Prošnja za sodelovanje v anketi projekta MEDCLIV

Kemijski inštitut v okviru evropskega projekta MEDCLIV (Mediterranean Climate Vine & Wine Ecosystem), ki ga financira EIT Climate KIC, poskuša podpreti celotno oskrbovalno verigo trte in vina v Sredozemlju pri reševanju težav, ki so posledica sprememb klimatskih razmer.

Ključnega pomena je, da lahko svoje mnenje in izkušnje izrazijo neposredno vinogradniki in vinarji, saj bodo s tem pomagali pri razumevanju problemov in določanju scenarijev ter strateških ukrepov za omejitev vplivov podnebnih sprememb.

V okviru projekta pripravljajo več aktivnosti. Prva je anketa, ki je bila prevedena v vse jezike partnerskih držav in s katero želimo oceniti trenutno stanje vinskega sektorja v Sredozemlju in ugotoviti njegove glavne težave v povezavi z nenehno spreminjajočim se podnebjem.

Na podlagi rezultatov ankete bodo ob koncu leta pripravili več brezplačnih dogodkov na katerih bodo prisotni tako predstavniki stroke, gospodarstva in vlade, kot tudi vinogradniki in vinarji, tematika pa bo neposredno odvisna od specifičnih izzivov, ki bodo prepoznani v anketi.

Vljudno vas prosijo, da si vzamete nekaj minut vašega časa in odgovorite na anketo:
https://medcliv.ibe.cnr.it/survey-medcliv/?country=SLO

Uradni rok za izpolnitev je konec leta, ampak bi bili veseli, če bi čim več odgovorov prejeli do 31.7.2020.

V kolikor želite kakršnekoli dodatne informacije, se lahko obrnete na predstavnika: medcliv.slovenija@ki.si.

Fotogalerija