EIT Food Seedbed 2024

EIT Food Seedbed je brezplačen program, ki podpira inovativne agroživilske start-upe. Program podpira razvijalce tehnologij, ambiciozne podjetnike, podjetniške akademike in novoustanovljena startupa (TRL 4 >), ki se osredotočajo na trajnostno kmetijstvo, trajnostno ribogojstvo, alternativne beljakovine, digitalno sledljivost, krožne prehranske sisteme in ciljno prehrano.

Program se izvaja v okviru mreže EIT Food, ki združuje evropska podjetja, raziskovalne inštitute in univerze in je organiziran kot del Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki je del Evropske komisije. EIT Food je največja evropska pobuda, ki podpira inovacije v kmetijsko-živilskem sektorju. Programe EIT Food sofinancira Evropska unija v okviru programa Horizon Europe.

Upravičenci bodo prejeli strokovno podporo (usposabljanje in mentorstvo) in finančno podporo (do 10.000 €) za izvedbo testiranja trga, povezovanje z več kot 100 potencialnimi strankami, deležniki in končnimi uporabniki za potrditev poslovnih idej ter možnost nadaljnjega financiranja s strani EIT Food.

Prijavitelji morajo predstaviti inovativno idejo, ki bi lahko pomembno vplivala na kateri koli vidik živilskega sektorja, vključno s proizvodnjo, dostavo, porabo in recikliranjem. Start-up podjetja lahko delujejo tudi na sorodnih področjih, kot so stroji in oprema za kmetijstvo in proizvodnjo hrane, logistika, embalaža, IKT rešitve, zmanjšanje zavržene hrane, poslovne storitve ali družbene inovacije. Program je namenjen nosilcem idej in start-upom v zgodnji fazi, predvsem tistim, katerih poslovna ideja je povezana s tehnološkimi raziskavami, ki zahtevajo strokovna poslovna znanja in stike s potencialnimi strankami v različnih evropskih državah.

Program se izvaja na spletu v angleščini, z izjemo uvodnih in predstavitvenih dogodkov.

Več informacij in prijava: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/launch-seedbed-incubator

Rok za prijavo: 19. februar 2024.

Fotogalerija