1. MEDNARODNI SIMPOZIJ ISO-FOOD V PORTOROŽU

Institut Jožef Stefan, Odsek za znanosti o okolju, bo od 1. do 3. aprila 2019 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu organiziral 1. mednarodni simpozij ISO-FOOD o uporabi izotopskih in drugih tehnik pri varnosti in kakovosti živil.

MEDNARODNA KONFERENCA "THE SCIENCE OF FOOD SAFETY - WHAT IS OUR FUTURE"

FSAI (Food Safety Authority Ireland) vabi na mednarodno konferenco z naslovom "The Science of Food Safety - What is our Future", ki bo avgusta 2019 v Dublinu. Glavni temi bosta mikrobiološka in kemična varnost živil.

ZLATA PRIZNANJA ZA ODLIČNE PEKOVSKE IZDELKE

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je 24. januarja 2019 podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Odlični pekovski izdelki bodo razstavljeni na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, od 24. do 29. avgusta 2019, in ponujeni na pokušino na Festivalu odličnih pekovskih izdelkov, 25. maja 2019, v Ljubljani na Pogačarjevem trgu.

VELIKI JESENSKI ŽIVILSKI SEMINAR SRIP HRANA

V okviru GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je 29. novembra 2018 potekal Veliki jesenski živilski seminar.

NAJBOLJŠI IZBRAN IN NAGRAJEN STARTUP V ŽIVILSTVU

Po selekciji vseh prijavljenih startupov z najboljšimi idejami v živilstvu, so v začetku tedna potekale finale izbora za najprodornejši startup v okviru projekta EIT FOOD HUB.

EIT FOOD HUB DOGODEK

V ponedeljek, 12.11.2018, bo na GZS potekal dogodek EIT FOOD HUB.

PRIHAJAJOČI VELIKI JESENSKI ŽIVILSKI SEMINAR

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij konec novembra organizira Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA.

LOVE DIGITAL.SI

V povezavi s Kompetenčnim centerom za razvoj kadrov na področju agroživilstva, KOC HRANA, smo se udeležili dvodnevne mednarodne konference LOVE DIGITAL.SI: »sLOVEnian DIGITAlization competences - Razvoj kompetenc za digitalizacijo slovenskih podjetij«. Gavni poudarek konference je bil pomembnost razvoja kompetenc za uspešno digitalno transformacijo slovenskih podjetij.

DELAVNICA Z NEPOVRATNIMI SREDSTVI DO USPEHA NA TRGU

Ljubljanski univerzitetni inkubator objavlja razpis, preko katerega bodo s pomočjo izobraževanj in mentorstev pomagali skupinam z najbolj obetavno podjetniško idejo razviti produkt in ga pripeljati do prvega kupca. Istočasno se jim bodo pomagali pripraviti na prijavo na najrazličnejše razpise, ki nudijo nepovratna sredstva.

KADROVSKA KONFERENCA ZKŽP

V ponedeljek, 15. oktobra 2018, na GZS v Ljubljani (Dimičeva 13, Dvorana C, 1. nadstropje) organizirajo Kadrovsko konferenco.

VABILO NA INFORMATIVNI DAN ZA JAVNI RAZPIS »DEMO PILOTI II 2018«

Pripravljena sta dva informativna dneva na temo javnega razpisa "DEMO piloti II 2018".

RAZVOJ KOMPETENC ZA DIGITALIZACIJO SLOVENSKIH PODJETIJ

Mednarodna konferenca in 3. poslovni dialog programa KOC 2.00 KJE: Brdo pri Kranju KDAJ: 22. in 23. oktober 2018

PO PRIMORSKO – kulinarično doživetje v središču slovenske prestolnice

V petek, 14. septembra, so se primorska živilska podjetja in zadruge pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že četrto leto zapored z degustacijami dobrot predstavila obiskovalcem centra Ljubljane. Na ta dan je v mestnem središču zadišalo po primorski, igro okusov pa so začinili še s pristnim primorskim humorjem, glasbo in veliko dobre volje.

NANOAPP: Mednarodna konferenca o nanomaterialih in njihovi aplikaciji

Mednarodna konferenca o nanomaterialih in njihovi aplikaciji se vrača že četrto leto zapored!

MESTNO SREDIŠČE LJUBLJANE BO ŽE 4. LETO ZAPORED ZADIŠALO PO PRIMORSKIH SPECIALITETAH!

Na ta dan bo v mestnem središču Ljubljane zadišalo po primorski. Z brezplačnimi degustacijami dobrot iz mlečnih izdelkov, testenin, ribjih in mesnih jedi, mesnin, sveže zelenjave ter primorskega sonca polnih vin se vam bodo tako predstavila različna primorska živilska podjetja in zadruge. Igro okusov bomo začinili še s pristnim primorskim humorjem, glasbo in veliko dobre volje, s čimer vam bomo pričarali popolno primorsko vzdušje.

GZS-ZKŽP na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

Letošnje leto se ponovno vrača, že 56. leto zapored, mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je največji in najodmevnejši evropski agroživilski sejem. Svojo pozornost tokrat posveča izzivom preživetja in blagostanja, ki nas bodo pestili v prihodnosti, hkrati pa bo odprl vrata novim razvojnim perspektivam v kmetijstvu, samooskrbi in zdravi prehrani.

10. JUBILEJNA ECOTROPHELIA V MLADOSTNEM IN INOVACIJSKEM DUHU

Ključni namen tekmovanja Ecotrophelia Slovenija na področju inovativnosti v živilskem sektorju je spodbujanje kreativnosti, inovativnosti in razvoja novih živilskih proizvodov, timskega dela, predvsem pa razvoja kadrov ter kompetenc, ki so bili v petek, 15. junija 2018, izraženi na višjem nivoju. Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je tako na 18. Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij razglasila zmagovalne ekipe 10. jubilejne Ecotrophelie Slovenija 2018.

18. VRH KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ

Vabimo Vas, da se skupaj z nami podate na Vrh 2018. Zagotovite si svoje mesto na letnem dogodku uspeha panoge!

10. JUBILEJNO TEKMOVANJE ECOTROPHELIA

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) v letošnjem letu organizira že jubilejno deseto tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod naslovom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2018«.

Veliki spomladanski živilski seminar SRIP HRANA

V okviru strateško razvojno-investicijskega partnerstva SRIP HRANA je v četrtek, 19. 4. 2018, potekal Veliki spomladanski živilski seminar SRIP HRANA, ki je bil posvečen napredni opremi in tehnologijam ter digitalizaciji v proizvodnji hrane. Zanimivim predavanjem so sledile razprave o temah, kot so blockchain tehnologija pri proizvodnji hrane, industrija 4.0, inteligentne računalniške metode za ugotavljanje pristnosti in drugih lastnosti arom, digitalizacija oskrbnih verig, spletni katalog živil za javno naročanje, sterilizacija živil in kmetijskih pridelkov s plinsko plazmo, uporaba stisnjenega zraka in dušika v živilski industriji, tehnologija čistih prostorov, pametna embalaža za živila na tržišču, optični kemijski senzorji za svežost hrane, nadzor in obvladovanje fizikalnih parametrov v proizvodnji živil ter avtonomni roboti v kmetijstvu.