OBJAVA RAZPISA ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

 

 

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) tudi prihodnje leto ponovno organizira tekmovanje za študente pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«, kjer se bodo študentske ekipe pomerile v inovativnosti na področju živilstva in v razvoju novih živilskih izdelkovTako kot do sedaj morajo izdelki v vsaj eni dimenziji razvoja zajeti eko-inovacijo:


  • surovine (ekološka pridelava, nizek ogljični odtis) in/ali
  • embalaža (povratna, primerna za recikliranje) in/ali
  • proizvodni proces (varčevanje z energijo, uporaba reciklirane vode) in/ali
  • distribucija/logistika (nove storitve, kratke oskrbovalne verige idr.).

V okviru projekta želimo mlade spodbuditi k timskemu delu, organizaciji, razvoju novih izdelkov ter posledično v slovenskem prostoru prepoznati tiste inovativne živilske izdelke, ki jih je smiselno strokovno podpreti, nagraditi, promovirati v širši javnosti, omogočiti njihov nadaljnji razvoj, nenazadnje pa tudi pomagati mladim pri vzpostavitvi novega podjetja, zagonu proizvodnje ali povezovanju s potencialnimi investitorji.

 

Zmagovalna ekipa študentov bo Slovenijo zastopala na evropskem tekmovanju ECOTROPHELIA EUROPE 2019, ki bo potekalo 6. in 7. oktobra 2019 v Kölnu. Več o pomembnih datumih, prijavnicah in utrinkih letošnjega tekmovanja najdete tukaj



Lepo vabljeni k sodelovanju!


*************


Za več informacij:

Tamara Srdarev

T: 01 58 98 233

E: tamara.srdarev@gzs.si


 

Fotogalerija