Predstavitev ideje o ClimateGrape Hub-u

V sklopu projekta MEDCLIV se je začela oblikovati osnovna ideja o slovenskem Hub-u z imenom ClimateGrape, ki bi predstavljal vozlišče različnih slovenskih deležnikov s področja trte in vina z namenom deljenja izkušenj in znanj.

Za razliko od mnogoterih že obstoječih združenj ali društev slovenskih vinogradnikov in vinarjev bi Hub primarno naslavljal težave, ki jih prinašajo podnebne spremembe in pri tem vključeval tako vinogradnike in vinarje kot tudi raziskovalce, zastopnike iz javne uprave, nevladnih organizacij, društev in nenazadnje tudi končne uporabnike ter druge relevantne deležnike, ki bi lahko prispevali k kreiranju in implementaciji inovativnih rešitev.

Pri oblikovanju ideje o Hub-u želijo vključiti čim širši krog ljudi iz stroke in s tem namenom se obračajo na vse relevantne deležnike. Za začetek so pripravili kratko predstavitev ideje o Hub-u (TUKAJ) na podlagi katere vas prosijo, da si lahko vzamete 5 min časa in odgovorite na kratko anketo, ki je dostopna na spletnem naslovu:

https://forms.gle/NFd7fseaCYTKz5oJ9

 

Fotogalerija