Inovativna Slovenija

Priznanja GZS za inovacije

Projekt izbora najboljših inovacij podpirata:

 

Rok za oddajo inovacijski prijav na razpise posameznih regionalnih zbornic je podaljšan do 12. 6. 2020. Dan inovativnosti 2020 bo potekal 30. 11. 2020 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Priznanja GZS za inovacije na nacionalni ravni predstavljajo najvišja nacionalna priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. GZS v sodelovanju z regionalnimi zbornicami vsako leto razpisuje natečaj in nagrajuje inovacije.

 

Zgodovina priznanj za inovativnost sega v leto 1997, ko je se je Območna zbornica Zasavje odločila podpreti drugače misleče posameznike v inovativnih podjetjih in 23. januarja podelila prva regionalna priznanja za najboljše inovacije. Gibanje se je sprva razširilo na druge regije, leta 2002 pa so priznanja pridobila nacionalni značaj. K sodelovanju so pristopile vse regionalne gospodarske zbornice, nacionalni dogodek pa odslej predstavlja izbor najboljših inovacij izmed najboljših v regijah.

To leto bomo nacionalna priznanja najboljšim inovacijam podelili na 18. Dnevu inovativnosti, ki bo potekal 30. 11. 2020 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.


Na spodnjem zemljevidu poiščite regijo v kateri ima sedež vaše podjetje. Na povezavi boste našli vse potrebne informacije in dokumente za prijavo vaše inovacije, povsem na dnu strani pa si lahko ogledate še kratek film z navodili in nasveti za učinkovito prijavo inovacije na razpis.Inovacije, ki jih inovatorji prijavijo na določen regionalni razpis, ocenjujejo člani regionalnih komisij. Ti inovacijske predloge ocenijo na podlagi opisa problema in njegove rešitve, razsežnosti inovacije, opisa stanja na področju inovacije, zaščite inovacije, inovacijske ekipe, uporabnika, trga ter finančnih in trajnostnih učinkov. Skladno z metodologijo ocenjevanja komisije podelijo različna priznanja in za nacionalno raven predlagajo najmanj tri najbolje ocenjene inovacije. Izbor najboljših inovacij iz vseh 13 regij oceni nacionalna komisija, ki podeli priznanja GZS za inovacije na nacionalni ravni.

Inovacijski izziv 2020: Inovacijsko sodelovanje kulturno-kreativnih industrij in gospodarstva