Povabilo k vključitvi v mrežo deležnikov na področju alternativnih virov beljakovin

Projekt Like a Pro, ki se je pričel decembra 2022, bo v štirih letih izvajanja celostno obravnaval tematiko alternativnih virov beljakovin. Cilj projekta je v prehrano vključiti alternativne vire beljakovin ter jih narediti dostopne in sprejemljive vsem skupinam prebivalstva širom Evrope. V okviru projekta bo tako razvitih 16 novih živilskih izdelkov iz 7 novih alternativnih virov beljakovin. S tem namenom v projektu kot projektni partnerji sodelujejo predstavniki celotne vrednostne verige alternativnih proteinov. 

Tekom projekta bo omogočena tudi vključenost drugih zainteresiranih deležnikov, ki niso del projektnega konzorcija. V ta namen bo ustanovljena zunanja mreža deležnikov (Food Actor Network). Za pridružitev mreži iščejo predvsem predstavnike, ki delujejo na področju naslednjih dejavnosti:
- trgovina na debelo
- elektronsko poslovanje
- distribucija hrane
- catering
- veliki trgovci
- zakonodaja in politika

Člani mreže bodo sodelovali v virtualnih soustvarjalnih delavnicah, ki bodo potekale med septembrom 2024 in majem 2025. V okviru delavnic bodo udeleženci opredelili izzive, povezane z alternativnimi viri proteinov v prehrani, glavne ugotovitve in predlogi pa bodo upoštevani pri nadaljnjih aktivnostih projekta.

Vse, ki ste zainteresirani za sodelovanje v mreži deležnikov vabimo, da nam svoj interes sporočite na naslov zivilska.ind@gzs.si.

Več o projektu Like a Pro: https://www.like-a-pro.eu/

Fotogalerija