Priročnik dobrih pedagoških praks za spletno poučevanje je nastal v okviru projekta DigiFoodEdu (Digital transformation of project-based learning guidance in agri-food Higher Education Institutions). Ideja za projekt se je porodila v obdobju krize zaradi COVID-19, ko se je v izobraževalnih ustanovah pojavila potreba po spremembi načina poučevanja, in sicer iz prvotnega načina poučevanja v živo na poučevanje in učenje na daljavo. V okviru projekta, sofinanciranega s strani Erasmus+ smo v visokošolskih izobraževalnih ustanovah, povezanih z agroživilstvom, prepoznavali in analizirali različne nove metode, prilagojene spletnemu načinu poučevanja. Cilj projekta je bil spodbujati razvoj digitalnih veščin in izmenjavo dobrih praks digitalnega poučevanja v partnerskih živilskih visokošolskih izobraževalnih ustanovah.
Več o projektu si lahko ogledate v spodnjih predstavitvenih videih: - Predstavitev projekta DigiFoodEdu: https://www.youtube.com/watch?v=S36dKxU0pFI - DigiFoodEdu: Vpliv Covid-19 na učenje in izobraževanje: https://www.youtube.com/watch?v=vf_rQqb4YSU - DigiFoodEdu: identificirane pedagoške prakse: https://www.youtube.com/watch?v=6NlxcJsTeN8 Projekt DigiFoodEdu se po dveh letih implementacije s koncem marca 2023 uspešno zaključuje. Kot zadnji in najpomembnejši rezultat smo pripravili priročnik za učitelje, v katerem so zbrane tiste pedagoške prakse, ki so bile prepoznane za najboljše in najbolj uspešne tako s strani študentov kot tudi predavateljev. Priročnik Dobre pedagoške prakse z uporabo digitalnih orodij je na voljo tukaj: https://www.gzs.si/Portals/220/WhiteBook_DigiFoodEdu_final.pdf Več o preostalih rezultatih projekta si lahko preberete na spletni strani projekta DigiFoodEdu. Na spodnjih povezavah si lahko preberete tudi vse novičnike, ki so nastali tekom projekta: - marec 2023 - november 2022 - september 2022 - november 2021