Vavčerji za krožno gospodarstvo

ODPRT RAZPIS!

Odprti razpisi v okviru Evropskega zelenega dogovora

Objavljeni so razpisi v okviru Evropskega zelenega dogovora. Razpisi, katerih skupna vrednost je 1 mrd EUR, se bodo izvajali preko programa H2020. Rok za prijavo je 26. januar 2021.

Pilotni obrati in living labi za predelavo hrane - virtualni študijski obisk

23. in 25. septembra je potekal virtualni študijski obisk v living labe, ki sta jih predstavili Evropski regiji Ostwestfalen Lippe in Flanders. Več o dogajanju si lahko preberete v kratkem poročilu z dogodka.

BIOTEHNIŠKA FAKULTETA UNIVERZE V LJUBLJANI IMENOVALA NOVO DEKANJO

Nova dekanja je postala prof. dr. Nataša Poklar Ulrih.

NIB V DIALOGU Z GOSPODARSTVOM

Dogodek ob 60 letnici Nacionalnega inštituta za biologijo 30.9.2020

JAVNI RAZPISI – SPIRIT

Razpisi

JAVNI RAZPISI – MKGP

Razpisi

KATALOG ŽIVIL NA VOLJO TUDI V GOSTINSTVU IN TURIZMU

Od septembra 2020 dalje lahko aplikacijo za naročanje živil uporabljajo tudi gostilne, restavracije, hoteli, ponudniki cateringa in turistične trgovine.

Virtualni študijski obisk – pametne tehnologije za predelavo hrane

Napovedujemo !

Javni razpis - SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD

Javni razpis : Spodbude za digitalno transformacijo MSP

DELAVNICE ZA INOVACIJE S PODROČJA MEDITERANSKE PREHRANE

E-zavod kot projektni partner v okviru projekta MD.net razpisuje natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane. V okviru natečaja bodo organizirane tri soustvarjalne delavnice s področja inovacij in mediteranske prehrane, ki se jih lahko udeleži vsak, ki ga zanimajo inovacije, mediteranska prehrana ter razvoj inovativnih idej.

ODPRTI JAVNI RAZPISI - SPIRIT

Prijave na razpise javne agencije SPIRIT so odprte.

Nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

Odprt je razpis za natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane. Med prijavljenimi projekti bo komisija izbrala 5 inovativnih izdelkov/storitev, ki bodo prejeli nadaljnjo podporo v vrednosti 2.000 €. Prijava je mogoča do 30. septembra 2020.

Madžarsko podjetje išče nove dobavitelje

Madžarsko podjetje, ki se ukvarja z distribucijo prehrambenih izdelkov išče nove dobavitelje / proizvajalce slovenskih prehrambenih produktov za naslednje segmente: brez glutena, vegetarijanski izdelki, mlečni izdelki, testenine, prigrizki in brez sladkorja.

Pridružite se nam pri spodbujanju podjetnostnega razmišljanja!

Na projektu EntreCompFood se dogaja! Vabimo vas, da si preberete prvi novičnik ter postanete član EntreCompFood skupnosti sodelovanja.

Prošnja za sodelovanje v anketi projekta MEDCLIV

Kemijski inštitut v okviru Evropskega projekta MEDCLIV poziva vse, ki delujejo v vinarskem sektorju, da izpolnejo anketo, namenjeno oceni trenutnega stanja vinskega sektorja v Sredozemlju.

Listina EntreCompFood – vzpostavljanje slovenske skupnosti sodelovanja

V sklopu novega projekta EntreCompFood vzpostavljamo nacionalne skupnosti sodelovanja, ki bodo najprej povezale ključne identificirane deležnike na lokalni ravni (Francija / Španija / Slovenija) in nato tudi na evropski ravni. Pobuda EntreCompFood vpeljuje okvir podjetnostne kompetence EntreComp, ki ga je razvila Evropska komisija, kot osrednje orodje za spodbujanje podjetnostne kompetenc v živilskem sektorju. Z manjšanjem vrzeli med izobraževanjem in gospodarstvom se bo spodbudila konkurenčnost živilske industrije.

Razpis za izbor najbolj inovativnih živil 2021

Inštitut za nutricionistiko je objavil nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil. V letošnjem letu nadaljujejo s spodbudo za najbolj inovativno živilo iz ajde, podelili pa bodo tudi nagrado za najbolj inovativno polnozrnato živilo. Pobude, ki jih lahko podajo tako potrošniki, kot tudi proizvajalci, sprejemajo do 30. novembra 2020.

Povabilo k izpolnitvi vprašalnika A-RING o raziskavah in inovacijah v vaši organizaciji

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani v okviru projekta A-RING izvajajo raziskavo o tem, katere prioritete so po vašem mnenju v poslovni javnosti najbolj zaželene za prihodnjo strategijo pametne specializacije. Anketo lahko izpolnite do 22. junija 2020.

EntreCompFood - Privabljanje mladih v ključni evropski industrijski sektor s pomočjo okvirja podjetnostne kompetence EntreComp

Z novim EntreComp projektom naslavljamo izziv, da živilskopredelovalna industrija ne privablja dovolj mladih za ohranitev konkurenčnosti. Zato je pomembno, da se mladi izpopolnjujejo na področju kompetenc v kader prihodnosti, in sicer, da krepijo svojo podjetnost. Projekt EntreCompFood bo kreiral, preizkusil in ocenil nove možnosti usposabljanja, ki temeljijo na EntreComp okvirju podjetnostne kompetence, razvitem s strani Evropske komisije.

ECOTROPHELIA NEXT FOOD GENERATION

Dogodek NEXT FOOD GENERATION bo izbranim projektom s področja agroživilstva omogočil predstavitev na sejmu SIAL v Parizu. Rok za oddajo prijave je 22. junij 2020.

EIT FOOD PRILOŽNOSTI ZA FINANCIRANJE V ČASU COVID-19 KRIZE

EIT Food v okviru EIT Iniciative za krizni odziv razpisuje dva razpisa za financiranje: EIT Food BRIDGE FUND in EIT Food COVID-19 Rapid Response Call for Innovation projects. Rok za oddajo prijav je 28. maj 2020.

Delavnice na temo "Emerging and Disruptive Technologies"

Na Natu organizirajo delavnice/seminarje na temo "Emerging and Disruptive Technologies (EDT)", ki se jih lahko udeležijo zainteresirane organizacije iz držav članic Zavezništva.

POLETNA ŠOLA - RAZVOJ NOVIH ŽIVILSKIH IZDELKOV

EIT Food prireja poletno šolo, namenjeno razvoju novih živilskih izdelkov. Rok prijave je 30. april 2020.

ODPRT RAZPIS ZA VENTURE PROGRAM

EIT Digital in ABC Accelerator razpisujeta program Venture, namenjen vsem ekipam, ki imajo idejo s področja digitalizacije. Dobre ideje bodo nagrajene z do 25.000 € začetne investicije. Rok prijave je 26. april.

ECCP COVID-19 PORTAL

Platforma ECCP (European Cluster Collaboration Platform) je vzpostavila spletno stran, namenjeno informiranju in izmenjavi informacij industrijskih klastrov.

EIT Climate-KIC IŠČE DELEŽNIKE IZ ŠIRŠEGA OBMOČJA SEVERNE PRIMORSKE, KI ŽELIJO SODELOVATI PRI PROJEKTU YOUNG INNOVATORS

Program Young Innovators je namenjen mladim, da z inovacijami prispevajo k zmanjšanju podnebnih sprememb. Tekom programa se bodo učenci in dijaki spoznali s konkretnimi izzivi, ki jih bodo ponudila lokalna podjetja, organizacije, skupnosti,... Vabijo, da se jim pridružite tako, da prispevate svoje izzive.

EIT FOOD TEST FARMS: PRILOŽNOST ZA TESTIRANJE INOVACIJ V KMETIJSTVU IN ŽIVINOREJI

EIT Food za start-upe razpisuje program Test Farms, v okviru katerega bodo lahko svoje inovacije preverili v realnem okolju na kmetijah. Rok prijave je podaljšan do 24. maja 2020.

ODPRTE PRIJAVE NA TEKMOVANJE EIT FOOD INNOVATION PRIZES S PODROČJA INOVACIJ V ŽIVILSTVU

EIT Food je objavil razpis za tekmovanje EIT Food Innovation Prizes, ki je namenjen vsem, ki imajo idejo ali inovacijo, usmerjeno v agroživilski sektor. Rok prijave je podaljšan do 24. maja 2020.

EIT FOOD RIS ŠTIPENDIJE ZA PRAKSO V ŽIVILSKIH PODJETJIH

EIT FOOD razpisuje štipendije za študente magistrskega, doktorskega in podoktorskega študija za obdobje od 3 do 6 mesecev. Štipendije so namenjene študentom vseh smeri, ki želijo pridobiti izkušnje v realnem delovnem okolju živilskega podjetja. Rok za prijavo je 13. april.

EIT FOOD PRILOŽNOSTI ZA ŠTUDENTE IN START-UPE

EIT Food predstavlja priložnosti, ki bodo potekale v letu 2020 in so namenjene podjetnim študentom, start-upom in mladim podjetnikom s področja agriživilstva.

EIT FOOD GLOBAL FOOD VENTURE PROGRAMME

EIT Food Global Food Venture Programme je izobraževalni program, namenjen doktorskim študentom. Program že 3. leto uspešno podpira doktorske študente, ki želijo svoje aplikativne raziskave iz agroživilskega področja razviti v uspešne poslovne ideje.

Arhiv: Pametni senzorji in povezane tehnologije v živilski industriji

SRIP HRANA

Poziv za izvajanje aktivnosti za spodbujanje podjetniške aktivnosti žensk v agroživilskem sektorju

EIT Food išče organizacije, ki želijo sodelovati pri iskanju, mentoriranju in pripravi delavnic za ženske podjetnice.

EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LAB – razvoj novih živilskih proizvodov z aktivnim vključevanjem potrošnikov

EIT Food poziva k sodelovanju na projektu, v katerem bodo konzorciji, sestavljeni iz treh organizacij (znanstvena organizacija, živilsko podjetje in start-up) sodelovali skupaj s potrošniki s ciljem ustvarjanja novih živilskih proizvodov za starejšo populacijo.

EIT FOOD VENTURE CREATION SCHOOL V HELSINKIH

EIT Food med 7. in 13. marcem v Helsinkih na Finskem organizira šolo na temo trajnostne in personalizirane hrane ter podjetništva za študente. Rok za prijavo je nedelja, 2. februar 2020.

POZIV K SODELOVANJU PRI PROJEKTU NA TEMO IZOBRAŽEVANJA OTROK O ZDRAVEM PREHRANJEVANJU

EIT Health, EIT Food, EIT InnoEnergy in EIT Climate-KIC iščejo partnerje v Srednji Evropi, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri projektu, namenjenem izobraževanju otrok o zdravem prehranjevanju s ciljem spreminjanja navad v smeri bolj zdravega življenjskega sloga v Evropi.

Arhiv: Prehranski forum "Živilska industrija miga -migaj z nami tudi ti!"

V ponedeljek 16.12.2019 je na Gospodarski zbornici Slovenije, na Dimičevi 13 v Ljubljani, potekal Prehranski forum "Živilska industrija miga- migaj z nami tudi ti!".

VELIKI JESENSKI ŽIVILSKI SEMINAR SRIP HRANA

V torek, 26. novembra, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekal Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA. V novici najdete tudi povezavo do zbornika.

EIT FOOD PRIPRAVLJA BREZPLAČNE SPLETNE TEČAJE RAZLIČNIH ŽIVILSKIH TEMATIK

Evropska iniciativa EIT Food si prizadeva povečati inovacije v živilskem sektorju ter ustvariti bolj trajnosten, zdrav in zaupanja vreden živilski sektor. S tem namenom so za leti 2019 in 2020 pripravili različne spletne tečaje s področja kmetijstva in živilstva, ki spodbujajo tesnejše sodelovanje s potrošniki ter izboljšanje njihove osveščenosti na področju prehrane.

POZIV ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV PREDNOSTNIH RAZISKOVALNIH TEM ZA OBLIKOVANJE USMERITEV IN JAVNEGA RAZPISA V OKVIRU CILJNEGA RAZISKOVALNEGA PROGRAMA "ZAGOTOVIMO.SI HRANO ZA JUTRI 2011-2020" V LETU 2020

V podporo strateškemu razvoju slovenskega kmetijstva, gozdarstva, varne hrane in ribištva, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pripravlja izhodišča za oblikovanje usmeritev in 5. javnega razpisa za izvajanje in financiranja sektorskega Ciljnega raziskovalnega programa (CRP) "Zagotovimo.si hrano za jutri 2011-2020" za leto 2020.

POZIV STRATEŠKIM RAZVOJNO-INOVACIJSKIM PARTNERSTVOM ZA POSREDOVANJE PREDLOGOV VSEBIN PROJEKTOV

V okviru odloka o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v letu 2019 je bil ustanovljen Podnebni sklad, ki je skladno z Zakonom o varstvu okolja in evropsko zakonodajo ustanovljen za sofinanciranje ukrepov na področju podnebnih sprememb, zato naprošajo, da s spletnem orodju 1ka do vključno 31.12.2019 vpišete svoje predloge vsebin projektov.

EIT FOOD: PRAVNA IN RAČUNOVODSKA PODPORA START-UPOM

EIT Food ponuja enkratne štipendije za mlade start-upe s področja živilstva, namenjene kritju različnih pravnih ali računovodskih stroškov. Rok prijave je do 31. oktobra 2019.

PRESTIŽNI NAZIV TOVARNA LETA 2019 SO PREJELE LJUBLJANSKE MLEKARNE

V četrtek, 9. oktobra 2019, je v farmacevtski družbi Krka, lanskoletni zmagovalki izbora, potekal drugi zaključni dogodek izbora Tovarna leta. Z laskavim nazivom Tovarna leta 2019 so tokrat okronali Ljubljanske mlekarne, največjo slovensko mlekarno.

POZIV ZA OCENJEVALCE V OKVIRU PROJEKTA OISAIR

Projekt OISAIR je objavil poziv za ocenjevalce prispelih predlogov na razpisu OISAIR Proof of Concept. Najnižja stopnja zahtevane izobrazbe je univerzitetna izobrazba, kandidati pa morajo imeti tudi pet let izkušenj iz strokovnega ali raziskovalnega dela na univerzah ali drugih raziskovalnih organizacijah. Rok prijave je 15. oktober.

2. REGIONALNI POSLOVNI FORUM NOVI SAD, 1. – 4. 10. 2019

V organizaciji avtonomne pokrajine Vojvodina in Skupščine evropskih regij v Republiki Srbiji je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Vojvodine, razvojno agencijo Vojvodine, Novosadskim sejmom in Evropsko podjetniško mrežo od 1. do 4. oktobra potekal Regionalni poslovni forum, pri katerem je Slovenija sodelovala kot država partnerica.

DESIGN THINKING DELAVNICA: »OBLIKOVANJE, NADGRADNJA IN OPTIMIZACIJA INTERNIH PROCESOV V PODJETJIH«

Gospodarska zbornica Slovenije vabi na design thinking delavnico, kjer boste s kombinacijo kreativnih in analitičnih pristopov lahko spoznali proces razvoja novih rešitev. Delavnica bo potekala v treh delih, in sicer 10., 17. in 23. oktobra.

VABILO PODJETJEM ZA SODELOVANJE V PROJEKTU 4STEPS

V okviru Interreg projekta 4STEPS GZS, skupaj z ostalimi partnerji, razvija metodologijo za oceno Nivoja Tehnološke Zrelosti (TML – Technology maturity Level) posameznega podjetja za vpeljavo tehnologij Industrije 4.0, ki sloni na analizi rezultatov vprašalnika, ki od sodelujočih podjetij zbira informacije o trgih na katerih podjetje nastopa, razvojnem procesu, kompetencah zaposlenih in vpetosti podjetja v EU in druge projekte.

SREDNJEEVROPSKO MEDREGIJSKO SODELOVANJE NA PODROČJU PAMETNE SPECIALIZACIJE

V okviru SRIP HRANA in IKT Horizontalna mreža smo se 19. in 20. septembra 2019 udeležiili delavnice "Srednjeevropsko medregijsko sodelovanje na področju pametne specializacije za modernizacijo živilske industrije v okviru industrije 4.0 in digitalizacije", s poudarkom na razvoju meddisciplinarnih kompetenc, veščin in demonstracijskih projektov.

PO PRIMORSKO - SODELOVANJE KULINARIKE IN TURIZMA

11. septembra 2019 je med 11. do 16. uro v mestnem središču Ljubljane že peto leto zapored potekala tradicionalna prireditev Po primorsko. Na Pogačarjevem trgu so se primorska živilska podjetja in zadruge obiskovalcem predstavile z brezplačnimi degustacijami dobrot v tednu, ko obeležujemo Dan priključitve Primorske k matični domovini.

PO PRIMORSKO – KULINARIČNO DOŽIVETJE V SREDIŠČU SLOVENSKE PRESTOLNICE

Že peto leto zapored so se v Ljubljani na Pogačarjevem trgu z brezplačnimi degustacijami predstavili Mlinotest, Mlekarna Planika, Pivka perutninarstvo, Delamaris, Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Vinska klet Goriška Brda, KZ Tolmin, KGZ Idrija in KZ Agraria Koper.

NOVE PRILOŽNOSTI ZA KORPORACIJE IN START-UPE V OKVIRU PROJEKTA KORPOSTART

V septembru in oktobru bosta v okviru projekta KorpoStart potekala dva dogodka – uvodni dogodek »Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!«, ki bo potekal 17. septembra, v oktobru pa bo sledil drugi dogodek »Program usposabljanja za korporacije za uspešnejše povezovanje/delo s startupi«.

PROJEKT ZA SPODBUJANJE RAZISKAV NA PODROČJU BIOGORIV

Envipark v Torinu v sklopu projekta BRISK2 EU Evropskim raziskovalcem, ki delujejo na področju biogoriv, odpira vrata za testiranje nekaterih njihovih raziskovalnih in pilotnih obratov.

VABILO K SODELOVANJU NA RAZSTAVI FUTURE FOOD

Vsa podjetja in organizacije, ki želijo predstaviti svoje razvojne in inovativne dosežke, vabimo, da kot razstavljavci sodelujejo na razstavi Future Food, ki bo med 16. oktobrom in 20. decembrom potekala na Gospodarski zbornici Slovenije.

FALLING WALLS LAB LJUBLJANA

Imaš inovativno idejo? Verjameš, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju? Prijavi se na dogodek FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2019.

SHEMA BREZPLAČNEGA SVETOVANJA V OKVIRU PLATFORME ZA PAMETNO SPECILAIZACIJO

V okviru sheme Ustanove za tehnično pomoč TAF so organizirana izobraževanja za projektne managerje, ki delujejo v okviru S3 platforme za pametno specializacijo.

PODPIS MEMORANDUMA MED SRIP HRANA IN SRIP TRAJNOSTNI TURIZEM

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter Turistično gostinska zbornica Slovenije sta v okviru Vrha kmetijskih in živilskih podjetij 5. junija na Bledu podpisali memorandum o sodelovanju Strateško razvojno inovacijskega partnerstva HRANA in Strateško razvojno inovacijskega partnerstva TRAJNOSTNI TURIZEM.

NOVI RAZPISI ZA SPODBUJANJE INOVACIJ IN DEJAVNOSTI V PODJETJIH

Na spletni strani Ministerstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sta bila objavljena nova razpisa za spodbujanje inovacij in dejavnosti v podjetjih. Rok za prijavo na razpis za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2« je 18. 11. 2019, rok za prijavo na razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2019 pa 16. 12. 2019.

ODPRT PRVI POZIV DIH²

Z julijem 2019 se je tako odprl prvi razpis DIH², ki omogoča sodelovanje s proizvajalci tehnologij z namenom odprave ovir pri dostopanju do znanja in finančnih virov. Prva faza traja od 1. julija do 31. oktobra 2019.

EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY

Udeležite se edinstvenega dogodka »EIT Food Government Executive Academy«, ki v organizaciji EIT Food, že drugo leto zapored združuje vladne predstavnike, deležnike na področju pametne specializacije, raziskovalce ter predstavnike univerz in evropskih institucij iz 15 držav območja RIS. Prijava je potrebna do 6. septembra, udeležba pa je brezplačna.

MLADI UPI RUŠILI REKORDE IN NAVDUŠILI NA TEKMOVANJIH INOVACIJ V AGROŽIVILSKEM SEKTORJU

Ljubljana, 20. junij 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.

EIT FOOD RIS SOLUTIONS PROGRAM

EIT Food RIS Solutions je program, namenjen ambicioznim ekipam, ki želijo sodelovati pri reševanju industrijskih težav identificiranih s strani živilskih podjetij, ki so partnerji programa. Izbrane ekipe študentov bodo prejele trimesečno mentoriranje strokovnjakov, najboljše pa se bodo lahko predstavile tudi na dogodku Foodhaton, ki bo v Italiji in na Poljskem. Rok za oddajo prijave je 15. julij 2019.

11. ECOTROPHELIA SLOVENIJA - MLADI ZNOVA POKAZALI SVOJ INOVACIJSKI POTENCIAL

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija, največje slovensko študentsko tekmovanje na področju inovacij v živilstvu, že 11. leto zapored privablja študente različnih smeri študija. Ekipe s svojimi izdelki na tekmovanju vsako leto znova dokazujejo svoje znanje, predanost ter visok inovacijski potencial. Podobno je bilo tudi letošnje leto.

12. CONGRESS OF THE FMCG MARKET

Na 12. Congress of the FMCG Market v Varšavi so se predstavili slovenski proizvajalci živil in vina.

S SODELOVANJEM IN POVEZOVANJEM DO VEČJE INOVATIVNOSTI AGROŽIVILSTVA

Ljubljana, 22. maj 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je gostila zaključno konferenco evropskega projekta I-CON z naslovom »I-CON, I-CAN«.

ODPRT RAZPIS OIS-AIR PROOF OF CONCEPT

Interreg Adrion je objavil razpis OIS-AIR Proof of Concept za skupne razvojne projekte raziskovalnih centrov in MSPjev. Rok za prijavo je 14. julij 2019.

KONFERENCA EVROPSKEGA PROJEKTA I-CON "INOVACIJE V ŽIVILSKEM SEKTORJU ZA IZBOLJŠANJE KOMPETENC IN VEŠČIN"

Vabimo vas na zaključno konferenco evropskega projekta I-CON "Inovacije v živilskem sektorju za izboljšanje kompetenc in veščin", ki bo 22. maja 2019 na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani.

MEDNARODNA SPLETNA KONFERENCA ICUR 2019

Spletna konferenca ICUR je namenjena vsem dodiplomskim študentom ali skupinam študentov, ki so tekom študija izvedli kakršno koli raziskavo in želijo svoje rezultate predstaviti na uglednem mednarodnem spletnem dogodku. Prijave so mogoče do 30. aprila 2019.

IZOBRAŽEVANJE, PROMOCIJA IN MREŽENJE SRIP HRANA

Cilj SRIP HRANA je spodbujanje medsebojnega in mednarodnega povezovanje vseh članov, po čigar zgledu se tudi sami udeležujemo najrazličnih izobraževanj in povezovanj, ki prispevajo h krepitvi ter izboljšanju operacije.

EIT FOOD RIS ŠTIPENDIJE ZA PRAKSO V TUJINI

EIT FOOD RIS Fellowship razpisuje štipendije za študente višjih letnikov dodiplomskega, magistrskega, doktorskega in podoktorskega študija za obdobje od 3 do 6 mesecev. Štipendije so namenjene vsem študentom, ki želijo pridobiti izkušnje v realnem delovnem okolju živilskega podjetja. Ustrezni kandidati bodo izbrani skozi večstopenjski proces, pri čemer jim bo omogočen razgovor z vnaprej znanimi gostujočimi podjetji. Uspešen razgovor pa lahko zagotovi štipendirano pripravništvo.

ODPRTE PRIJAVE NA RAZPIS EIT FOOD INNOVATION PRIZES S PODROČJA INOVACIJ ZA MLADE PODJETNIKE, START-UPE IN ŠTUDENTE

Odprte prijave za enega izmed največjih evropskih tekmovanj Innovation Prizes s področja inovacij za mlade podjetnike, start-upe ali študente. Iščemo inovativne produkte, storitve, rešitve ali ideje, ki lahko doprinesejo k trajnostnemu in v prihodnost usmerjenemu agroživilskemu sektorju.

RAZPIS EIT FOOD SEEDBED ZA INOVATIVNE AGROŽIVILSKE PROIZVODE

EIT Food predstavlja nov program, EIT food Seedbed, ki podpira vse, ki imajo podjetniške ideje ali start-upe, povezane z agroživilskim sektorjem, ter želijo uresničiti svojo inovativno idejo. Rok prijave je 26. april 2019.

USTANOVNA SEJA AKCIJSKEGA SVETA SRIP HRANA

V petek, 15. marca 2019, je na GZS potekala ustanovna seja akcijskega sveta SRIP HRANA.

SMART SENSORS FOR AGRI-FOOD

27. marca 2019 smo bili na Rural Development Innovation Week-u v Firencah sprejeti v medregijsko partnerstvo Smart Sensors for Agri-Food, ki deluje v okviru S3 tematske platforme za agroživilstvo.

EIT DIGITAL ARISE VENTURE PROGRAM

Program ARISE Venture nudi podporo podjetniškim skupinam iz 19 držav, ki imajo poslovno idejo za eno od šestih področij digitalizacije in jim s finančno podporo ter nasveti strokovnjakov pomaga na poti do konkretizacije le-te. Rok prijave je 5. maj 2019.

BRSKALNIK EUROACCESS

Euro Access, brezplačno spletno informacijsko in iskalno orodje, omogoča iskanje razpoložljivih evropskih sredstev v različnih evropskih makro regijah. Cilj brskalnika je iskanje ustreznih virov evropskega financiranja za vaše projektne ideje.

Novost: SRIP NOVIČNIK

Izhajati je pričel nov novičnik SRIP HRANA. Vabimo vas k branju, hkrati pa tudi k aktivnemu soustvarjanju, saj bo del novičnika omogočal vključevanje ustreznih vsebin, ki nam jih boste posredovali vi, člani partnerstva.

JAVNI POZIV ZA ZAŠČITO PATENTOV, MODELOV IN ZNAMK TER ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATOV

Javni sklad za podjetništvo je objavil javni poziv namenjen gospodarskim družbam, samostojnim podjetnikom ali zadrugam za zaščito patentov, modelov in znamk ter za pridobitev certifikatov, z namenom spodbuditve njihove rasti, konkurenčnosti in tržnega položaja.

SPLETNI SEMINAR: THE DIGITALISATION OF FLAVOUR: HOW DATA AND MACHINE LEARNING CAN TRANSFORM FOOD SYSTEMS

Vabljeni k udeležitvi na spletnem seminarju z naslovom Digitalizacija okusov, ki bo potekal 14.2. ob 16:00 uri.

OBJAVA RAZPISA ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) tako kot vsako leto organizira tekmovanje za študente pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«, da se le-ti dokažejo na področju inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov.

TEČAJI UPRAVLJANJA Z INTELEKTUALNO LASTNINO

Kaj je intelektualna lastnina? Kako se ukvarjate z njim? Brezplačni spletni tečaji Intellectual Property Management bodo odgovorili na ta vprašanja.

RAZPIS ZA NAJBOLJ INOVATIVNA ŽIVILA 2019

V septembru je bil na spletni strani Inštituta za nutricionistko objavljen letošnji Razpis za najbolj inovativna živila 2019, ki je nadaljevanje v letu 2014 začetega projekta, čigar namen je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil.

EIT FOOD SE PREDSTAVI

Imate inovacijo? Ste mogoče kmetijsko ali živilsko podjetje, ki išče nove mlade kadre? Raziskovalec z novimi idejami, vendar brez finančne podpore? Ali pa študent, ki si želi svoj inovacijski potencial v praksi razviti v enem izmed priznanih podjetij?

JAVNI RAZPIS »DEMO PILOTI II 2018«

Izvajalec javnega razpisa: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Rok prijave: 23.10.2018 do 23.59

SRIP HRANA NA PODROČJU KADROV

Kompetenčni center za razvoj kadrov (KOC HRANA) na področju agroživilstva

SRIP HRANA NA PODROČJU INTERNACIONALIZACIJE

Internacionalizacija slovenskega agroživilstva sistema pomeni istočasno internacionalizacijo vseh deležnikov verige oziroma članov partnerstva, ki pa jo lahko obravnavamo z dveh zornih kotov.