Razpis za izbor najbolj inovativnih živil 2021

Inštitut za nutricionistiko je objavil nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil, proizvedenih v Sloveniji in uvedenih na tržišče v zadnjem letu.

Gre za nadaljevanje v letu 2014 začetega projekta, katerega namen je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in večjo prijaznost potrošniku in okolju, s čimer želijo prispevati k pestrejšemu izboru kakovostnih živil.

Posebnost letošnjega razpisa je, da nameravajo podeliti tudi posebno nagrado za najbolj inovativno polnozrnato živilo, nadaljujejo pa tudi s spodbudo za najbolj inovativno živilo iz ajde.

Projekt je nekomercialne narave in povsem brez stroškov za prijavitelje, sofinancira ga Ministrstvo za zdravje. 

K prijavi so vabljeni tako potrošniki kot proizvajalci živil, od najmanjših turističnih kmetij pa do velikih živilskih podjetij s sedežem v Sloveniji. 

Pobude za izbor najbolj inovativnih živil lahko podajo tako potrošniki kot tudi sami proizvajalci živil preko spletne strani Inštituta za nutricionistikoPobude sprejemajo do 30. novembra 2020.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani Inštituta za nutricionistiko.

Fotogalerija