SRIP HRANA

ODPRT RAZPIS ZA VENTURE PROGRAM

EIT Digital in ABC Accelerator razpisujeta program Venture, namenjen vsem ekipam, ki imajo idejo s področja digitalizacije. Dobre ideje bodo nagrajene z do 25.000 € začetne investicije. Rok prijave je 26. april.

ECCP COVID-19 PORTAL

Platforma ECCP (European Cluster Collaboration Platform) je vzpostavila spletno stran, namenjeno informiranju in izmenjavi informacij industrijskih klastrov.

EIT Climate-KIC IŠČE DELEŽNIKE IZ ŠIRŠEGA OBMOČJA SEVERNE PRIMORSKE, KI ŽELIJO SODELOVATI PRI PROJEKTU YOUNG INNOVATORS

Program Young Innovators je namenjen mladim, da z inovacijami prispevajo k zmanjšanju podnebnih sprememb. Tekom programa se bodo učenci in dijaki spoznali s konkretnimi izzivi, ki jih bodo ponudila lokalna podjetja, organizacije, skupnosti,... Vabijo, da se jim pridružite tako, da prispevate svoje izzive.

EIT FOOD TEST FARMS: PRILOŽNOST ZA TESTIRANJE INOVACIJ V KMETIJSTVU IN ŽIVINOREJI

EIT Food za start-upe razpisuje program Test Farms, v okviru katerega bodo lahko svoje inovacije preverili v realnem okolju na kmetijah. Rok prijave je 21. april 2020.

ODPRTE PRIJAVE NA TEKMOVANJE EIT FOOD INNOVATION PRIZES S PODROČJA INOVACIJ V ŽIVILSTVU

EIT Food je objavil razpis za tekmovanje EIT Food Innovation Prizes, ki je namenjen vsem, ki imajo idejo ali inovacijo, usmerjeno v agroživilski sektor. Rok prijave je 19. april 2020.

EIT FOOD RIS ŠTIPENDIJE ZA PRAKSO V ŽIVILSKIH PODJETJIH

EIT FOOD razpisuje štipendije za študente magistrskega, doktorskega in podoktorskega študija za obdobje od 3 do 6 mesecev. Štipendije so namenjene študentom vseh smeri, ki želijo pridobiti izkušnje v realnem delovnem okolju živilskega podjetja. Rok za prijavo je 31. marec.

EIT FOOD PRILOŽNOSTI ZA ŠTUDENTE IN START-UPE

EIT Food predstavlja priložnosti, ki bodo potekale v letu 2020 in so namenjene podjetnim študentom, start-upom in mladim podjetnikom s področja agriživilstva.

EIT FOOD GLOBAL FOOD VENTURE PROGRAMME

EIT Food Global Food Venture Programme je izobraževalni program, namenjen doktorskim študentom. Program že 3. leto uspešno podpira doktorske študente, ki želijo svoje aplikativne raziskave iz agroživilskega področja razviti v uspešne poslovne ideje.

Pametni senzorji in povezane tehnologije v živilski industriji

SRIP HRANA

Poziv za izvajanje aktivnosti za spodbujanje podjetniške aktivnosti žensk v agroživilskem sektorju

EIT Food išče organizacije, ki želijo sodelovati pri iskanju, mentoriranju in pripravi delavnic za ženske podjetnice.

EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LAB – razvoj novih živilskih proizvodov z aktivnim vključevanjem potrošnikov

EIT Food poziva k sodelovanju na projektu, v katerem bodo konzorciji, sestavljeni iz treh organizacij (znanstvena organizacija, živilsko podjetje in start-up) sodelovali skupaj s potrošniki s ciljem ustvarjanja novih živilskih proizvodov za starejšo populacijo.

EIT FOOD VENTURE CREATION SCHOOL V HELSINKIH

EIT Food med 7. in 13. marcem v Helsinkih na Finskem organizira šolo na temo trajnostne in personalizirane hrane ter podjetništva za študente. Rok za prijavo je nedelja, 2. februar 2020.

POZIV K SODELOVANJU PRI PROJEKTU NA TEMO IZOBRAŽEVANJA OTROK O ZDRAVEM PREHRANJEVANJU

EIT Health, EIT Food, EIT InnoEnergy in EIT Climate-KIC iščejo partnerje v Srednji Evropi, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri projektu, namenjenem izobraževanju otrok o zdravem prehranjevanju s ciljem spreminjanja navad v smeri bolj zdravega življenjskega sloga v Evropi.

Arhiv: Prehranski forum "Živilska industrija miga -migaj z nami tudi ti!"

V ponedeljek 16.12.2019 je na Gospodarski zbornici Slovenije, na Dimičevi 13 v Ljubljani, potekal Prehranski forum "Živilska industrija miga- migaj z nami tudi ti!".

VELIKI JESENSKI ŽIVILSKI SEMINAR SRIP HRANA

V torek, 26. novembra, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekal Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA. V novici najdete tudi povezavo do zbornika.

EIT FOOD PRIPRAVLJA BREZPLAČNE SPLETNE TEČAJE RAZLIČNIH ŽIVILSKIH TEMATIK

Evropska iniciativa EIT Food si prizadeva povečati inovacije v živilskem sektorju ter ustvariti bolj trajnosten, zdrav in zaupanja vreden živilski sektor. S tem namenom so za leti 2019 in 2020 pripravili različne spletne tečaje s področja kmetijstva in živilstva, ki spodbujajo tesnejše sodelovanje s potrošniki ter izboljšanje njihove osveščenosti na področju prehrane.

POZIV ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV PREDNOSTNIH RAZISKOVALNIH TEM ZA OBLIKOVANJE USMERITEV IN JAVNEGA RAZPISA V OKVIRU CILJNEGA RAZISKOVALNEGA PROGRAMA "ZAGOTOVIMO.SI HRANO ZA JUTRI 2011-2020" V LETU 2020

V podporo strateškemu razvoju slovenskega kmetijstva, gozdarstva, varne hrane in ribištva, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pripravlja izhodišča za oblikovanje usmeritev in 5. javnega razpisa za izvajanje in financiranja sektorskega Ciljnega raziskovalnega programa (CRP) "Zagotovimo.si hrano za jutri 2011-2020" za leto 2020.

POZIV STRATEŠKIM RAZVOJNO-INOVACIJSKIM PARTNERSTVOM ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV VSEBIN PROJEKTOV

V okviru odloka o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v letu 2019 je bil ustanovljen Podnebni sklad, ki je skladno z Zakonom o varstvu okolja in evropsko zakonodajo ustanovljen za sofinanciranje ukrepov na področju podnebnih sprememb, zato naprošajo, da s spletnem orodju 1ka do vključno 31.12.2019 vpišete svoje predloge vsebin projektov.

EIT FOOD: PRAVNA IN RAČUNOVODSKA PODPORA START-UPOM

EIT Food ponuja enkratne štipendije za mlade start-upe s področja živilstva, namenjene kritju različnih pravnih ali računovodskih stroškov. Rok prijave je do 31. oktobra 2019.

PRESTIŽNI NAZIV TOVARNA LETA 2019 SO PREJELE LJUBLJANSKE MLEKARNE

V četrtek, 9. oktobra 2019, je v farmacevtski družbi Krka, lanskoletni zmagovalki izbora, potekal drugi zaključni dogodek izbora Tovarna leta. Z laskavim nazivom Tovarna leta 2019 so tokrat okronali Ljubljanske mlekarne, največjo slovensko mlekarno.