SRIP HRANA

EIT FOOD RIS SOLUTIONS PROGRAM


Program EIT Food RIS Solutions je namenjen ekipam študentov multidisciplinarnih smeri dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programov, ki bodo skupaj delovali na reševanju izzivov, ki so jih prepoznala živilska podjetja, ki so partnerji projekta.

Študenti morajo v ta namen ustvariti ekipo z največ štirimi študenti in posneti video, v katerem na kratko opišejo ideje za reševanje problemov v agroživilski industriji. Rok za oddajo prijave vključno s posnetkom je 15. julij 2019.

Komisija bo na podlagi videoposnetkov izbrala 25 ekip, ki bodo prejele trimesečno mentoriranje za razvoj ideje. Tekom treh mesecev bodo skupine razvijale svoje rešitve. V tem času bodo lahko prejemali podporo mednarodnih strokovnjakov in profesorjev, hkrati pa bodo prejeli treniranje in mentoriranje na področju intelektualne lastnine in pisanja poslovnega načrta ter smernice, kako uspešno predstaviti svoje ideje in produkte.

Po obdobju mentoriranja bodo ekipe pripravile podrobno predstavitev rezultatov. Na podlagi te predstavitve bo ekipe ponovno ocenila strokovna komisija. 20 izmed teh ekip bo prejelo vabilo na dogodek »Food Marathons – Foodhatons«, ki bo potekal novembra 2019 v Italiji in na Poljskem, kjer bodo tudi predstavili rezultate aktivnosti.

Več o projektu: https://www.azti.es/eitfood-risolutions/

Prijavo lahko oddate tukaj.


Fotogalerija