Sekcija za Kibernetsko Varnost

Novice


Future of IoT security: What is next?



Vse večja uporaba pametnih naprav, imenovana tudi Internet stvari (IoT), povzroča vse večje tveganje za kibernetsko varnost. Zagotovitev ustrezne kibernetske varnosti je pomembna tako za zaščito potrošnikov kot za spodbujanje digitalizacijskega gospodarstva Evrope. Ampak kako? Evropska komisija je predstavila številne predloge politik za uvedbo zahtev kibernetske varnosti za povezane naprave.

 

Glavna razprava na tej stopnji se nanaša na predlagani delegirani akt v okviru Direktive o radijski opremi, za katerega Komisija predlaga aktiviranje obveznih zahtev. Kot del nedavne nove strategije EU za kibernetsko varnost je Komisija objavila tudi svojo namero, da uvede horizontalna pravila za izboljšanje kibernetske varnosti vseh povezanih naprav in povezanih storitev. Predvideva se, da bo Internet stvari tako v potrošniškem kot v industrijskem pogledu eno od prihodnjih področij za certificiranje kibernetske varnosti v skladu z zakonom o kibernetski varnosti.

DIGITALEUROPE je za opredelitev pristopa, ki najbolje ustreza namenu, izvedel študijo o prihodnosti kibernetske varnosti za Internet stvari (IoT). Na tem dogodku bomo predstavili in razpravljali o zaključkih naše študije, ki temeljijo na intervjujih z uglednimi strokovnjaki iz ustreznih standardnih skupin. Po predstavitvi rezultatov bo potekala interaktivna razprava s kratkimi uvodnimi besedami povabljenih govorcev, ki ji bo sledila daljša moderirana seja. Prisotni bodo evropski poslanci, predstavniki sveta, akademiki in člani DIGITALEUROPE.

Dogodek se bo organiziral 08. 09. 2021 (11:00 - 15:00).

Več o samem dogodku si lahko preberete na: digitaleurope.org.

 

Fotogalerija