Povabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji na visoki ravni evropskega komisarja za kmetijstvo

Evropska komisija je objavila povabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji na visoki ravni evropskega komisarja za kmetijstvo Janusza Wojciechowskega v Singapurju in Vietnamu od 27. marca do 2. aprila 2022, če bodo to dovoljevale epidemiološke razmere. K sodelovanju ste povabljeni višji predstavniki kmetijskega in živilskega gospodarskega sektorja. Sodelovanje v gospodarski delegaciji bo predstavnikom evropske industrije omogočilo srečanja s potencialnimi partnerji iz obeh držav in iz širše regije.

V podobni delegaciji na Japonsko maja 2019 je sodeloval tudi večji slovenski proizvajalec zmrznjenih izdelkov.

Program tokratnega obiska bo vključeval informativne seminarje o značilnostih lokalnih trgov in o potrošniških trendih, obiske pri partnerjih, priložnosti za mreženje in otvoritev ter sodelovanje na sejmu Food & Hotel Asia (FHA) Food & Beverage 2022. Na njem se bo Evropska unija predstavila z lastnim paviljonom, ki bo poudarjal organsko hrano.

Sejem Food & Hotel Asia (FHA) Food & Beverage ima sloves vstopne točke v regijo ASEAN za kmetijsko in živilsko industrijo. Na njem je sodelovalo 1750 razstavljavcev in 55.000 obiskovalcev iz 100 držav leta 2018.

Rok za prijave v delegacijo komisarja za kmetijstvo je 20. december 2021. Povezava na prijavnico je objavljena tukaj.

Z dodatnimi vprašanji se prosimo obrnite na REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu.

Fotogalerija