Nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

E-zavod kot projektni partner v okviru projekta MD.net razpisuje natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane.


Projekt Interreg MED - MD.net  se sooča z izzivom spodbujanja poslovnih priložnosti na področju mediteranske prehrane. Cilj projekta je okrepiti izvajanje Konvencije UNESCO 2013.08, ki priznava mediteransko prehrano kot nesnovno kulturno dediščino. Mediteranska prehrana je v skladu s konvencijo razumljena kot zbir znanj, usposobljenost, ritualov, simbolov in kulturnih značilnosti pri pridelavi, predelavi ter uživanju mediteranske hrane.

V okviru razpisa želimo spodbuditi razvoj 5 inovativnih tržnih izdelkov na področju mediteranske prehrane z namenom prepoznavanja mediteranske prehrane kot priložnosti za pametno ekonomsko rast.

K prijavi na natečaj vabimo vse, ki razvijate inovativen izdelek/storitev na področju mediteranske prehrane in jo želite predstaviti širši javnosti ter pridobiti dodatna sredstva za razvoj vašega izdelka/storitve.

Strokovna komisija bo med prijavljenimi projekti izbrala 5 najboljših izdelkov/storitev, ki bodo prejeli nadaljnjo podporo v višini 2.000 € za dokončni razvoj izdelka/storitve. Izbrani prijavitelji bodo lahko izbirali med pokritjem stroškov marketinga, proizvodnje, razvoja blagovne znamke, promocije, skupinskega financiranja, nakupa potrošnega materiala, nakupa sestavin, podporo internacionalizaciji ali drugih storitev v dogovoru z razpisovalcem.

Dve najbolj perspektivni ideji se bosta udeležili zimske šole, ki jo organizirajo partnerji projekta MD.net ter skupaj v sodelovanju z drugimi inovativnimi idejami tekmovale za dodatno nagrado v višini  7.500 €, ki jo bo razpisal vodja projekta. Vsi razviti izdelki, ne glede na izbor, bodo v letu 2021 prejeli zaščiteno blagovno znamko MD.net ter bili predstavljeni v promocijski brošuri.

Pogoj za sodelovanje na natečaju je udeležba na eni izmed delavnic na temo inovacij, prehrane in mediteranske diete. 

Delavnice bodo potekale v dveh slovenskih mestih:
- Izola, Fakulteta za vede o zdravju (7. september 2020)
- Ljubljana, GZS (10. september 2020)

Udeležba na delavnicah je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava. Na delavnico se prijavite z izpolnitvijo prijavnega obrazca, ki ga odprete s klikom na lokacijo, kjer se želite udeležiti delavnice.

Rok za prijavo na delavnice je 2. september 2020.


OBVESTILO:
Zaradi zanimanja bomo organizirali dodatno delavnico, ki bo potekala
v petek, 25. septembra 2020, 9.00-13.30 ure
na Gospodarski zbornici Slovenije.

Prijavni obrazec za dodatno delavnico najdete tukaj.

Več informacij o delavnici vključno s programom najdete tukaj.

Rok prijave na natečaj: 30. september 2020

Razpis – nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

Razpisni pogoji

Prijavni obrazec


Več informacij:

dr. Petra Medved Djurašinović

GZS- Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

petra.medved@gzs.si;  01 58 98 296


Fotogalerija