SRIP HRANA

EIT DIGITAL ARISE VENTURE PROGRAM

Program ARISE Venture nudi podporo podjetniškim skupinam iz 19 držav, ki imajo poslovno idejo za eno od šestih področij digitalizacije in jim s finančno podporo ter nasveti strokovnjakov pomaga na poti do konkretizacije le-te. Rok prijave je 5. maj 2019.

BRSKALNIK EUROACCESS

Euro Access, brezplačno spletno informacijsko in iskalno orodje, omogoča iskanje razpoložljivih evropskih sredstev v različnih evropskih makro regijah. Cilj brskalnika je iskanje ustreznih virov evropskega financiranja za vaše projektne ideje.

Novost: SRIP NOVIČNIK

Izhajati je pričel nov novičnik SRIP HRANA. Vabimo vas k branju, hkrati pa tudi k aktivnemu soustvarjanju, saj bo del novičnika omogočal vključevanje ustreznih vsebin, ki nam jih boste posredovali vi, člani partnerstva.

JAVNI POZIV ZA ZAŠČITO PATENTOV, MODELOV IN ZNAMK TER ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATOV

Javni sklad za podjetništvo je objavil javni poziv namenjen gospodarskim družbam, samostojnim podjetnikom ali zadrugam za zaščito patentov, modelov in znamk ter za pridobitev certifikatov, z namenom spodbuditve njihove rasti, konkurenčnosti in tržnega položaja.

SPLETNI SEMINAR: THE DIGITALISATION OF FLAVOUR: HOW DATA AND MACHINE LEARNING CAN TRANSFORM FOOD SYSTEMS

Vabljeni k udeležitvi na spletnem seminarju z naslovom Digitalizacija okusov, ki bo potekal 14.2. ob 16:00 uri.

OBJAVA RAZPISA ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) tako kot vsako leto organizira tekmovanje za študente pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«, da se le-ti dokažejo na področju inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov.

TEČAJI UPRAVLJANJA Z INTELEKTUALNO LASTNINO

Kaj je intelektualna lastnina? Kako se ukvarjate z njim? Brezplačni spletni tečaji Intellectual Property Management bodo odgovorili na ta vprašanja.

RAZPIS ZA NAJBOLJ INOVATIVNA ŽIVILA 2019

V septembru je bil na spletni strani Inštituta za nutricionistko objavljen letošnji Razpis za najbolj inovativna živila 2019, ki je nadaljevanje v letu 2014 začetega projekta, čigar namen je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil.

EIT FOOD SE PREDSTAVI

Imate inovacijo? Ste mogoče kmetijsko ali živilsko podjetje, ki išče nove mlade kadre? Raziskovalec z novimi idejami, vendar brez finančne podpore? Ali pa študent, ki si želi svoj inovacijski potencial v praksi razviti v enem izmed priznanih podjetij?

JAVNI RAZPIS »DEMO PILOTI II 2018«

Izvajalec javnega razpisa: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Rok prijave: 23.10.2018 do 23.59

SRIP HRANA NA PODROČJU KADROV

Kompetenčni center za razvoj kadrov (KOC HRANA) na področju agroživilstva

SRIP HRANA NA PODROČJU INTERNACIONALIZACIJE

Internacionalizacija slovenskega agroživilstva sistema pomeni istočasno internacionalizacijo vseh deležnikov verige oziroma članov partnerstva, ki pa jo lahko obravnavamo z dveh zornih kotov.