Zapri

Novice


Kako uvajati koncepte industrije 4.0?

Kako uvajati koncepte industrije 4.0?

Na dnevih najboljše prakse tokrat o industriji 4.0 in o tem, kako pristopiti k uvajanju njenih konceptov. Poleg predstavitve domačih in tujih dobrih praks tudi delavnice za izmenjavo izkušenj.

Arhiv: Konferenca IKTEM - prvič in uspešna

Arhiv: Konferenca IKTEM - prvič in uspešna

Konferenca IKTEM se je odvijala od 31. maja do 1. junija v Kranjski Gori.

Arhiv: Elektronski odpad – vodila za izvajanje obveznosti direktive 2012/19/EU

Združenje ORGALIME in Inštitut za okoljske strategije Ökopol sta objavila dva strokovna dokumenta o implementaciji direktive 2012/19/EU - WEEE.

Z dizajnerskim razmišljanjem do rešitev kompleksnih težav

Z dizajnerskim razmišljanjem do rešitev kompleksnih težav

Globalizacija, digitalizacija in industrija 4.0 od podjetij zahtevajo izjemno hitre spremembe na vseh področjih. Design Thinking* nam pomaga najti odgovor na vprašanja, kako najti najboljšo rešitev kompleksnih težav, ki se porajajo pri tem.

Arhiv: Tretja InnoHPC delavnica regije Podonavje

Tretja Regionalna delavnica InnoHPC, 31. maj 2018 na GZS Udeleženci iz podonavske regije tretje regionalne delavnice InnoHPC so se seznanili z nekaterimi praktičnimi primeri uporabe visokozmogljivega računalništva pri simulaciji izdelkov z visoko dodano vrednostjo, kot na primer razvoj in izdelava varnih sedežev za železniški promet, izdelava korekcijskih čelad za vsakokratnega uporabnika unikatno, podpora pri razvoju in delovanju avtonomnih vozil, razvoj in optimizacija proizvodnje izjemno zmogljivih elektromotorjev montiranih v vsa štiri pogonska kolesa (in wheel electrical motors ), …nekaj vtisov v sliki.

Arhiv: INTERNATIONAL DESIGN THINKING DAY

Arhiv: INTERNATIONAL DESIGN THINKING DAY

Konec maja 2018 je Zbornica za elektronsko in elektroindustrijo organizirala v okviru projekta Interreg DesAlps Mednarodni dan Design Thinking-a.

Arhiv: Inženirke in inženirji BOMO!

Arhiv: Inženirke in inženirji BOMO!

Navdušujemo mlade za vpis na tehniške fakultete.

Arhiv: Konferenca IKTEM 2018

Arhiv: Konferenca IKTEM 2018

Na konferenci IKTEM o novostih in trendih na področjih IKT, elektronike in mehatronike.

Arhiv: Poslovna odličnost organizacij 2018

V okviru 37. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Organizacija in negotovost v digitalni dobi«, bo v četrtek, dne 22. marca 2018, potekal tudi dogodek »Poslovna odličnost organizacij«, ki ga soorganizirajo Fakulteta za organizacijske vede Kranj, Ministrstvo za gospodarski razvoj, Urad za meroslovje, Ministrstvo za javno upravo, Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtna zbornica Slovenije.

Projekt »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – Zdravo in aktivno v prihodnost« (NAPREJ)

V mesecu oktobru 2017 so se pričele aktivnosti projekta za izboljšanje psihosocialnega stanja zaposlenih v slovenskih podjetjih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.