Zapri

Novice


Arhiv: Srečanje gospodarstva in politike: gospodarstveniki pričakovali več

Predstavniki gospodarstva so na današnjem srečanju s predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom in pristojnimi ministri razpravljali o energetski draginji in dobavi energentov, ki trenutno predstavljata največji izziv slovenskega gospodarstva in pod vprašaj postavljata nemoteno poslovanje večine slovenskih podjetij. Strokovna ekipa GZS je v sodelovanju s panožnimi in regijskimi zbornicami pripravila dvanajst nujnih ukrepov, med katerimi so ključni trije: takojšnja uvedba kapice na ceno energentov, uvedba kapice na cene energentov na evropski ravni vključno z odpravo odvisnosti cene električne energije od cene zemeljskega plina ter uvedba začasnih ukrepov za ohranitev delovnih mest. Dogodek je organizirala GZS ob sodelovanju OZS, TZS, ZDS in ZDOPS.

Arhiv: Poslovni zajtrk na temo zagotavljanja električne varnosti

Poslovni zajtrk na temo zagotavljanja električne varnosti za proizvajalce in uporabnike električne in elektronske opreme

Arhiv: Slovenska elektroindustrija v luči zelenega in digitalnega prehoda

Dne 31. avgusta 2022 je potekal dogodek Dan slovenske elektroindustrije 2022, ki ga je pripravila GZS - Zbornica elektronske in elektroindustrije. Na srečanju so predstavniki GZS z gosti prikazali slovensko elektroindustrijo, izzive in priložnosti v panogi ter trende za prihodnost. Odvila se je tudi okrogla miza s podjetniki in strokovnjaki povezanih področij. Dogodek je zaključila otvoritev razstave "Inovativna SI elektroindustrija", kjer so dobitniki regionalnih priznanj za inovacije predstavili svoje inovativne izdelke.

Arhiv: Informacija članom ZEE o današnji obravnavi zakona o pomoči gospodarstvu na ESS

Obvestilo članom ZEE o Zakonu o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina

Arhiv: Izobraževanja SIQ za člane ZEE

Član ZEE Slovenski institut za kakovost in meroslovje, Ljubljana (SIQ) nudi popuste na izbrana izobraževanja preostalim članom Zbornice elektronske in elektroindustrije.

Arhiv: Energetska kriza: Gospodarstvo pozdravlja ukrep pomoči

Vlada Republike Slovenije je potrdila besedilo Predloga zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo skupaj s predstavniki gospodarstva, na podlagi podatkov Svetovne banke ter pregleda ukrepov držav članic EU.

Arhiv: Javni razpis za podporo zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji

Javna agencija Spirit je v petek, 5. avgusta, v Uradnem listu objavila Javni razpis Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022–2025. Poudarek je na zasledovanju strateških ciljev učinkovite rabe virov, krožnega gospodarstva, zniževanja negativnih oz. povečevanju pozitivnih vplivov na podnebje in okolje, družbo in ekonomsko skupnost ter posledično povečanju produktivnosti in konkurenčnosti slovenskih podjetij.

Arhiv: Evropska agencija za jedrske raziskave (CERN) išče nove dobavitelje

Gospodarska zbornica Slovenije in SPIRIT Slovenija vas v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport vabimo k virtualnemu dogodku, ki je namenjen vključevanju slovenskih podjetij v sodelovanje s CERN.

Arhiv: Vloga GZS in članstva pri oblikovanju nacionalnega načrta za 15-odstotno zmanjšanje porabe zemeljskega plina

TUDI SLOVENIJA AKTIVNO VKLJUČENA V NAČRT ZA ZMANJŠANJE PORABE ZEMELJSKEGA PLINA Ljubljana, 27. julij 2022 – Pristojni ministri EU za področje energetike so na včerajšnjem sestanku potrdili predlog uredbe Evropske komisije o usklajenih ukrepih za zmanjšano porabo plina. Države članice so se strinjale, da bodo v obdobju od 1. avgusta 2022 do 31. marca 2023 porabo plina zmanjšale za 15 % v primerjavi s povprečno letno porabo zadnjih petih let, z nekaterimi odstopanji med državami zaradi specifik. Po uredbi je zmanjšanje plina prostovoljno, če pa se zgodijo izredne razmere, bo obvezujoče.

Arhiv: Skupina Projektnih vodij ZEE

Zainteresirane člane ZEE vabimo, da se ustrezen kader vpiše na listo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.