SRIP HRANA

Veliki jesenski živilski seminar

Kakšna je pot do varnejših in bolj trajnostnih prehranskih sistemov, predstavitev rezultatov monitoringov glede varnosti in kakovosti hrane in potvorb, črevesne nalezljive bolezni in zoonoze v Sloveniji ter prioritizacija dejavnikov tveganja v živilih so bili ospredju dopoldanskega dela programa Velikega jesenskega živilskega seminarja, ki ga je organizirala GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij.  

 

V nadaljevanju so se udeleženci seznanili z potencialnimi mikotoksini v suhih salamah, z monitoringom delovnega proizvodnega okolja in možnostjo kontaminacije skladiščene plastične embalaže, ki prihaja v stih z živili. Seminar se je zaključil s predavanji o preverjanju avtentičnosti živil in pijač s pomočjo stabilnih izotopov na primeru 25 letnih izkušenj na področju vinarstva, prepoznavanjem potencialnih potvorb v živilih z ustreznimi analitskimi metodami in kako nadzorovati in zatirati škodljivce.

Fotogalerija