Ženske in dekleta v znanosti 2024

Natova organizacija za znanost in tehnologijo (NATO Science and Technology Organisation) v letošnjem letu organizira izziv »Ženske in dekleta v znanosti 2024« (WGS24), ki je namenjen študentkam in raziskovalkam na začetku kariere (starim do 30 let).

Cilj izziva WGS24 je navdihniti mlade ženske za nadaljevanje študija znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike (STEM) ter vnesti več raznolikosti v te discipline.

Udeleženci bodo pozvani, da predložijo kratek raziskovalni predlog, ki bo odgovoril na naslednje vprašanje: Kakšno raziskovalno idejo bi želeli, da Nato uresniči v naslednjih petih letih?

Predlogi morajo obravnavati vsaj eno od naslednjih fokusnih področij Nata: energija, varnost, podnebne spremembe, varnost ljudi, odpornost družbe.

Ideje so lahko namenjene reševanju obstoječih izzivov ali preprečitvi razvoja novih izzivov.

Izziv se je pričel 8. februarja 2024 ob praznovanju dneva Združenih narodov za ženske in dekleta v znanosti 2024 z razpisom za zbiranje raziskovalnih predlogov. Udeleženci v ožjem izboru se bodo udeležili finala izziva na sedežu Nata v Bruslju 30. maja 2024.

Več informacij najdete v priloženem dopisu.

Fotogalerija