Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food

1. Deep Dive Vipavska dolina – terenski študijski forum

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku ”Deep dive Vipavska dolina 2022”, ki ga organizira EIT Food HUB Slovenija - Nacionalno stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu v sodelovanju z lokalnimi podjetji, lokalno skupnostjo Občina Ajdovščina in Regijsko razvojno Agencijo ROD Ajdovščina.
Namen dogodka je povezati ključne akterje vipavskega agroživilstva, aktivirati mlade in spodbuditi javno razpravo o možnostih razvoja kmetijskega in živilskega sektorja v Vipavski dolini.

Poleg dvodnevnega terenskega študijskega foruma za študente in delavnice podjetništva za mlade talente so odprte prijave za podjetniško, strokovno in zainteresirano javnost tudi posamezni dogodki na katere vas prisrčno vabimo.

Kaj je dvodnevni terenski študijski forum?
Terenski študijski forum je namenjen študentom in traja dva dni 28. - 29. 9. 2022. V dopoldanskem času si bodo študentje ogledali štiri partnerska podjetja (Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, Leone, Mlinotest in Fructal), kjer se bodo seznanili z njihovim delovanjem, podjetniškimi izzivi in temami za pripravo refleksije ki jo bodo predstavili na Javnem forumu “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?”.

Kaj je delavnica podjetništva za mlade talente: Kratka delavnica je namenjena dijakom, študentom, posameznikom na začetku svoje poslovne poti in vsem, ki bi se radi naučili nekaj novega o podjetništvu, da se spoznajo z agroživilsko panogo, trženjem in modelom Canvas.

Prijave na dogodek: https://cutt.ly/BZhHdyp

Za več informacij se lahko obrnete na: eit.food.slo@bf.uni-lj.si

Več o dogodku: https://bit.ly/3QIykho


2. INNOVEIT in Warsaw

Vse zainteresirane vljudno vabimo na spletni dogodek INNOVEIT, ki bo potekal 22. Septembra ob 17:00. Z udeležbo na dogodku boste prisluhnili in pridobili vpogled v navdihujoče, uspešne podjetniške zgodbe in dobre prakse uspešnih evropskih podjetij in širše. Dogodek bo prav tako omogočil neposreden vpogled v številne uspešne inovacije iz področja agroživilstva ter v dobre izkušnje sodelovanja v podporni skupnosti EIT.

Prijava: https://eithealth.eventscase.com/EN/innoveitwarsaw

Program dogodka: INNOVEIT WARSAW: Connecting regions, industries, and innovations.

  

3. RIS4Ukraine - štipendija

RIS4Ukraine je program namenjen mladim, ki so se zaradi vojne v lastni državi, Ukrajini, migrirali v druge evropske države. K sodelovanju vabimo:
- študente dodiplomskega, magistrskega in doktorskega študija, ki se osredotočajo na različna področja agroživilstva
- raziskovalce, ki se osredotočajo na različna področja agroživilstva.
- Mladim delavcem oz. tistim, ki iščejo službo v sektorju agroživilstva.

Program RIS4Ukraine zainteresiranim ponuja 4-mesečno štipendijo.

Več informacij in prijave na povezavi:

https://apply.eitfood.eu/en_GB/courses/course/131-ris4ukraine

 

Za EIT Food mrežo so zanimiva zagonska podjetja s področji:

 

 

Fotogalerija