RAZPIS EIT FOOD SEEDBED ZA INOVATIVNE AGROŽIVILSKE PROIZVODE


 

EIT FOOD Seedbed nudi finančna sredstva, spretnosti in povezovanje za potrditev vašega agroživilskega poslovnega modela. Za sodelovanje v programu bo izbranih 20 ekip, ki bodo 4 mesece prejemale pomoč strokovnjakov (mentoriranje ter usposabljanje), s pomočjo katerih bodo lahko validirale svojo poslovno idejo. Ekipe bodo prejele tudi povrnjene stroške, ki bodo nastali v času iskanja potencialnih strank ter vabila na končni dogodek, kjer bodo ekipe predstavile svojo validirano poslovno idejo komisiji strokovnjakov s tega področja.

Kandidati morajo ob prijavi predstaviti inovativno idejo, ki ima močan potencial za vplivanje na katerikoli agroživilski sektor, vključno s proizvodnjo, dostavo, uživanjem ter ponovno uporabo živil. Poleg klasičnih agroživilskih rešitev start-upi lahko delujejo tudi na področjih, kot so: naprave in oprema za kmetijstvo in predelavo, logistika, embalaža, IKT rešitve, zmanjševanje zavržene hrane, poslovne storitve in socialne inovacije.

Start-up ekipa mora vsebovati vsaj dva člana. Program je naslovljen na imetnike idej in start-upe v zgodnji fazi, zato k prijavi še posebej lepo vabljeni študenti in znanstveniki. Najboljši start-upi pa bodo ob koncu prejeli tudi denarno nagrado v vrednosti do 20.000 €.

Rok prijave je 26. april 2019.

Več informacij najdete na spletni strani Seedbed, prijavni obrazec pa lahko najdete tukaj.

Fotogalerija