Sekcija za Kibernetsko Varnost

Novice


Izmenjava izkušenj z Enterprise Estonia

Projekt Cyber (program Interreg Europe) sodeluje tudi z agencijo Enterpirse Estonia.

Cilj projekta Cyber  je povečati konkurenčnost malih in srednjih podjetij s področja kibernetske varnosti. V luči prenove strategije kibernetske varnosti in akcijskega načrta smo želeli izvedeti več o ukrepih podpore malim in srednjim podjetjem ter na novo ustanovljenim podjetjem v Estoniji, ki jo izvaja Enterprise Estonia - EAS.

Gospa Anett Numa, svetovalka za digitalno transformacijo v e-Estonia Briefing Centre, se je odzvala na povabilo. Podrobneje je predstavila področja delovanja centra e-Estonia Brifing in povezanost organizacij, ki uresničujejo nacionalno strategijo kibernetske varnosti. Enterpirse Estonia spada v Ministrstvo za ekonomijo.

Temelj njihove aktivnosti na področju kibernetske varnosti je povezano delovanje na izvozu storitev, zagotavljanju pogojev za tuja vlaganja in kvalitetno delovanja javno zasebnega partnerstva. Poseben poudarek dajejo odprtosti za pobude in podpori podjetjem, ki so sicer odgovorna za inoviranje in razvoj produktov kibernetske varnosti. Posebna pozornost velja tudi vzpostavljanju okolja, ki spodbuja prihod tujih podjetij. Razvoj kadra in njihovo zadrževanje je stalna in dolgoročna naloga, ki zahteva usklajeno delovanje številnih dejavnikov.

Fotogalerija