SRIP HRANA

EIT FOOD: PRAVNA IN RAČUNOVODSKA PODPORA START-UPOM

EIT Food ponuja enkratne štipendije za mlade start-upe s področja živilstva, namenjene kritju različnih pravnih ali računovodskih stroškov. Rok prijave je do 31. oktobra 2019.

PRESTIŽNI NAZIV TOVARNA LETA 2019 SO PREJELE LJUBLJANSKE MLEKARNE

V četrtek, 9. oktobra 2019, je v farmacevtski družbi Krka, lanskoletni zmagovalki izbora, potekal drugi zaključni dogodek izbora Tovarna leta. Z laskavim nazivom Tovarna leta 2019 so tokrat okronali Ljubljanske mlekarne, največjo slovensko mlekarno.

POZIV ZA OCENJEVALCE V OKVIRU PROJEKTA OISAIR

Projekt OISAIR je objavil poziv za ocenjevalce prispelih predlogov na razpisu OISAIR Proof of Concept. Najnižja stopnja zahtevane izobrazbe je univerzitetna izobrazba, kandidati pa morajo imeti tudi pet let izkušenj iz strokovnega ali raziskovalnega dela na univerzah ali drugih raziskovalnih organizacijah. Rok prijave je 15. oktober.

2. REGIONALNI POSLOVNI FORUM NOVI SAD, 1. – 4. 10. 2019

V organizaciji avtonomne pokrajine Vojvodina in Skupščine evropskih regij v Republiki Srbiji je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Vojvodine, razvojno agencijo Vojvodine, Novosadskim sejmom in Evropsko podjetniško mrežo od 1. do 4. oktobra potekal Regionalni poslovni forum, pri katerem je Slovenija sodelovala kot država partnerica.

DESIGN THINKING DELAVNICA: »OBLIKOVANJE, NADGRADNJA IN OPTIMIZACIJA INTERNIH PROCESOV V PODJETJIH«

Gospodarska zbornica Slovenije vabi na design thinking delavnico, kjer boste s kombinacijo kreativnih in analitičnih pristopov lahko spoznali proces razvoja novih rešitev. Delavnica bo potekala v treh delih, in sicer 10., 17. in 23. oktobra.

VABILO PODJETJEM ZA SODELOVANJE V PROJEKTU 4STEPS

V okviru Interreg projekta 4STEPS GZS, skupaj z ostalimi partnerji, razvija metodologijo za oceno Nivoja Tehnološke Zrelosti (TML – Technology maturity Level) posameznega podjetja za vpeljavo tehnologij Industrije 4.0, ki sloni na analizi rezultatov vprašalnika, ki od sodelujočih podjetij zbira informacije o trgih na katerih podjetje nastopa, razvojnem procesu, kompetencah zaposlenih in vpetosti podjetja v EU in druge projekte.

SREDNJEEVROPSKO MEDREGIJSKO SODELOVANJE NA PODROČJU PAMETNE SPECIALIZACIJE

V okviru SRIP HRANA in IKT Horizontalna mreža smo se 19. in 20. septembra 2019 udeležiili delavnice "Srednjeevropsko medregijsko sodelovanje na področju pametne specializacije za modernizacijo živilske industrije v okviru industrije 4.0 in digitalizacije", s poudarkom na razvoju meddisciplinarnih kompetenc, veščin in demonstracijskih projektov.

PO PRIMORSKO - SODELOVANJE KULINARIKE IN TURIZMA

11. septembra 2019 je med 11. do 16. uro v mestnem središču Ljubljane že peto leto zapored potekala tradicionalna prireditev Po primorsko. Na Pogačarjevem trgu so se primorska živilska podjetja in zadruge obiskovalcem predstavile z brezplačnimi degustacijami dobrot v tednu, ko obeležujemo Dan priključitve Primorske k matični domovini.

PO PRIMORSKO – KULINARIČNO DOŽIVETJE V SREDIŠČU SLOVENSKE PRESTOLNICE

Že peto leto zapored so se v Ljubljani na Pogačarjevem trgu z brezplačnimi degustacijami predstavili Mlinotest, Mlekarna Planika, Pivka perutninarstvo, Delamaris, Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Vinska klet Goriška Brda, KZ Tolmin, KGZ Idrija in KZ Agraria Koper.

NOVE PRILOŽNOSTI ZA KORPORACIJE IN START-UPE V OKVIRU PROJEKTA KORPOSTART

V septembru in oktobru bosta v okviru projekta KorpoStart potekala dva dogodka – uvodni dogodek »Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!«, ki bo potekal 17. septembra, v oktobru pa bo sledil drugi dogodek »Program usposabljanja za korporacije za uspešnejše povezovanje/delo s startupi«.

PROJEKT ZA SPODBUJANJE RAZISKAV NA PODROČJU BIOGORIV

Envipark v Torinu v sklopu projekta BRISK2 EU Evropskim raziskovalcem, ki delujejo na področju biogoriv, odpira vrata za testiranje nekaterih njihovih raziskovalnih in pilotnih obratov.

VABILO K SODELOVANJU NA RAZSTAVI FUTURE FOOD

Vsa podjetja in organizacije, ki želijo predstaviti svoje razvojne in inovativne dosežke, vabimo, da kot razstavljavci sodelujejo na razstavi Future Food, ki bo med 16. oktobrom in 20. decembrom potekala na Gospodarski zbornici Slovenije.

FALLING WALLS LAB LJUBLJANA

Imaš inovativno idejo? Verjameš, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju? Prijavi se na dogodek FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2019.

SHEMA BREZPLAČNEGA SVETOVANJA V OKVIRU PLATFORME ZA PAMETNO SPECILAIZACIJO

V okviru sheme Ustanove za tehnično pomoč TAF so organizirana izobraževanja za projektne managerje, ki delujejo v okviru S3 platforme za pametno specializacijo.

PODPIS MEMORANDUMA MED SRIP HRANA IN SRIP TRAJNOSTNI TURIZEM

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter Turistično gostinska zbornica Slovenije sta v okviru Vrha kmetijskih in živilskih podjetij 5. junija na Bledu podpisali memorandum o sodelovanju Strateško razvojno inovacijskega partnerstva HRANA in Strateško razvojno inovacijskega partnerstva TRAJNOSTNI TURIZEM.

NOVI RAZPISI ZA SPODBUJANJE INOVACIJ IN DEJAVNOSTI V PODJETJIH

Na spletni strani Ministerstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sta bila objavljena nova razpisa za spodbujanje inovacij in dejavnosti v podjetjih. Rok za prijavo na razpis za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2« je 18. 11. 2019, rok za prijavo na razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2019 pa 16. 12. 2019.

ODPRT PRVI POZIV DIH²

Z julijem 2019 se je tako odprl prvi razpis DIH², ki omogoča sodelovanje s proizvajalci tehnologij z namenom odprave ovir pri dostopanju do znanja in finančnih virov. Prva faza traja od 1. julija do 31. oktobra 2019.

EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY

Udeležite se edinstvenega dogodka »EIT Food Government Executive Academy«, ki v organizaciji EIT Food, že drugo leto zapored združuje vladne predstavnike, deležnike na področju pametne specializacije, raziskovalce ter predstavnike univerz in evropskih institucij iz 15 držav območja RIS. Prijava je potrebna do 6. septembra, udeležba pa je brezplačna.

MLADI UPI RUŠILI REKORDE IN NAVDUŠILI NA TEKMOVANJIH INOVACIJ V AGROŽIVILSKEM SEKTORJU

Ljubljana, 20. junij 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.

EIT FOOD RIS SOLUTIONS PROGRAM

EIT Food RIS Solutions je program, namenjen ambicioznim ekipam, ki želijo sodelovati pri reševanju industrijskih težav identificiranih s strani živilskih podjetij, ki so partnerji programa. Izbrane ekipe študentov bodo prejele trimesečno mentoriranje strokovnjakov, najboljše pa se bodo lahko predstavile tudi na dogodku Foodhaton, ki bo v Italiji in na Poljskem. Rok za oddajo prijave je 15. julij 2019.