EIT FOOD PRILOŽNOSTI ZA ŠTUDENTE IN START-UPE

EIT FOOD PRILOŽNOSTI ZA ŠTUDENTE IN START-UPE

EIT Food predstavlja priložnosti, ki bodo potekale v letu 2020 in so namenjene podjetnim študentom, start-upom in mladim podjetnikom s področja agroživilstva.

1. EIT FOOD DEMO DAYS IN INNOVATION PRIZES

O dogodku: Start-upi predstavijo svojo inovacijo na področju živilstva in se potegujejo za nagrade 1.000 €, 3.000 € in 5.000 €. Zmagovalec se bo uvrstil na Bootcamp, ki bo potekal oktobra in kjer se bo s svojo inovacijo v velikem finalu skupaj z zmagovalci drugih držav potegoval za nagrade v vrednosti 10.000 €, 15.000 € in 25.000 €.

Komu je namenjen? Inovativnim start-upom v zgodnji fazi in mladim podjetnikom z inovativno idejo

Prijave: do 19. aprila 2020

Demo DaySlovenia 2019: https://www.youtube.com/watch?v=24oWTCj4ROY

Več informacij: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/projects/innovation-prizes

2. EITJUMPSTARTER

 

O programu: EIT Jumpstarter je inovacijsko tekmovanje, ustvarjeno z namenom, da prepozna najboljše ideje raziskovalcev, strokovnjakov in start-upov v zgodnji fazi, ter jih podpira pri razvoju ideje. Udeleženci se bodo naučili, kako ustvariti ekipo, poslovni proces, organizacijski dizajn in druge ključne kompetence. Na koncu programa bodo udeleženci pripravili predstavitev pred strokovno komisijo. Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado in imeli priložnost sodelovati na različnih dogodkih EIT RawMaterials.
Program je razdeljen v štiri faze: 1. prijava ideje, 2. bootcamp ter usposabljanje, 3. lokalna skupna usposabljanja in 4. mentoriranje ter končna predstavitev.

Komu je namenjen? Vsem, ki želijo svojo inovativno idejo razviti v dobro priložnost

Prijave: do 15. marca 2020

Več informacij: https://eitrawmaterials.eu/eit-jumpstarter/

3. PRAVNA IN RAČUNOVODSKA PODPORA

 

O programu: EIT Food nudi vsem start-upom ter podjetnikom v zgodnji fazi pomoč pri razvoju podjetja. Program namreč nudi povračilo nastalih stroškov do vrednosti 2.500 € za pravno in računovodsko podporo nacionalnega ponudnika.

Komu je namenjen? Vsem start-upom/podjetnikomv zgodnji fazi

Prijave: Prijave in presoja prijav potekav petih krogih: 3.2.-29.2, 1.3.-30.4., 1.5.-30.6, 1.7.-31.8. in1.9.-30.9.

Več informacij: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/projects/legal-support

4. SEEDBED

O programu: Gre za usposabljanje na 5-dnevnem bootcamp-u, kjer bodo udeleženci ustvarjali poslovni model na podlagi metodologije, ki je usmerjena na potrošnika. Na bootcampu se bodo udeleženci srečali z naslednjimi temami: prepoznavanje tarčnih potrošnikov, preverjanje trga ter zasnovanega proizvoda ali storitve iz komercialnih predlogov na konkreten poslovni model. Na voljo bodo tudi mentorstva vodilnih strokovnjakov iz agroživilskega sektorja. Najboljši start-upi bodo prejeli financiranje v vrednosti do 10.000 € za validiranje poslovne ideje pri potencialnih potrošnikih.

Komu je namenjen? Start-upom v zgodnji fazi ter ekipam, ki želijo validirati njihov zasnovan proizvod ali storitevter preveriti njihovoustreznost

Prijave: do 15. marca

Več informacij: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/projects/seedbed

5. FOOD ACCELERATOR NETWORK


O programu: 4-mesečni accelerator je namenjen povečevanju izpostavljenosti start-upov ter njihovih izdelkov in/ali storitev potencialnim kupcem, investitorjem in medijem. Vključuje tudi mentoriranje. Ekipe se lahko pridružijo programu na večih lokacijah: Bilbao, München, Haifa, Helsinki, Cambridge ali Lozana. Tri najboljša podjetja bodo prejela do 100.000 € nagrade.

Komu je namenjen? Start-upom, registriranim podjetjem, ki so aktivni na evropskem trgu

Prijave: do 10. marca

Več informacij: https://www.eitfan.eu/locations

Fotogalerija