Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food

1. EIT Food Seedbed

 Program je sestavljen iz dveh delov. V prvem delu bo 60 ekip sodelovalo na štiridnevnem virtualnem usposabljanju. Izbrani udeleženci bodo oblikovali poslovni model, se osredotočili na definiranje idealnih kupcev in preverjanje trga z namenom boljšega zadovoljevanja potreb kupcev. Skozi proces jih bodo vodili strokovnjaki iz agroživilskega sektorja. Ob koncu štiridnevnega izobraževanja bodo najboljši projekti prejeli financiranje v vrednosti do 6.000 € za testiranje poslovne ideje s potencialnimi kupci. V drugi del bo povabljenih 40 najbolj zanimivih ekip, ki bodo nato od junija do decembra vključene v nadaljevalni program Seedbed.

Komu je namenjen? Start-upom v zgodnji fazi ter ekipam, ki želijo validirati proizvod ali storitev
Prijave: Do 28. Februarja 2022
Več informacij: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch/
 

 

 

2. EIT Food Accelerator Network (EIT FAN)

Sodelovanje v 4-mesečnem programu v pospeševalniku EIT Food je namenjeno povečanju izpostavljenosti izdelkov ali storitev zagonskih podjetji. Podjetja imajo dostop do potencialnih kupcev, investitorjev in medijev.

Povežite se z vodilnimi evropskimi podjetji in raziskovalnimi ustanovami, ki delujejo v različnih elementih našega prehranskega sistema - od pridelave semen, pridelave in predelave hrane, proizvodnje kmetijskih strojev do trgovcev.

EIT FAN ponuja financiranje v višini do 10.000 EUR in možnost dostopa do nadaljnjega financiranja ter podpore EIT Food prek sklada EIT Food Impact Fund.

Komu je namenjen program? Start-upom, registriranim podjetjem, ki so aktivna na EU trgu
Prijave: Do 28. Februarja 2022
Več informacij: https://entrepreneurship.eitfood.eu/accelerate/

 

3. Rising FoodStars

RisingFoodStars je program za hitrejšo rast podjetja, ki je v scale-up fazi (vidni prodajni rezultati ter se globalno širijo) in vnaša inovacije v prehrambeni sektor. Podjetje postane partner v vseh dejavnostih EIT Food. Program RisingFoodStars pomaga pri hitrejši rasti in širjenju - s tržnim testiranjem novih idej, zagotavljanjem podpore strokovnjakov, povezovanjem z priznanimi partnerji v živilski industriji in omogočanjem dostopa do investitorjev.

Kaj pridobite?
• Enostaven dostop do priznanih agroživilskih podjetij, akademskih krogov, vlagateljev in raziskovalnih organizacij.
• Večjo prepoznavnost, dostop do mednarodnih dogodkov na področju agroživilstva in zagonskih podjetij ter uporaba EIT Food družbenih medijev.
• Podporo podjetniške mreže mreže, ki vključuje člane, kot so Pepsico, Danone, Nestlé, univerzo Cambridge in TUM.
• Individualna podpora za hitrejšo rast podjetja.

Primerno za podjetja, ki:
• Imajo tehnološko rešitev na področjih, ki jih spodbuja EIT Food (alternativni viri beljakovin, trajnostno kmetijstvo, ciljna prehrana, digitalna sledljivost, krožno gospodarstvo).
• Imajo (plačljive) stranke.
• Imajo sedež v državi članici Evropske unije (EU) ali pridruženih državah programa Obzorje Evropa. 
• So majhna podjetja (od 5 do 49 zaposlenih in manj kot 10 milijonov evrov prihodkov).  

Prijave: Do 28. februarja 2022
Več informacij: https://entrepreneurship.eitfood.eu/scale/
 

 

4. Izobraževalna platforma Future Learn – odprto do preklica

EIT Food je na izobraževalni platformi Future learn oblikoval različne tečaje s področja agro-živilskega sektorja (npr. Hranilna vrednost - resnica za naslovi člankov; Izboljšava proizvodnje hrane, Krožno kmetovanje, Hrana za možgane ipd.). Posebnost izobraževanj, ki jih je podprl EIT Food, je brezplačna osnovna verzija izobraževanja.

Več o izobraževanjih: https://www.futurelearn.com/
Področje prehrane: https://www.futurelearn.com/partners/food

5. Priključitev Expert community - odprto do preklica

Namenjena je vsem zainteresiranim raziskovalcem, podjetnikom, strokovnjakom iz agro-živilske stroke. Sprejeti v skupnost boste imeli dostop do ekskluzivne vsebine s področja agro-živilskega sektorja, vključitev v startup ali mentorske programe, izmenjave znanja in vzpostavljanja novih povezav med člani skupine.

Zainteresirani naj pišejo na: eit.food.slo@bf.uni-lj.si.

 

Fotogalerija