Sekcija za Kibernetsko Varnost

Novice


EU nepovratno financiranje obrambnih zmogljivosti

 

EU NEPOVRATNO FINANCIRANJE OBRAMBNIH ZMOGLJIVOSTI  

 

 

 V četrtek 14. september je Ministrstvo za obrambo organiziralo konferenco z naslovom »EU NEPOVRATNO FINANCIRANJE OBRAMBNIH ZMOGLJIVOSTI«, ki je osvetlila dosedanje zelo uspešno vključevanje slovenskih subjektov v razpise EDF, sliko obrambno varnostne situacije, tehnične napotke in poziv razvojno raziskovalnim organizacijam in podjetjem za sodelovanje v razvojnih aktivnostih s ciljem konkretnih produktov z visoko dodano vrednostjo. Posebej je bil izpostavljen pomen sodelovanja in investicij v razvoj, kar nenazadnje vpliva tudi na zadrževanja kadra, brez katerih uspešnost razvoja družbe ni mogoča. Posebej je izpostavljeno nekaj uspešnih projektov in področij, med katerimi tudi področje kibernetske varnoti.

 

Volker Bäcker – predstavnik Evropske komisije, Generalni direktorat za obrambno industrijo in vesolje, je podrobno predstavil EU obrambne inovacijske sheme (EUDIS) ter aktualen razpis Evropskega obrambnega sklada (EDF), kjer je poudaril pomembnost povezave sicer različnih inovacijskih ciklov v civilne in obrambne namene.    

 

Na okrogli mizi je minister za obrambo g. Marjan Šarec posebej poudaril pomen sodelovanja in znanosti za prihodnost, skupaj za obrambne namene in zaščito ter reševanje, kjer moramo sami poskrbeti za odpornost v spremenjenih klimatskih razmerah in spremenjeni obrambno varnostni situaciji. Ob tej priložnosti je pozval vse organizacije, da se oglasijo s svojimi inovativnimi predlogi.

 

Program dogodka je na voljo TUKAJ >>

 

 

PREDSTAVITVE:

 

Fotogalerija