Sekcija za Kibernetsko Varnost

Novice


Izvedba 2 delavnic za kibernetsko varnost

 

Na Združenju za informatiko in telekomunikacije smo v sodelovanju z IKT-horizontalno mrežo organizirali  2 delavnici na temo kibernetske varnosti:

  • Izvajanje sistemskega varnostnega pregleda,
  • Izvajanje penetracijskega testiranja.

 

Naš član, podjetje Viris d.o.o., je predstavilo trenutno stanje kibernetske varnosti in kako si lahko slovenska mala in srednje velika podjetja pomagajo z vavčerji, ki jih ponuja DIH Slovenija.

 

Udeleženci so na delavnicah spoznali, kako se izvajajo zunanji in notranji varnostni pregledi sistemov ter katere so tipične ranljivosti sistemov.  Videli smo kako dandanes potekajo simulirani napadi na organizacijo t. i. socialni inženiring, kako jih prepoznati in na katere elemente pri tovrstnih napadih je potrebno biti še posebej pozoren. Prav tako smo tudi spoznali kaj je vdorni test spletne ali mobilne aplikacije, kdaj ga je smiselno načrtovati, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da se lahko testiranje izvaja in kaj podjetja s tem testom pridobijo. Pogledali smo tudi, kaj narediti, ko se vdorni test zaključi in kako poskrbeti, da se odkrite pomanjkljivosti odpravijo. Predstavniki DIH Slovenije so tudi razložili trenutno stanje vavčerjev, o katerem si lahko preberete več na njihovi spletni strani.

Fotogalerija