SRIP HRANA

ODPRTE PRIJAVE NA TEKMOVANJE EIT FOOD INNOVATION PRIZES S PODROČJA INOVACIJ V ŽIVILSTVU

EIT Food Innovation Prizes je tekmovanje, ki je namenjeno zagonskim podjetjem v zgodnjih fazah razvoja, mladim podjetnikom in študentom.

V okviru razpisa iščemo inovativne izdelke, storitve, rešitve ali ideje, ki lahko doprinesejo k trajnostnemu in v prihodnost usmerjenemu agroživilskemu sektorju.

Najboljši projekti bodo nagrajeni, EIT Food pa pri razvoju novih izdelkov in storitev nudi tudi nadaljno podporo.


Potek tekmovanja:
1. PRIJAVA: Prijave potekajo preko spletnega obrazca. Rok za oddajo prijave je 24. maj 2020.

2. DELAVNICA: Delavnice se bodo lahko udeležili tisti, ki bodo izbrani na podlagi ocene izpolnjenih prijavnih obrazcev. Na delavnici bodo predstavljene pomembne teme s področja podjetništva in učenja "pitch" predstavitve. Delavnica bo potekala 24. junija 2020 preko spleta.

3. DEMO DAY SLOVENIJA: Vse izbrane ekipe bodo predstavile svojo idejo strokovni komisiji v obliki kratke "pitch" predstavitve. Najboljše tri ideje bodo prejele denarne nagrade v vrednosti 1.000 €, 3.000 € in 5.000 €. Zmagovalna ekipa se bo udeležila tudi velikega finala. Tekmovanje bo potekalo 1. julija 2020 preko spleta.

4. VELIKI FINALE: Svoje ideje bodo predstavili zmagovalci vseh 17 držav, v katerih poteka tekmovanje. Potegovali se bodo za denarne nagrade v vrednosti 10.000 €, 15.000 € ter 25.000 €. Veliki finale bo potekal oktobra 2020 v tujini (točen datum in lokacija TBC).

Poleg denarnih nagrad bo zmagovalcem omogočeno povezovanje z investitorji ter s skupnostjo EIT mentorjev in strokovnjakov.

VEČ INFORMACIJ:
Tamara Srdarev,
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
tamara.srdarev@gzs.si
01/58 98 233

Spletna stran: https://bit.ly/385V9oN
DEMO DAY SLOVENIJA 2019: https://www.youtube.com/watch?v=24oWTCj4ROY

Fotogalerija