Sekcija za Kibernetsko Varnost

Novice


38. Seja IO


38. seja IO SeKV je potekala v četrtek 1. junija 2023. Na njej smo predstavili vse aktivnosti Sekcije v prvi polovici leta in plan dela do konca leta 2023

 

V drugem tromesečju so potekali številni dogodki na katerih so sodelovali naši člani, med njimi dva usposabljanja na temo zaščite spletnih aplikacij ter analiz in obveščanj o incidentih na kibernetski vaji; člani SeKV so sodelovali tudi na največji kibernetski obrambi na svetu Locked Shield 2023, ki jo organizira Natov center odličnosti za kibernetsko obrambo; konec maja pa je potekal tudi spletni seminar na temo »Ali se proizvodna podjetja zavedajo nevarnosti kibernetskih napadov za svoje poslovanje?«, kjer so predavatelji poudarili pomen vpeljave standardov kibernetske varnosti v proizvodnih podjetjih, kot edini način za obrambo pred kibernetskimi napadi, ki se iz leta v leto povečujejo.


IO SeKV je obravnaval tudi ključne aktivnosti za drugo polovici leta, kjer bo poudarek na izvedbi aktivnosti za večjo informiranost vodilnih v podjetjih, glede nujnosti implementacije NIS-2 regulative v njihovo poslovanje, aktivnem spremljanju pogajanj v EU institucijah glede novega Akta o kibernetski odpornosti (CRA) ter izvedbi glavne konference s področja kibernetske varnosti v oktobru s katero želimo ozavestiti podjetja in širšo javnost o kibernetskih tveganjih in pomenu pravočasne in učinkovite vpeljave standardov kibernetske varnosti v poslovanje oz. vsakodnevno uporabo.

Fotogalerija