EIT Food v letošnjem letu ponovno organizira poletno šolo, namenjeno razvoju novih živilskih izdelkov. Udeleženci se bodo na poletni šoli naučili, kako uporabiti različna orodja, tehnike in metode, ki se uporabljajo v procesu razvoja novih izdelkov v živilski industriji. Poletna šola bo poleg predavanj vključevala tudi druge inovativne pristope k učenju, kot so interaktivne delavnice, računalniške simulacije in študije konkretnih primerov, ki so jih združno pripravili strokovnjaki, ki prihajajo iz živilskih podjetij in izobraževalnih inštitucij. Na poletni šoli boste lahko spoznali: - Kako razviti nov živilski izdelek - Kako razumeti trg in potrebe potrošnikov ter kako se na to odzvati - Kako uporabiti senzorično analizo v procesu razvoja novega živilskega izdelka - Študije primerov uspešnih in neuspešnih razvojev novih izdelkov - Kako sodelovati z različnimi strokovnjaki Poletna šola je namenjena predstavnikom živilske industrije, start-upom, doktorskim študentom, profesorjem in študentom, ki imajo strokovno ozadje s področja agroživilstva. Poletna šola se bo odvijala med 24. in 28. avgustom 2020 v Varšavi na Poljskem. Če zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa dogodka ne bo mogoče izvesti v živo, bo organiziran spletni tečaj. Udeležba na poletni šoli je brezplačna. Maksimalno število udeležencev na poletni šoli je 40. Prijave so mogoče do 30. aprila 2020 preko spletnega obrazca.