovir, ki jih imamo v Sloveniji na področju koordinacije in sodelovanja ključnih akterjev, ki vplivajo na razvoj malih in srednjih podjetij v sektorju kibernetske varnosti. Veseli bomo, če kliknete na anketo in nam z odgovori v anketi poveste, kakšno je vaše videnje razmer in možnosti. O tem bomo govorili tudi na 1. srečanju lokalnih deležnikov projekta.

 

Upamo, da se boste tega in drugih dogodkov v okviru projekta uspeli udeležiti in vplivali na razvoj okolja v katerem bodo delovala mala in srednja podjetja v sektorju kibernetske varnosti v prihodnje.

 

Lep pozdrav,

 

Mihael Nagelj                                                                                                                                       Gregor Spagnolo

Vodja skupine LOCKS                                                                                                   Vodja projekta CYBER na GZS

 

 

Program dogodka

 

12.00-12.15                Uvodni nagovor

12.15-13.00                Osvetlitev področja in problematike

- SRIP IKT Hm KV- ključni koncepti

- Vabljeno predavanje

13.00 -13.15               Predstavitev projekta

13.15 -13.45               Razprava o SWOT – 1 – Koordinacija lokalnih akterjev

13.45 -13.50               Predstavitev uspešnih zgodb

13.50 -14.10               Odločanje o SWIT in uspešni zgodbi

14.10 -                         Zaključek in druženje

 

 

 

 

Fotogalerija