Datum novice: 1. junij 2023
Datum novice: 30. maj 2023
Prejemniki plakete »Pivo odlične kakovosti 2023«
Datum novice: 30. maj 2023
Evropska meroslovna mreža za varno in trajnostno hrano spodbuja sodelovanje in usklajevanje vseh deležnikov na področju meroslovnih potreb vzdolž prehranske verige in deluje v okviru strategije Evropske unije od vil do vilic. Prek mreže bodo evropski nacionalni meroslovni inštituti in imenovani inštituti podpirali merilne potrebe ključnih deležnikov, da bi zagotovili varno hrano, zaščitili okolje in zagotovili trajnost. Vabimo vas, da sodelujete pri izpolnjevanju kratke ankete in izrazite vaše potrebe na tem področju.
Datum novice: 22. maj 2023
Cilj evropskega projekta Like a Pro je v prehrano vključiti alternativne vire beljakovin, jih narediti dostopne in sprejemljive vsem skupinam prebivalstva širom Evrope. V okviru projekta bo tako razvitih 16 novih živilskih izdelkov iz 7 novih alternativnih virov beljakovin. Da bi bila tematika obravnavana čim bolj celostno, bo tekom projekta omogočena tudi vključenost drugih zainteresiranih deležnikov vzdolž celotne vrednostne verige. V ta namen so vsi zainteresirani deležniki vabljeni, da se pridružijo zunanji mreži deležnikov (Food Actor Network).
Datum novice: 9. maj 2023
EIT Food v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete in Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani prvič v Sloveniji izvaja program EWA – Empowering Women in Agrifood. Cilj programa je opolnomočiti ženske v agroživilskem sektorju, odpraviti vrzel med spoloma in podpreti inovativne podjetniške ideje. Izbrane kandidatke boste šest mesecev preko različnih izobraževanj in mentoriranj, ki vsa potekajo v slovenskem jeziku, dobivale podporo za razvoj svoje podjetniške ideje.
Datum novice: 25. april 2023
V sporočilu za medije si lahko preberete več o tekmovanju s področja razvoja inovativnih živilskih izdelkov ECOTROPHELIA SLOVENIJA Junior 2023, ki je letos prvič potekalo za dijake. Predstavljeni so bili 4 novi izdelki: Cake2take, Immunis, reBAKE in Velikonočni aspik. Tekmovanja so se udeležile štiri ekipe dijakov s treh srednjih šol Biotehniškega centra Naklo, Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana in Izobraževalnega centra Piramida Maribor.
Datum novice: 24. april 2023
Nacionalni inštitut za biologijo je predstavil raziskave s področja uporabe umetne inteligence in genetskih biosenzorjev za trajnostno pridelavo poljščin.
Datum novice: 21. april 2023
Raziskovalni projekt PLAN’EAT se osredotoča na preoblikovanje prehranskih sistemov in prehranskega okolja v smeri zdravega in trajnostnega prehranjevanja. Da bi bili zastopani vsi deležniki v vrednostni verigi hrane, so bile ustanovljene različne posvetovalne in delovne skupine, katerih člani bodo v letih 2023 in 2024 odgovorili na 4 vprašalnike na temo preoblikovanja prehranskih sistemov in prehranskega okolja. Vsa živilska podjetja vabimo, da se pridružijo skupini.
Datum novice: 14. april 2023
Objavljen je letošnji program Evropskega obrambnega sklada. V novici lahko najdete kratek vsebinski in finančni povzetek programa.
Datum novice: 3. april 2023
Evropska Komisija z razpisom želi okrepiti in pospešiti evropske inovacijske ekosisteme, ki povezujejo vsa ozemlja EU, da bi s tem naslovili aktualne družbene izzive Evrope in spodbudili večjo kohezijo.
Datum novice: 27. marec 2023
Senzorično ocenjevanje piva.
Datum novice: 23. marec 2023
Ob zaključevanju projekta DigiFoodEdu (Digital transformation of project-based learning guidance in agri-food Higher Education Institutions) smo v novici zbrali vse rezultate, ki so nasteli tekom projekta.
Datum novice: 1. februar 2023
Inštitut Jožef Stefan je objavil javni razpis za zbiranje povzetkov za drugo konferenco ISO-FOOD, ki bo potekala v Hotelu Bernardin v Portorožu od 24. do 26. aprila 2023.
Datum novice: 27. januar 2023
Na Poslovnem srečanju Smart Agriculture Slovenia v Mariboru dne 25. 1. 2023 so bile predstavljene najpomembnejše finančne spodbude za kmetijstvo iz SN SKP, sodelovala so tudi posamezna avstrijska podjetja s področja digitalizacije in robotizacije kmetijstva.
Datum novice: 13. januar 2023
Služba vlade za digitalno preobrazbo (SvDP) zbira predloge in pripombe na objavljen osnutek strategije Digitalna Slovenija 2030.
Datum novice: 8. december 2022
Datum novice: 25. november 2022
Datum novice: 26. oktober 2022
V okviru projekta ARtificial Intelligence Skills Alliance - ARISA projektni partnerji izvajajo vprašalnik, s katerim želijo bolje razumeti potrebe industrije na področju umetne inteligence - katere veščine zaposleni najbolj potrebujejo, katere funkcije umetne inteligence so v podjetju najbolj potrebne, katerih veščin in zaposlitvenih profilov UI ne morete najti na trgu dela. V okviru projekta bodo oblikovali programe poklicnega izobraževanja in usposabljanja za Evropo z namenom nadgradnje znanja in prekvalifikacije delovne sile v skladu s trenutnimi in novimi potrebami trga.
Datum novice: 4. oktober 2022
Trajnostna pot jabolka iz sadovnjaka do domače mize
Datum novice: 3. oktober 2022
Evropska vesoljska agencija (ESA) je objavila tretji razpis RPA (Requesting Party Activities), namenjen slovenskim deležnikom. Razpis je odprt do 8. novembra 2022.
Datum novice: 23. september 2022
Prihodnost industrije hrane in pijač je v digitalizaciji, je osrednje sporočilo dogodka, ki je ob zaključku mednarodnega projekta S3FOOD potekal v Bruslju.
Datum novice: 21. september 2022
Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani obvešča o novih odprtih priložnostih v okviru EIT Food.
Datum novice: 16. september 2022
V Ljubljani je septembra potekala mednarodna konferenca Circul-a-bility, kjer smo bili prisotni tudi partnerji SRIP HRANA.
Datum novice: 15. september 2022
Datum novice: 2. september 2022
Na 60. sejmu AGRA je 23. avgusta 2022 potekal že 12. tradicionalni sadjarski posvet, katerega se vsako leto udeležijo člani SRIP HRANA sadjarske verige vrednosti in vsi ostali ključni deležniki s področja sadjarstva v Sloveniji.
Datum novice: 27. avgust 2022
Datum novice: 20. julij 2022
Veriga preskrbe s hrano doživlja pretrese, ki jih občutijo vsi deležniki. Kako upravljati z velikimi spremembami, poskrbeti za prehransko varnost ter obenem zagotavljati trajnostni razvoj? AIBI kongres na Bledu je podajal odgovore na vprašanja kako se mednarodna pekarska podjetja strateško lotevajo reševanja teh izzivov ter ponudil vpogled v nove tehnologije in delovanje vrednostnih verig. Osrednja pozornost programa je bila namenjena tudi trajnosti, trendom in inovacijam v pekarstvu.
Datum novice: 13. julij 2022
Na voljo je posnetek seminarja, ki ga je 7. junija gostil Svetovni inštitut za naravne vire.
Datum novice: 20. junij 2022
Asomi College of Sciences v sklopu EIT Food v juliju organizira poletno šolo na temo novih tehnologij za upravljanje ekosistemov v agroživilstvu.
Datum novice: 16. junij 2022
Ustanovitev nacionalnega stičišča je pomemben doprinos k razvoju in večji prepoznavnosti ter inovativnosti slovenskega agroživilstva.
Datum novice: 3. junij 2022
V novici najdete informacije o aktualnih priložnostih v okviru EIT Food, kot so Sales Booster, TeamUp, izobraževalna platforma Future Learn in priključitev Expert Community.
Datum novice: 16. maj 2022
Priznanja ter znak »Pivo odlične kakovosti 2022« je dobilo 9 pivovarn, ki v ospredje postavljajo kakovost in pestrost okusov.
Datum novice: 19. april 2022
Cilj javnega razpisa, ki ga razpisuje SPIRIT Slovenija, je podpreti najmanj 30 konzorcijev za izvedbo pilotno-demonstracijskih projektov, ki se osredotočajo na področje krožnega gospodarstva za doseganje okoljskih ciljev ter ciljev, opredeljenih v Nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu Republike Slovenije.
Datum novice: 28. marec 2022
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA razpisuje 2. senzorično ocenjevanje piva. V novici najdete vso razpisno dokumentacijo.
Datum novice: 22. marec 2022
Na japonsko-slovenskem webinarju so bile predstavljene najnovejše tehnologije, ki jih na Japonskem razvijajo na področju pametnega kmetijstva
Datum novice: 8. marec 2022
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo 4 javne razpise za spodbujanje investicij, projekte raziskovalno-razvojne narave in mlada inovativna podjetja.
Datum novice: 7. marec 2022
V okviru projekta SusFood Digree (SFD) želijo razviti odprto (brezplačno) večjezično spletno izobraževalno platformo za promocijo trajnosti v agroživilski industriji.
Datum novice: 3. marec 2022
V okviru projekta LIFE for Adid Whey je potekala zaključna konferenca z naslovom: Napredni načini izrabe potenciala sirotke: prehod iz okoljskega problema v dragocen naravni vir. Na voljo je gradivo, predstavljeno na konferenci.
Datum novice: 3. marec 2022
Objavljen je bil posodobljen Vodnik NGEU (Next Generation EU), ki ga je pripravilo Evropsko združenje svetovalcev za inovacije (European Association of Innovation Consultants – EIAC).
Datum novice: 21. februar 2022
EIT Food Seedbed je program, ki podpira ambiciozna podjetja, samostojne podjetnike, raziskovalne institucije in ustanove, pa tudi novo ustanovljena podjetja (startupe), katerih dejavnost je osredotočena na več različnih tematik s področja živilstva.
Datum novice: 18. februar 2022
Vabimo vas k izpolnitvi tehnološke ponudbe in/ali povpraševanja na platformi tehnologij za energetsko učinkovitost hladne verige živil.
Datum novice: 14. februar 2022
Datum novice: 9. februar 2022
Tehnološki park Ljubljana in Institut Jožef Stefan vabita mala in srednje velika podjetja na usposabljanje za krožno in digitalno transformacijo malih in srednje velikih podjetij po metodi Circularity Acceleration Training 4.0 (CAT4.0), ki je bila razvita v okviru projekta Circular4.0.
Datum novice: 1. februar 2022
Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani kot EIT Food HUB Slovenija predstavlja aktualne priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food.
Datum novice: 31. januar 2022
Nacionalni inštitut za biologijo je vzpostavil novo spletno stran www.ciano.si, kjer delijo številne zanimivosti o cianobakterijah in spodbujajo vse prebivalce, da se vključijo v raziskovalno delo z opazovanjem in fotografiranjem voda v svoji okolici.
Datum novice: 17. december 2021
Izšel je novi TechAlert Univerze v Ljubljani, v katerem so predstavljene tehnologije z različnih področij.
Datum novice: 17. december 2021
Svetovna organizacija za intelektualno lastnino je v sodelovanju z Mednarodno zvezo odvetnikov za intelektualno lastnino pripravila nov izobraževalni program: WIPO International Patent Drafting Training Program.
Datum novice: 16. december 2021
Plant ETP obvešča o razpisu za prijavo na magistrski študij Erasmus Mundus Zdravje rastlin v sistemih trajnostnega pridelovanja (PlantHealth). Za 2 najboljša evropska študenta, ki se bosta prijavila na študij, sta na voljo tudi 2 štipendiji.
Datum novice: 26. november 2021
Odprt je poziv #EITFood za financiranje inovativnih, tehnoloških in trajnostnih rešitev za aktualne izzive, s katerimi se sooča prehranski sistem. Podprli bodo izbrane projekte, ki so zreli za tržno implementacijo in bodo prispevali k zdravi družbi ter planetu.
Datum novice: 18. november 2021
Sodelovanje v gospodarski delegaciji bo predstavnikom evropske industrije omogočilo srečanja s potencialnimi partnerji iz obeh držav in iz širše regije. Program tokratnega obiska bo vključeval informativne seminarje o značilnostih lokalnih trgov in o potrošniških trendih, obiske pri partnerjih, priložnosti za mreženje in otvoritev ter sodelovanje na sejmu Food & Hotel Asia (FHA) Food & Beverage 2022. Rok za prijave v delegacijo komisarja za kmetijstvo je 20. december 2021.
Datum novice: 20. oktober 2021
V Portorožu se je odvijal prvi Strateški forum pijač, ki je za skupno mizo povezal proizvajalce brezalkoholnih pijač in vod, vinarje in pivovarje. Skupaj s predstavniki ministrstev in evropskih združenj so iskali odgovore na izzive sektorjev. Skupna skrb vseh je povezovalno, trajnostno, odgovorno in konkurenčno poslovanje ob omejitvah, ki jih postavljajo novi zakonodajni okviri. Ti se osredotočajo na ustvarjanje predvidljivega, spodbudnega in konkurenčnega poslovnega okolja, trajnostno upravljanje z vodami, ravnanja s plastično in drugo embalažo ter razvoja prehranske politike, alkoholne politike in zelenega prehoda v krožno gospodarstvo.
Datum novice: 20. oktober 2021
V sklopu projekta MEDCLIV se je začela oblikovati osnovna ideja o slovenskem Hub-u z imenom ClimateGrape, ki bi predstavljal vozlišče različnih slovenskih deležnikov s področja trte in vina z namenom deljenja izkušenj in znanj.
Datum novice: 18. oktober 2021
Datum novice: 15. oktober 2021
Namen vavčerja je spodbuditi MSP k izdelavi tržnih raziskav tujih trgov, da proučijo možnosti za prodor novih ali obstoječih izdelkov/storitev na tuj trg, širitve oz. diverzifikacije svojega poslovanja na tujih trgih s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje.
Datum novice: 15. oktober 2021
Namen vavčerja je spodbuditi ciljne skupine k zagotovitvi ustreznih znanj zaposlenih vodstvenega kadra za ključna področja digitalizacije, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje.
Datum novice: 5. oktober 2021
V okviru prihajajočega vrednotenja prijav, predloženih za financiranje v okviru Evropskega obrambnega sklada (EDF), Evropska komisija išče neodvisne strokovnjake za tehnično vrednotenje, etični pregled in oceno proračuna prijav.
Datum novice: 4. oktober 2021
Javna agencija SPIRIT je objavila Javni poziv »Varovanje inovacijskega potenciala«. Na javni poziv za sofinanciranje upravičenih stroškov dela raziskovalca lahko kandidirajo mikro, male, srednje in velike pravne in fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo. Prijavitelj lahko kandidira z več projekti, najvišja višina subvencije na projekt je 9.991,90 EUR.
Datum novice: 23. september 2021
SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization), Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji in AV Living Lab 7. decembra organizira japonsko slovenski poslovni forum. V okviru poslovnega foruma želijo predstaviti tudi tri inovativne projekte slovenskih podjetij, ki spadajo v koncept družbe 5.0. Svoje predloge jim lahko posredujete do 12. novembra.
Datum novice: 20. september 2021
Na sejmu AGRA v Gornji Radgoni je 25. avgusta 2021 potekalo že tradicionalno srečanje partnerjev SRIP HRANA. Stanje na področju raziskav in razvoja je spodbudno, številne prakse in projektne aktivnosti različnih partnerskih organizacij kažejo na to, da je partnerstvo intenziviralo aktivnosti, ki v praksi pomenijo nove produkte na trgu.
Datum novice: 20. september 2021
Datum novice: 20. september 2021
Evropski svet za inovacije je objavil dva razpisa za sofinanciranje raziskav EIC Accelerator za MSPje in EIC Pathfinder za konzorcije treh partnerjev.
Datum novice: 6. september 2021
S 1. septembrom 2021 je ponovno možna oddaja prijav na razpis EUIPO za mala in srednje velika podjetja (MSP), ki želijo zavarovati svoje znamke in modele prek nacionalnih, regionalnih in/ali evropskih sistemov za intelektualno lastnino.
Datum novice: 26. avgust 2021
Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je na sejmu AGRA organizirala že tradicionalno srečanje partnerjev SRIP HRANA. Stanje na področju raziskav in razvoja je spodbudno, številne prakse in projektne aktivnosti različnih partnerskih organizacij kažejo na to, da je partnerstvo intenziviralo aktivnosti, ki v praksi pomenijo nove produkte na trgu.
Datum novice: 24. avgust 2021
Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, Sekcija za sadjarstvo je na sejmu AGRA pripravila že tradicionalni Sadjarski posvet.
Datum novice: 26. julij 2021
Na voljo so posnetki dogodka UN Food Systems Summit Science Days, ki s opotekali 8. in 9. julija 2021.
Datum novice: 24. junij 2021
Organizatorji 14. Mednarodne konference o prenosu tehnologij in inovacij (ITTC) vabijo k oddaji znanstvenega prispevka s področja intelektualne lastnine in prenosa tehnologij. Prispevki bodo predstavljeni na konferenci, ki bo 7. oktobra.
Datum novice: 24. junij 2021
Odprt je razpis Slovenskega podjetniškega sklada P4D REACTEU, katerega namen je spodbuditi rast in razvoj podprtih podjetij ter odpravljanje posledic pandemije Covid-19 na osnovi vlaganj v uporabo digitalnega poslovanja. Rok za oddajo vlog je 1. september 2021.
Datum novice: 21. junij 2021
V okviru dogodka »Naj piva Slovenije 2021«, ki je potekal v Žalcu, je bilo podeljenih 13 nacionalnih poklicnih kvalifikacij pivovar/pivovarka, 19 priznanj pivom odlične kakovosti in razglašeno najljubše pivo Fontane piv Zeleno zlato po izboru potrošnikov ter po izboru novinarjev.
Datum novice: 11. junij 2021
Inštitut za nutricionistiko je objavil nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil, proizvedenih v Sloveniji in uvedenih na tržišče v zadnjem letu. Letos bodo podelili tudi dve posebni nagradi: za polnozrnata živila ter posebno nagrado s področja trajnosti. Pobude sprejemajo do 30. novembra 2021.
Datum novice: 9. junij 2021
SRIP HRANA in Kompetenčni center za razvoj kadrov – KOC HRANA 2 sodelujeta na področju kadrov. Pri tem velja izpostaviti trajnost, eko design in embalažo, kar je bila tudi osnova večdnevnega spletnega dogodka »Akademija za embalažo, ki prihaja v stik z živili«, ki je potekal od 18. 5. do 2. 6. 2021.
Datum novice: 8. junij 2021
Vabljeni na virtualne 1:1 sestanke med slovenskimi podjetji in raziskovalci IJS na temo Obzorje Evropa: Hrana, biogospodarstvo, naravni viri, kmetijstvo in okolje.
Datum novice: 8. junij 2021
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je v sklopu aktivnosti akcijskega načrta strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA s področja trajnostne pridelave hrane organizirala prvo senzorično ocenjevanje piva, ki je potekalo v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (IHPS).
Datum novice: 7. junij 2021
Datum novice: 1. junij 2021
Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani je od 27. maja 2021 vzpostavljeno podjetniško - inovacijsko stičišče EIT Food Hub Slovenija. Cilj vzpostavitve je spodbuditi podjetniško in inovacijsko aktivnost v agroživilstvu preko učinkovitejšega dostopa do številnih instrumentov in finančnih podpor, ki jih ponuja EIT FOOD skupnost.
Datum novice: 21. maj 2021
SPIRIT Slovenija v letu 2021 začenja s pilotnim nacionalnim programom, namenjenim malim, srednjim in velikim podjetjem, ki se zavedajo, da so na točki, ko njihov poslovni model potrebuje transformacijo.
Datum novice: 21. maj 2021
Vabimo vas k sodelovanju v anketi o delovnih pogojih in izpostavljenosti stresu na kmetijskih gospodarstvih.
Datum novice: 19. maj 2021
Projekt MPowerBIO pripravlja nov program za spodbujanje poslovanja in naložb za podjetja s področja bioekonomije. Cilj programa je zagotoviti podporo podjetjem, ki jih bo podpiral pri iskanju investicij.
Datum novice: 14. maj 2021
Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva, prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. SPIRIT Slovenija, javna agencija bo v letošnjem natečaju, največ šestim izbranim prijaviteljem, ki bodo na posameznem področju izbrali največ točk, izplačala finančne nagrade, v višini 3.000,00 EUR bruto.
Datum novice: 14. maj 2021
Datum novice: 12. maj 2021
Mladi raziskovalec Luka Irenej Pečan, dodiplomski študent Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, je osvojil 3. nagrado v kategoriji Natural sciences mednarodnega tekmovanja Step into the future v Moskvi.
Datum novice: 10. maj 2021
Mladi raziskovalec Luka Irenej Pečan, dodiplomski študent Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, je osvojil 3. nagrado v kategoriji Natural sciences mednarodnega tekmovanja Step into the future v Moskvi. Nagrado je osvojil z raziskovalnim delom o določanju biološko aktivnih spojin v industrijski konoplji.
Datum novice: 10. maj 2021
Nacionalni inštitut za biologijo je z Niba Labs podpisal licenčno pogodbo za prenos znanja in tehnologije. Skupaj načrtujeta sodelovanje pri nadaljnjem razvoju in trženju tehnologij na področju karakterizacije in kvantifikacije terapevtskih virusov, ki se uporabljajo za gensko zdravljenje.
Datum novice: 10. maj 2021
Evropska Komisija bo v okviru iniciative CASSINI Space Entrepreneurship organizirala prvi Evropski hackathon z naslovom Digitizing Green Spaces. Koordinatorji iščejo govorce in strokovnjake, ki bi sodelovali v diskusijah ali intervjujih v okviru dogodka.
Datum novice: 7. maj 2021
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA razpisuje 1. senzorično ocenjevanje piva. V novici najdete vso razpisno in prijavno dokumentacijo.
Datum novice: 5. maj 2021
Slovenski podjetniški sklad nudi brezobrestne kredite za blažitev posledic epidemije COVID-19.
Datum novice: 23. april 2021
Vabljeni, da se udeležite dvodnevnih usposabljanj v okviru projekta BIOEASTsUP, kjer boste izvedeli več o potencialih biogospodarstva in imeli priložnost za izmenjavo mnenj z drugimi deležniki iz različnih industrijskih panog iz držav srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope.
Datum novice: 14. april 2021
Na spletnem dogodku 7. aprila na temo »Biogospodarstvo - nova razvojna in poslovna priložnost v agroživilstvu« je Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS predstavila rezultate štiriletnega mednarodnega projekta AlpBioEco iz programa Interreg Območje Alp
Datum novice: 14. april 2021
Tokratna spletna delavnica za prenovo Slovenske strategije pametne specializacije v organizaciji SVRK je bila namenjena predstaviti vizije, dosežkov in predlogu posameznih fokusnih področij SRIP HRANA v prihodnjem obdobju.
Datum novice: 12. april 2021
V javni agenciji SPIRIT Slovenija letos že štirinajstič pripravljajo izobraževalni program za izvozno poslovanje - International Trade Management (ITM), ki je namenjen predvsem mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.
Datum novice: 8. april 2021
Na Inštitutu "Jožef Stefan" bodo v aprilu in maju v okviru projekta TRUE organizirali osem spletnih seminarjev na temo stročnic.
Datum novice: 6. april 2021
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij 15.-16. aprila 2021 organizira Veliki spomladanski živilski seminar. Prispevki, ki bodo predstavljeni na seminarju, obsegajo teme pridelave obogatenih živil, reformulacije živil v Sloveniji, potrošniških in senzoričnih raziskav, prehranskih trendov ter vpliv Covid-19 na področje živilstva.
Datum novice: 1. april 2021
Na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij želimo v okviru projekta SRIP HRANA naročiti razvoj digitalne aplikacije, ki bo namenjena senzoričnemu ocenjevanju različnih kategorij živilskih izdelkov (npr. kruh, pekovsko pecivo, fino pekovsko pecivo, keksi, testenine, slaščice). Podrobnosti o povpraševanju ter načinu oddaje ponudbe najdete v novici.
Datum novice: 24. marec 2021
Evropska Komisija je v okviru pobude EU4BUsiness objavila razpis za zbiranje predlogov za partnerstvo organizacij za podporo podjetij iz EU in vzhodnega partnerstva.
Datum novice: 19. marec 2021
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v okviru procesa priprave prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije - S4 za programsko obdobje 2021-2027 in nadaljevanja podjetniškega odkrivanja v marcu in aprilu organizirajo spletne delavnice po področjih uporabe S4.
Datum novice: 18. marec 2021
Pričel se je javni posvet o osnutku medregionalnega programa Interreg Europe za obdobje 2021-2027. Svoje mnenje o programu lahko izrazite do vključno 15. aprila 2021.
Datum novice: 16. marec 2021
Vodenje Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB) je letos prevzela profesorica doktorica Maja Ravnikar.
Datum novice: 16. marec 2021
Na Oddelkih za agronomijo in zootehniko je v februarju potekala predstavitev rezultatov dvoletnega Ciljnega raziskovalnega projekta (CRP) V4-1814 Analitične podpore za večjo učinkovitost in ciljnost kmetijske politike do okolja in narave v Sloveniji. Namen projekta je bil nuditi analitično podporo pripravi strateškega načrta slovenske kmetijske politike v novem programskem obdobju na področju varstva okolja in narave v skladu z zakonodajnimi predlogi in drugimi dokumenti Evropske komisije.
Datum novice: 10. marec 2021
Objavljen je Javni razpis EUREKA 2021, ki omogoča sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih projektov za raziskave in razvoj. Rok za oddajo vlog je 19. april 2021.
Datum novice: 3. marec 2021
V torek, 2. marca je potekala predstavitev Strateškega načrta SKP za obdobje 2023-2027. V novici najdete kratko poročilo ter gradivo z dogodka.
Datum novice: 2. marec 2021
V okviru nacionalne tehnološke platforme "Food for Life", ki deluje pod okriljem evropskega združenja proizvajalcev živil in pijač FoodDrinkEurope, so izdali novo strateško agendo za raziskave in inovacije.