SRIP HRANA

PRESTIŽNI NAZIV TOVARNA LETA 2019 SO PREJELE LJUBLJANSKE MLEKARNE

V četrtek, 9. oktobra 2019, je v farmacevtski družbi Krka, lanskoletni zmagovalki izbora, potekal drugi zaključni dogodek izbora Tovarna leta. Z laskavim nazivom Tovarna leta 2019 so tokrat okronali Ljubljanske mlekarne, ki so v svoji odličnosti, tehnološki naprednosti in učinkovitosti v ožjem izboru premagale pet sodelujočih podjetij. Osrednji namen dogodka je izmenjava izkušenj, mnenj in dobrih praks v proizvodnji kot izhodišča za izboljšave v tovarnah prisotnih predstavnikov podjetij.

Ljubljanske mlekarne, naša največja slovenska mlekarna, so na ocenjevanju zrelosti posameznega področja na petstopenjski lestvici prejele največje število točk, kar so upravičile s svojo tehnološko naprednostjo, digitalizacijo proizvodnje in poslovanja, proizvodno in energetsko učinkovitostjo ter skrbjo za varstvo okolja in zaposlene. Ob prejemu priznanja je direktor Ljubljanskih mlekarn, Tomaž Žnidarič, dejal:

»Nagrade sem izredno vesel in zelo presenečen, da smo jo glede na konkurenco dobili. Tehnologija je v živilski industriji zelo pomembna. Pa to ne pomeni, da hrana, ki jo naredimo mi, ni domača. Ne, tehnologija nam zagotavlja, da je varna in neoporečna ter da ob surovinah, ki so živ izdelek, omogoča vedno enako kakovost.«

Več o sami podelitvi in izboru najdete na spletni strani Tovarna leta.

Foto: Krka – Služba za odnose z javnostmi

Fotogalerija