SKUPAJ-gradniki zdravja

Arhiv: Študijski obisk v Avstriji

Predstavniki partnerjev v projektu »SKUPAJ – gradniki zdravja« so 13.7.2016 obiskali Allgemeine Unfallversicherungsanstalt (AUVA) na Dunaju in se seznanili z avstrijskim sistemom socialne varnosti. Predstavniki AUVA so predstavili številne aktivnosti, ki jih izvajajo, v sodelovanju s pristojnim ministrstvom in socialnimi partnerji, za zagotavljanje zdravih delovnih mest pri vseh starostih. 

AUVA izvaja številne preventivne aktivnosti in kampanje za zagotavljanje zdravih delovnih mest in uporabo zaščitnih oblačil/pripomočkov pri opravljanju dela. V sodelovanju s podjetji izvaja tudi testiranja in svetovanja pri razvoju novih produktov v zvezi z varnostjo pri delu. Vključena je v aktivnosti, ki potekajo v okviru mednarodnega partnerstva PEROSH


Predstavili so program v okviru katerega že v šolah učijo, kako se soočati s tveganji za zdravje na delovnih mestih. V sodelovanju s socialnimi partnerji so  20 let razvijali program, ki podjetjem omogoča izdelavo ocene tveganja na delovnem mestu. S pomočjo programa je mogoče izdelati oceno tveganja za cca 450 poklicev, podjetjem pa je dostopen brezplačno.

Fotogalerija