Pilotni obrati in living labi za predelavo hrane - virtualni študijski obisk

Pilotni obrati in living labi za predelavo hrane  23., 25. 9. 2020

Ali je določena napredna tehnologija prava rešitev za naš problem? Kako deluje v praksi? Kdaj se investicija povrne? To in še več se sprašujejo mnogi proizvajalci, ki želijo z novimi tehnologijami izboljšati svoje proizvodne procese. Glavno vodilo pri proizvodnji hrane pa so varnost in kakovost izdelkov, boljša izraba virov, trajnostna proizvodnja ter nenazadnje tudi konkurenčnost.

Evropski regiji Ostwestfalen Lippe in Flanders sta na virtualnem študijskem obisku predstavili svoje pilotne obrate in living labe, kjer živilska podjetja lahko razvijajo nove proizvode ter testirajo napredne tehnologije. Tako s pomočjo ustrezne infrastrukture in strokovne podpore raziskave potekajo izven podjetij in ne motijo njihovih rednih delovnih procesov. Raziskave so usmerjene predvsem v učinkovito rabo virov, rok trajanja izdelkov in sprotno spremljanje kakovosti med procesom predelave hrane. Med drugim so predstavili uporabo hiper in multispektralne tehnologije v predelavi mesa in zelenjave ter uporabo strojnega vida in umetne inteligence pri sortiranju zelenjave.

Poročilo ter gradivo z dogodka najdete tukaj.

Več o dogodkih v okviru projekta S3Food: http://s3food.eu/event-calendar/.

Fotogalerija