SRIP HRANA

NOVE PRILOŽNOSTI ZA KORPORACIJE IN START-UPE V OKVIRU PROJEKTA KORPOSTART

V septembru in oktobru bosta v okviru projekta KorpoStart potekala dva dogodka – uvodni dogodek »Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!«, ki bo potekal 17. septembra, v oktobru pa bo sledil drugi dogodek »Program usposabljanja za korporacije za uspešnejše povezovanje/delo s startupi«.

PROJEKT ZA SPODBUJANJE RAZISKAV NA PODROČJU BIOGORIV

Envipark v Torinu v sklopu projekta BRISK2 EU Evropskim raziskovalcem, ki delujejo na področju biogoriv, odpira vrata za testiranje nekaterih njihovih raziskovalnih in pilotnih obratov.

VABILO K SODELOVANJU NA RAZSTAVI FUTURE FOOD

Vsa podjetja in organizacije, ki želijo predstaviti svoje razvojne in inovativne dosežke, vabimo, da kot razstavljavci sodelujejo na razstavi Future Food, ki bo med 16. oktobrom in 20. decembrom potekala na Gospodarski zbornici Slovenije.

FALLING WALLS LAB LJUBLJANA

Imaš inovativno idejo? Verjameš, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju? Prijavi se na dogodek FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2019.

SHEMA BREZPLAČNEGA SVETOVANJA V OKVIRU PLATFORME ZA PAMETNO SPECILAIZACIJO

V okviru sheme Ustanove za tehnično pomoč TAF so organizirana izobraževanja za projektne managerje, ki delujejo v okviru S3 platforme za pametno specializacijo.

PODPIS MEMORANDUMA MED SRIP HRANA IN SRIP TRAJNOSTNI TURIZEM

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter Turistično gostinska zbornica Slovenije sta v okviru Vrha kmetijskih in živilskih podjetij 5. junija na Bledu podpisali memorandum o sodelovanju Strateško razvojno inovacijskega partnerstva HRANA in Strateško razvojno inovacijskega partnerstva TRAJNOSTNI TURIZEM.

NOVI RAZPISI ZA SPODBUJANJE INOVACIJ IN DEJAVNOSTI V PODJETJIH

Na spletni strani Ministerstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sta bila objavljena nova razpisa za spodbujanje inovacij in dejavnosti v podjetjih. Rok za prijavo na razpis za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2« je 18. 11. 2019, rok za prijavo na razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2019 pa 16. 12. 2019.

ODPRT PRVI POZIV DIH²

Z julijem 2019 se je tako odprl prvi razpis DIH², ki omogoča sodelovanje s proizvajalci tehnologij z namenom odprave ovir pri dostopanju do znanja in finančnih virov. Prva faza traja od 1. julija do 31. oktobra 2019.

EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY

Udeležite se edinstvenega dogodka »EIT Food Government Executive Academy«, ki v organizaciji EIT Food, že drugo leto zapored združuje vladne predstavnike, deležnike na področju pametne specializacije, raziskovalce ter predstavnike univerz in evropskih institucij iz 15 držav območja RIS. Prijava je potrebna do 6. septembra, udeležba pa je brezplačna.

MLADI UPI RUŠILI REKORDE IN NAVDUŠILI NA TEKMOVANJIH INOVACIJ V AGROŽIVILSKEM SEKTORJU

Ljubljana, 20. junij 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.

EIT FOOD RIS SOLUTIONS PROGRAM

EIT Food RIS Solutions je program, namenjen ambicioznim ekipam, ki želijo sodelovati pri reševanju industrijskih težav identificiranih s strani živilskih podjetij, ki so partnerji programa. Izbrane ekipe študentov bodo prejele trimesečno mentoriranje strokovnjakov, najboljše pa se bodo lahko predstavile tudi na dogodku Foodhaton, ki bo v Italiji in na Poljskem. Rok za oddajo prijave je 15. julij 2019.

11. ECOTROPHELIA SLOVENIJA - MLADI ZNOVA POKAZALI SVOJ INOVACIJSKI POTENCIAL

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija, največje slovensko študentsko tekmovanje na področju inovacij v živilstvu, že 11. leto zapored privablja študente različnih smeri študija. Ekipe s svojimi izdelki na tekmovanju vsako leto znova dokazujejo svoje znanje, predanost ter visok inovacijski potencial. Podobno je bilo tudi letošnje leto.

12. CONGRESS OF THE FMCG MARKET

Na 12. Congress of the FMCG Market v Varšavi so se predstavili slovenski proizvajalci živil in vina.

S SODELOVANJEM IN POVEZOVANJEM DO VEČJE INOVATIVNOSTI AGROŽIVILSTVA

Ljubljana, 22. maj 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je gostila zaključno konferenco evropskega projekta I-CON z naslovom »I-CON, I-CAN«.

ODPRT RAZPIS OIS-AIR PROOF OF CONCEPT

Interreg Adrion je objavil razpis OIS-AIR Proof of Concept za skupne razvojne projekte raziskovalnih centrov in MSPjev. Rok za prijavo je 14. julij 2019.

KONFERENCA EVROPSKEGA PROJEKTA I-CON "INOVACIJE V ŽIVILSKEM SEKTORJU ZA IZBOLJŠANJE KOMPETENC IN VEŠČIN"

Vabimo vas na zaključno konferenco evropskega projekta I-CON "Inovacije v živilskem sektorju za izboljšanje kompetenc in veščin", ki bo 22. maja 2019 na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani.

MEDNARODNA SPLETNA KONFERENCA ICUR 2019

Spletna konferenca ICUR je namenjena vsem dodiplomskim študentom ali skupinam študentov, ki so tekom študija izvedli kakršno koli raziskavo in želijo svoje rezultate predstaviti na uglednem mednarodnem spletnem dogodku. Prijave so mogoče do 30. aprila 2019.

IZOBRAŽEVANJE, PROMOCIJA IN MREŽENJE SRIP HRANA

Cilj SRIP HRANA je spodbujanje medsebojnega in mednarodnega povezovanje vseh članov, po čigar zgledu se tudi sami udeležujemo najrazličnih izobraževanj in povezovanj, ki prispevajo h krepitvi ter izboljšanju operacije.

EIT FOOD RIS ŠTIPENDIJE ZA PRAKSO V TUJINI

EIT FOOD RIS Fellowship razpisuje štipendije za študente višjih letnikov dodiplomskega, magistrskega, doktorskega in podoktorskega študija za obdobje od 3 do 6 mesecev. Štipendije so namenjene vsem študentom, ki želijo pridobiti izkušnje v realnem delovnem okolju živilskega podjetja. Ustrezni kandidati bodo izbrani skozi večstopenjski proces, pri čemer jim bo omogočen razgovor z vnaprej znanimi gostujočimi podjetji. Uspešen razgovor pa lahko zagotovi štipendirano pripravništvo.

ODPRTE PRIJAVE NA RAZPIS EIT FOOD INNOVATION PRIZES S PODROČJA INOVACIJ ZA MLADE PODJETNIKE, START-UPE IN ŠTUDENTE

Odprte prijave za enega izmed največjih evropskih tekmovanj Innovation Prizes s področja inovacij za mlade podjetnike, start-upe ali študente. Iščemo inovativne produkte, storitve, rešitve ali ideje, ki lahko doprinesejo k trajnostnemu in v prihodnost usmerjenemu agroživilskemu sektorju.