Povpraševanje za razvoj digitalne aplikacije oz. programa za senzorično ocenjevanje različnih kategorij živil

Spoštovani,

na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij želimo v okviru projekta SRIP HRANA naročiti razvoj digitalne aplikacije, ki bo namenjena senzoričnemu ocenjevanju različnih kategorij živilskih izdelkov (npr. kruh, pekovsko pecivo, fino pekovsko pecivo, keksi, testenine, slaščice). Celoten postopek ocenjevanja je sestavljen iz več delov (prijava izdelkov, priprava na ocenjevanje, določitev dneva ocenjevanja in obveščanje prijaviteljev, ocenjevanje, aktivnosti po ocenjevanju ter kontrolno ocenjevanje) in je do sedaj potekal preko fizičnih obrazcev in zastarelega excel programa.

Ker želimo preiti na digitalno obliko ocenjevanja, naročamo razvoj aplikacije, ki bo omogočala različne funkcije, od same prijave izdelkov podjetij na ocenjevanje do izpisa končnih ocen in priznanj. Od izvajalca digitalne aplikacije pričakujemo, da je le-ta čim bolj funkcionalna in vizualno dodelana. Aplikacija mora omogočati možnosti nadgradnje, izvajalec pa zagotavljati servis in podporo.

Uporabniki:
- podjetja – izbrani strokovnjaki,
- ocenjevalna komisija,
- GZS-ZKŽP strokovna služba, koordinator SRIP HRANA,
- partnerji SRIP HRANA.

PROCES
Prijava izdelkov:
- Enkratno vnašanje podatkov prijavitelja, ki zajemajo naziv in naslov podjetja prijavitelja, kontakte prijavitelja ter druge podatke, z možnostjo popravkov.
- Izbiranje informacij o izdelku iz že vnesenega prijavnega obrazca (s pomočjo spustnega seznama za kategorizacijo izdelka).
- Uporabniško ime in geslo za vsako podjetje, preko katerega lahko nato prijavi izdelke.
- Dostop podjetij do vseh svojih preteklih prijav (izpišejo se vsi podatki iz prijavnega obrazca z možnostjo potrditve oz. urejanja podatkov) s pomočjo gesla.
- Uvoz podatkov iz Excel tabel za ocenjevanje 2021 (izjemoma).
- Vnos fotografij s strani podjetij.

Priprave na ocenjevanje:

- Statistika prijavljenih izdelkov (po kategorijah, vsebnosti posameznih hranil, po številu podjetij, po vseh parametrih, ki so v prijavnici).
- Avtomatično šifriranje prijavljenih izdelkov glede na kategorije izdelkov (posebna oznaka kategorije, znotraj kategorije pa posebne dodatne oznake posameznih izdelkov).
- Programiranje vseh ocenjevalnih listov.
- Avtomatična dodelitev ustreznega ocenjevalnega lista glede na kategorijo izdelkov.
- Možnost popravkov vpisov za administratorja.
- Izpisovanje šifer izdelkov (za posamezen dan ocenjevanja), ki se namestijo na izdelek v času priprave na ocenjevanje isti dan (kartonček, nalepka).
- Izpisovanje praznih šifriranih ocenjevalnih listov.
- Vnašanje ocenjevalcev (vsak član komisije prejme svojo številko in geslo in uporabniško ime za dostop do aplikacije; omejen dostop); možnost dodelitve dodatnih ocenjevalcev.
- Možnost določitve sestave komisije na nivoju izdelka, saj se lahko na vrsto izdelka določi drugačno sestavo komisije.

Določitev dneva ocenjevanja posameznih izdelkov in obveščanje prijaviteljev:
- Možnost, da administrator določi termin ocenjevanja po podjetjih, po kategorijah, po vsebnosti posameznih hranil in/ali po datumih.
- Izpisovanje razporeda ocenjevanj po dnevih za posamezno podjetje z imeni in kategorijami izdelkov. Podjetjem se nato posreduje podatke za namene dostave.

Ocenjevanje:
- Registracija ocenjevalca s geslom v aplikacijo.
- Prikaz ocenjevalcu le tistih izdelkov, ki so razporejeni za ocenjevanje tisti dan.
- Prikaz ocenjevalcem izdelkov le s šifro izdelka.
- Odprtje šifer izdelkov s strani ocenjevalcev, po tem, ko jih odklene administrator.
- Oddaja opomb ocenjevalcev v posebno rubriko (rubrika mora biti ves čas dostopna, ko se ocenjevalec pomika po točkovniku); oddaja ocene brez opomb ni možna v primeru odbitka točk.
- Preglednost poglavij ocenjevalnih parametrov ter možnost vnašanja popravkov s strani ocenjevalca, vse dokler le-ta ne odda svoje ocene; ko vsi člani komisije zaključijo ocenjevanje, izdelek administrator zaklene - zapre (lahko izdelek tudi odklene).
- Oddaja slik v skupno mapo na nivoju izdelka s strani ocenjevalcev (v skupni mapi, pod isto šifro); administrator ima možnost izbrisa neuporabnih oz. slabih slik.
- Elektronsko podpisovanje ocenjevalnega lista s strani posameznega ocenjevalca.
- Vpogled administratorja v povprečje ocen med samim postopkom ocenjevanja.
- Vpogled administratorja v statistiko glede na vrsto izdelka, podjetje, itd. med postopkom ocenjevanj.

Aktivnosti po ocenjevanju:
- Možnost izpisovanja vseh podatkov iz prijave in rezultatov v obliki pdf/excel/word poročila s pripadajočimi statističnimi podatki, grafi, tabelami…(pod geslom dostopno podjetju in administratorju).
- Možnost izvoza poročila/izdelek (s šifro izdelka in imenom izdelka), ki vsebuje vse fotografije, opombe… (pod geslom dostopno podjetju in administratorju).
- Možnost izvoza poročila o rezultatih/podjetje (s šifro izdelka in imenom izdelka), za vse prijavljene izdelke, s pripadajočo statistiko, opombami in fotografijami (lepši izgled); to izpiše ZKŽP in pošlje vsem prijaviteljem.
- Programiranje priznanja in možnost izvoza vseh priznanj; vsa priznanja so na voljo podjetju tudi po ocenjevanju (v arhivu) v zaklenjeni pdf obliki.
- Možnost izvoza podatkov za brošuro.

Kontrolno ocenjevanje:
- Naključen izbor izdelkov za kontrolno ocenjevanje glede na vnaprej določene kriterije (regija, podjetje, kategorija, število zlatih priznanj idr.)
- Prenos izbora v ocenjevalne liste na enak način kot je zgoraj navedeno.

Ponudbo, ki zajema:
- osnutek digitalne aplikacije z vizualno podobo
- stroškovnik oz. razdelilnik glede na zgoraj navedene funkcije digitalne aplikacije
- skupno vrednost
- reference ponudnika z vizualnimi podobami že narejenih projektov
- stabilnost in velikost podjetja
- stroške vzdrževanja platforme nam posredujte na elektronski naslov: petra.medved@gzs.si, s pripisom: Osnutek digitalne aplikacije za senzorično ocenjevanje različnih kategorij živil.

Zbiranje ponudb za razvoj digitalne aplikacije bo potekalo do 23. aprila 2021.

Dodatne informacije: dr. Petra Medved Djurašinović, 01 58 98 296.

Fotogalerija