Mladi raziskovalec prejel nagrado na mednarodnem tekmovanju Step into the future

Mladi raziskovalec Luka Irenej Pečan, dodiplomski študent Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, je osvojil 3. nagrado v kategoriji Natural sciences mednarodnega tekmovanja Step into the future v Moskvi. Nagrado je osvojil z raziskovalnim delom o določanju biološko aktivnih spojin v industrijski konoplji.

Kot so v sporočilu za javnost sporočili z ljubljanske univerze, je Pečan nagrado za delo z angleškim naslovom Quantitative Determination of Biologically Active Compounds in Industrial Hemp (Cannabis sativa subsp. sativa L.) and its Microbiological Quality prejel v konkurenci "izjemnih projektov in inovacij".

Pečan je raziskovalno delo na projektu začel pred tremi leti pod mentorstvom Marka Jerana z ljubljanskih fakultete za elektrotehniko in zdravstvene fakultete, ki je v Moskvi tudi vodil slovensko delegacijo, ter so-mentorstvom Romana Štuklja in Karmen Godič Torkar z zdravstvene fakultete.

Program Step into the future trenutno vključuje več kot 150.000 mladih, ki ustvarjajo na področju znanosti, letošnje tekmovanje pa je gostilo raziskovalce in inovatorje s celega sveta. Slovenska delegacija se je 30. mednarodnega srečanja Step into the future udeležila na povabilo moskovske tehnološke univerze Bauman in ruskega mladinskega inženirskega društva.

Fotogalerija