Inovacije z uporabo plazemskih tehnologij v industriji, medicini in kmetijstvu

Uporaba plazemskih tehnologij v industriji, medicini in kmetijstvu je vse bolj razširjena, saj predstavlja okolju prijazen način obdelave materialov za povečanje adhezije, doseganje sprememb kemijske sestave površine ali za povečanja specifične površine (nanostrukturiranje) kot tudi način za dekontaminacijo površin in izboljšano rast nekaterih poljščin. Namen dogodka je prikazati različne uporabne vidike plazemskih tehnologij ter različne vrste plazemskih sistemov.

V prvem delu dogodka bomo tako predstavili: nizkotlačno plazmo za obdelavo materialov ali nanašanje tankih plasti na površine, atmosfresko plazmo za obdelavo bolj občutljivih materialov ter plazmo v tekočini, ki je pomembna predvsem z vidika pasivacije površin. Različne plazemske sisteme bodo predstavili raziskovalci iz Instituta "Jožef Stefan" (Odseka za tehnologijo površin, Odseka za plinsko elektroniko in Odseka za tanke plasti in površine) in Univerze v Ljubljani (Biotehniške fakultete ter Fakultete za strojništvo).

V drugem delu dogodka je planirana predstavitev razvojnih projektov z uporabo plazemskih tehnologij ter okrogla miza z mreženjem, kjer je glavni namen določiti možne sinergije med udeleženci tudi za pripravo novih inovativnih produktov ali tehnik ter skupnih projektov.

Vljudno vabljeni na izmenjavo idej in bodočih uspešnih sodelovanj! 

Zaradi omejenega števila mest prosimo za predhodno REZERVACIJO na: ita.junkar@ijs.si

Fotogalerija