Objavljen je razpis iniciative Vanguard za nove visokotehnološke pilotne in demo projekte

Iniciativa Vanguard je organizacija 34 uspešnih EU regij, ki imajo v svoji strategiji pametne specializacije poudarjeno napredno industrijo in proizvodnjo. Cilj iniciative je, da regije primerjajo svoje razvojne strategije, primerjajo svoja znanja in izkušnje ter se dopolnjujejo preko ustvarjanja vrednostnih verig ter s tem gradijo kritično maso v novih industrijah. Sodelujoče regije so zavezane k skupnim projektom, internacionalizaciji svojih grozdov, čezmejnemu sodelovanju in mreženju in investicijam. 

Iniciativa ima izrazito podporo Evropske komisije, saj jo le-ta vedno daje za zgled evropskega mednarodnega regionalnega sodelovanja. Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) v tej iniciativi sodeluje že od začetka, od kar pa je Slovenija s svojima kohezijskima regijama postala enakopravni član te iniciative, pa lahko v njej aktivno sodelujejo tudi zainteresirana inovativna slovenska podjetja, instituti, člani SRIPov, verig, ipd.

V okviru razpisa bosta izbrana največ dva nova pilotna projekta, pri čemer ima lahko vsak več demo projektov, ki ju bo mreža Vanguard iz svojega proračuna sofinancirala v prvem letu v višini do 30 tisoč evrov, kasneje pa več. Pilotni projekti Vanguard so veliki medregionalni in demonstracijski projekti, v katerih sodelujejo podjetja in znanstveni centri (knowledge institutes) na določenem tehnološkem področju ali področju uporabe (application domain). Število pilotnih projektov, katerih izvajalci želijo razvijati svoje dejavnosti v okviru mreže Vanguard brez njenega sofinanciranja, ni omejeno. 

Prijave najkasneje do 1. decembra po elektronski pošti zbirata Draško Veselinovič (drasko.veselinovic@sbra.be) in koordinatorka mreže VI Farha Brahmi (farha.brahmi@s3vanguardinitiative.eu).

Več informacij o iniciativi in razpisu:
https://www.s3vanguardinitiative.eu/
info@s3vanguardinitiative.eu

Fotogalerija