SMART SENSORS FOR AGRI-FOOD

 

27. 3. 2019 smo bili na Rural Development Innovation Week-u v Firencah sprejeti v medregijsko partnerstvo Smart Sensors for Agri-Food, ki deluje v okviru S3 tematske platforme za agroživilstvo. S sprejetjem ZKŽP in SRIP HRANA je v medregijsko partnerstvo na nacionalnem nivoju vključena tudi Slovenija. Tovrstno povezovanje pospešuje razvoj inovacij in omogoča sodelovanje v različnih projektih. Cilj partnerstva Smart Sensors for Agri-Food je vzpostaviti platformo med agroživilskimi / IT grozdi, ustreznimi raziskovalnimi in tehnološkimi organizacijami ter drugimi sorodnimi zainteresiranimi stranmi, da bi povečali dostop in uporabo najnovejših pametnih elektronskih sistemov in tehnologije IoT v kmetijsko-živilskih podjetjih.

Udeležili smo se tudi letne ERIAFF konference in Delovnega odbora S3 tematske platforme za agroživilstvo, kjer so bili predstavljeni dosežki in prihodnji načrti obstoječih medregijskih partnerstev.

Prezentacije Delovnega odbora S3 tematske platforme za agroživilstvo: http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/meeting-27-march-2019

Fotogalerija