EIT Climate-KIC IŠČE DELEŽNIKE IZ ŠIRŠEGA OBMOČJA SEVERNE PRIMORSKE, KI ŽELIJO SODELOVATI PRI PROJEKTU YOUNG INNOVATORS

EIT Climate-KIC išče deležnike s področja hrane s širšega območja Severne Primorske, s katerimi bi se lahko povezali pri izvedbi programa Young Innovators. 

Program Young Innovators omogoča mladim v starosti 12–18 let, da z inovacijami prispevajo k zmanjšanju podnebnih sprememb, pripomore pa tudi k razumevanju in raziskovanju visokoogljičnega življenjskega sloga ter vodi k bolj trajnostnim praksam.

Od septembra do decembra 2020 bo Center odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT) za osnovno in srednješolce z območja severne Primorske izvajal program Young Innovators, v okviru katerega bodo učenci/dijaki spoznali orodja sistemskih inovacij in jih v praksi preizkusili na konkretnih izzivih, ki jih bodo ponudili lokalni lastniki podnebnih izzivov (lokalna podjetja, organizacije, skupnosti itd.). Skozi sodelovanje v programu se v mladih vzbuja tudi navdušenje do zelenega podjetništva.

Učenci/dijaki bodo na delavnicah, ki bodo potekale v virtualni obliki, reševali lokalne okoljske izzive. Izzivi bodo s področja krožnega gospodarstva, letos pa so usmerjeni na tematiko hrane. Organizatorji se želijo povezati s tamkajšnjimi prehrambenimi podjetji ter NGOji ali občinami, ki bi prispevale primeren izziv.

Če vas zanima sodelovanje v programu ali bi želeli prejeti več informacij, lahko kontaktirate koordinatorko dogodkov na: jerneja.pirnat@ki.si.




Fotogalerija